02 Σεπτεμβρίου 2023

ορέξεις ενός ΣΑΤΡΑΠΗ

Όταν εξαρτάσαι από της ορέξεις ενός ΣΑΤΡΑΠΗ …ναι  για φωτισμό , λακκούβες , σκουπίδια κλπ. Επειδή ξέραμε εκ των προτέρων το τι θα συμβεί και γνωρίζοντας πλήρως το πρόβλημα και επειδή οι Βουλευτικές Εκλογές έχουν γίνει(ότι κάνουμε προπαγάνδα)  θα αναρτήσουμε αρκετά έγγραφα .

)0 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                     ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ                                                                                           04/10/2019

ΔΗΜΟΣ Ι Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Κύριε Πρωθυπουργέ ..Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ορισμένα θέματα που αγνοείτε

1)Ξέρετε ότι το χωριό μας λέγεται ΚΑΤΟΧΗ και ανήκει στον Δήμο Ι Π Μεσολογγίου 25χιλιομ μακριά. Ξέρετε ότι κάθε χρόνο προσφέρει στον Δήμο μας 60.000 ευρώ    από την ΣΑΤΑ άλλα 60.000ευρω από την ενοικίαση  των χωραφιών και άλλα 60.000ευρω από τα ανταποδοτικά της ΔΕΗ . Μέσα σε 20 χρόνια  Καποδιστριακών και Καλλικρατικών Δήμων  έχει προσφέρει 3.600.000ευρω , τα δε έργα που έχουν γίνει είναι 1000τμ πλακόστρωτα , ένας χλοοτάπητας πλαστικός στο γήπεδο , μια ανακαίνιση παλαιού σχολειού από την παλιά Νομαρχία και ένα ΕΣΠΑ  αποχέτευσης πρόχειρο μελλοντικό .Όπως βλέπετε τα κάθε αυτού έργα αντιστοιχούν στο 10% των χρημάτων που έχει δώσει .   Αυτό λέγετε ΛΕΗΛΑΣΙΑ  γιατί ούτε μπορούμε να τα διεκδικήσουμε αλλά ούτε έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε  που και πως χρησιμοποιήθηκαν  και μας καταντάτε ζητιάνους  για τα αυτονόητα στον κάθε Σατράπη (Δήμαρχο) ,να ξέρετε ότι το Τοπικό δεν έχει ούτε υπολογιστή και τηλέφωνο .

Θα έπρεπε τα 2/3 να επενδύονται υποχρεωτικά  στο κάθε χωριό  για να υπάρχει μια ανάπτυξη και τα υπόλοιπα στο κοινό ταμείο .

2)Η παλιά Νομαρχία πριν 25χρονια  μας έφτιαξε μια περιμετρική 1000μετρ μπορείς να κυκλοφοράς μόνο από το ένα μέρος το άλλο έχει πάθει καθίζηση  ( το ξέρουν ) αλλά το αφήνουν έτσι. Ο δρόμος που πάει από την έξοδο του χωρίου προς της Αρχαίες Οινιάδες είναι ολοσχερώς κατεστραμμένος γιατί περνούν από πάνω η νταλίκες των ιχθυοκαλλιεργειών και τα ενοίκια τους τα παίρνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο Δήμος μας . Ούτε Οριοθέτηση 800μετρ του Αχελώου που περνά μέσα από το χωριό δεν έχουν κάνει.  Εκμεταλλεύεται των θαλάσσιο χώρο μας   χωρίς να μας σέβεται  .

3)Η Εφορία Βυζαντινών μνημείων κληρονόμησε δυο μνημεία στο χωριό μας τον πύργο  της Κυρά Βασιλικής του Αλή Πασά  και το σπίτι  του Συνταγματάρχη και δις βουλευτή Γουλιμή και το  άφησε να καταρρεύσει … συγχαρητήρια .

4)Ξέρετε ότι εδώ υπάρχον οι Αρχαίες Οινιάδες που έκτος των άλλων αρχαίων έχει και το μοναδικό στο κόσμο Λιμάνι Ναυπηγείο …μήπως ο Υπουργός Πολιτισμού με την Εφορία Αρχαιοτήτων έχουν φροντίσει η φροντίσουν για να το βάλουν στα Μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας της  UNESCO …  και ούτε ξέρετε βέβαια ότι επί της Ιόνιας Οδού δεν υπάρχει καμία πινακίδα για Αρχαίες Οινιάδες είμαστε για γέλια  ….  αγρόν ηγόραζαν.

5)Ξέρετε τι λέγει ο Νόμος περί αιγιαλών 4607/2019 ότι ο αιγιαλός  γίνεται για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού. Το Κράτος είναι υπεύθυνο για την συντήρηση , διατήρηση , βελτίωση και αντιπλημμυρικών έργων προς όφελος του κοινού. Ξέρετε τι κάνετε σαν Κράτος με τον φορέα Κτηματική ,στην παραλία μας Διόνι επί κοινότητας καλώς η κακός είχαν χτισθεί κάτι σπιτάκια και ήρθε η Σατραπεία σας σε όσους δεν τα εγκατέλειψαν και τους βάζει πρόστιμο ( για εμάς ενοίκιο ) 600ευρω τον χρόνο είναι καμιά 50 τέτοια που πληρώνουν χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας  και τσεπώνετε 30.000ευρω το χρόνο  επί μια 20ετια  …ένοπλη ληστεία λέγετε .

6)Ξέρετε ότι το Δέλτα του Αχελώου υπόκειται στην Σύμβαση ΡΑΜΣΑΡ περί υγροβιότοπων από το 1975 Οι υγροβιότοποι είναι φυσικοί πόροι με μεγάλη αξία (αναψυχική, οικονομική, επιστημονική) .Είναι σύνθετα οικοσυστήματα και παρέχουν οφέλη ως προς την αλιεία, την κτηνοτροφία, τη δασική ξυλεία, την αναψυχή και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Για ρωτήστε τον φορέα διαχείριση τους τι έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια για αυτά που διακηρύσσει η Σύμβαση ; Στο ΕΣΠΑ 2021-2027 στον δεύτερο στόχο προτείνετε μέριμνα για τις προστατευόμενες περιοχές, υποδομές και μέτρα πρόληψης κ προστασίας από τις φυσικές καταστροφές …ας ενδιαφερθούν.

 

7)Ξέρετε ότι η ΔΕΗ εκμεταλλεύεται τον Αχελώο από το 1966, πότε φρόντισε για την εύκολη ροη του ποταμού και για το κλείσιμο της εξόδου του ποταμού προς την  θάλασσα; .Ξέρετε ότι το μόνο που κάνει είναι να αφήνει τα νερά αλόγιστα οπότε θέλει καταστρέφοντας καλλιέργειες και βοσκοτόπια ανεύθυνα ;

Όπως βλέπετε με τέτοιους αμείλικτους, αδιάφορους   Σατράπες και Σατραπείες που υπάρχουν ,χωρίς οράματα και προοπτικές  και μετά τον ευνουχισμό χωρίς αναισθησία που κάνατε στα Τοπικά  τους δώσατε και το νεροπίστολο που είχαμε .Βρισκόμαστε στο έλεος και πεσμένοι στην χαράδρα με την ελπίδα μας να συγκρούετε σε τοίχους ,πως μπορεί να υπάρξει Ανάπτυξη και ευημερία στα δύστυχο χωριό μας που θα έπρεπε να είναι γη επαγγελίας  . Κάθε χωριό έχει και το δικό του Ελληνικό με 5,10,20 θέσεις εργασίας η μαγκιά είναι να αξιοποιηθούν αυτές οι θέσεις εργασίες των 6500και πλέων Κοινοτήτων της Επικράτειας ,  γιατί ισοδυναμούν με το τριπλάσιο  των 50.000  του Ελληνικού…. του αυτονοήτου και  έτσι δημιουργείτε το Αναπτυξιακό Άλμα από το κύτταρο του Κράτους   . Οι μόνοι που ξέρουν  τα προβλήματα και τις προοπτικές του κάθε χωρίου είναι οι Τοπικοί  Σύμβουλοι καμιά 40000χιλ  και το κάνουν αφιλοκερδώς και κατάντησαν για θελήματα των 325  Δημάρχων  , απεναντίας όλοι οι άλλοι είναι έμμισθοι και   δημιουργούν προβλήματα  χωρίς λύση ενώ εμείς θέλουμε την λύση , την ανάπτυξη και την ευημερία μας .Έχουμε δίκιο αλλά την Νομοθεσία και τους Άρχοντες ενάντιο μας  και λέμε ότι Ζούμε σε μια Δημοκρατία  και έχουμε όλοι τα ίδια Δικαιώματα και Υποχρεώσεις απεναντίας η Δικτατορική Δημοκρατία μας έφερε σε αυτό το σημείο. Είστε Κύριε Πρωθυπουργέ η μονή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ελπίδα… ΔΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΥΓ… καλό θα ήταν οι άνεργοι που παίρνουν επίδομα ανεργίας να προσφέρουν μια 3-4ωρη ημερήσια κοινωφελή εργασία, έως ότου βρουν δουλειά για να μην είναι δακτυλοδεικτούμενοι ως τεμπέληδες, στην κάθε Κοινότητα η Δήμο .

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΚΑΤΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ  Ι Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Καλόκληρος Γεώργιος , Ντερέ Ροδάνθη , Μουστάκα Όλγα , Γαλανός Αθανάσιος, Μαζαράκης Παναγιώτης , Μπακογιάννης Αναστάσιος

ΥΓ..σας φιλοξενούμε  στην όμορφη κοινότητα μας  με δικά μας  προσωπικά έξοδα για να διαπιστώσετε την πραγματικότητα και να μας βγάλετε από το τέλμα που ευρισκόμαστε ….σας ευχαριστούμε .

Περιμένουμε απάντηση σας                                                                                                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος

                                                                                                               Γεώργιος Καλόκληρος

 

Αξιότιμε κύριε Καλόκληρε,

 

Ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός για την επιστολή σας, θίγετε πολλά ζητήματα. Διαβιβάζουμε την επιστολή σας στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών

 

Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού

 

 

From: Georgios Kalokliros [mailto:kalokgeo@otenet.gr]
Sent: Friday, October 4, 2019 11:54 AM
To: Primeminister <
primeminister@primeminister.gr>
Subject:
κοινότητα Κατοχής

………………..

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2019
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Α.Π.77208
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝ/ΚΩΝ Τ.Α & Α.Π
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝ.&ΑΝΑΠΤ.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡ. & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΔΕ
ΠΡΟΣ: Α.Δ.Πελοπ/σου, Δυτ. Ελλάδος