20 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα δυο σενάρια για πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα δυο σενάρια για πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας
Τον Δεκέμβριο του 1996 η SAIC εκπόνησε κατόπιν παραγγελίας του αμερικανικού Πενταγώνου μία στρατηγική αποτίμηση του μέλλοντος της Τουρκίας για την περίοδο 1997-2020. Στην παρουσίαση της έκθεσης («Τελική Έκθεση του Εργαστηρίου για το Μέλλον της Τουρκίας») είχαν παρευρεθεί ανώτατα πρώην και νυν (τότε) στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και της κυβέρνησης.


Από τα σενάρια που αναπτύχθηκαν λεπτομερώς στην έκθεση κάποια παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σενάριο 1. Που φαίνεται να απομακρύνεται λόγω της ρήξης Τουρκίας – Ισραηλ: Η αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων από την Κύπρο (αναφορά στη γνωστή υπόθεση των S300) προκαλεί αναταραχή στην Τουρκία. Αναταραχές ξεσπούν στη Μεγαλόνησο. Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία, αποβίβαση τουρκικών στρατευμάτων στο νησί, η Ελλάδα απαντά με αεροπορικές επιθέσεις κατά τουρκικών στόχων στα παράλια του Αιγαίου. Το αμερικανικό Κογκρέσο, κατόπιν πιέσεων του ελληνικού λόμπυ στις ΗΠΑ, παγώνει κάθε βοήθεια προς την Τουρκία ενώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρεί σε εμπάργκο. Μυστική συμφωνία Τουρκίας-Ισραήλ για κοινή δράση κατά της Συρίας, που αποτελεί βάση εξόρμησης των Κούρδων ανταρτών, που εκπαιδεύονται στην Ελλάδα (η SAIC έχει προτίμηση στα «περσινά ξινά σταφύλια»). Τουρκία και Ισραήλ επιτίθενται στη Συρία, η Ελλάδα αρπάζει την ευκαιρία και επιτίθεται στην Τουρκία που ανταπαντά. Οι ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών συγκρούονται στο Αιγαίο. Ελληνικά αεροσκάφη υποστηρίζουν τους Σύριους και εμπλέκονται σε αερομαχίες με ισραηλινά αεροπλάνα. «Σε μία σύγκρουση ένας έμπειρος Ισραηλινός πιλότος καταρρίπτει τέσσερα ελληνικά μαχητικά-βομβαρδιστικά. Σε μία ημέρα η Ελλάδα χάνει 20 αεροσκάφη». Η Ελλάδα αποσύρεται από τον πόλεμο. Τουρκία και Ισραήλ καταλαμβάνουν τη Συρία. Το Ισραήλ, με την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ, οργανώνει πραξικόπημα στο Ιράκ και ανατρέπει τον Σαντάμ Χουσεΐν. Στο Ιράκ διασπάται σε τρία τμήματα. Το Ιράν καταλαμβάνει το ανατολικό, η Τουρκία την πετρελαιοφόρο περιοχή της Μοσούλης, ενώ το δυτικό τμήμα συνενώνεται σε ομοσπονδία με τη Συρία.

Σενάριο 2. Η αναγεννημένη οικονομικά και στρατιωτικά Ρωσία αντιδρά στις τουρκικές προσπάθειες ενίσχυσης των αντιρωσικών καθεστώτων του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας οργανώνοντας πραξικοπήματα σ” αυτές τις δύο χώρες. Η Ρωσία στέλνει τελεσίγραφο στην Τουρκία να σταματήσει να επεμβαίνει στον Καύκασο και να αναγνωρίσει ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν. Η Τουρκία απορρίπτει το τελεσίγραφο. Η Ρωσία εισβάλει στην Τουρκία και καταλαμβάνει τις περιοχές της Κωνσταντινούπολης, του Μαρμαρά και τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, ενώ η Ελλάδα καταλαμβάνει τη Σμύρνη και το μεγαλύτερο μέρος των παραλίων της Μικράς Ασίας. Οι Μεγάλες Δυνάμεις (ΟΗΕ) συμφωνούν στην απόσχιση της Κωνσταντινούπολης και του Μαρμαρά από την Τουρκία και την πλήρη αποστρατιωτικοποίησή τους. Δημιουργείται κουρδικό κράτος. Οι Έλληνες υποχρεώνονται να αποχωρήσουν από τη Σμύρνη και τη Μικρά Ασία αφού εκεί δεν ζουν Έλληνες. Η Τουρκία αποδυναμώνεται σημαντικά, η Ρωσία είναι πια ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στην περιοχή



hellasforce.com
aitoloakarnanianet