09 Ιουνίου 2023

Η Πλατεία

της Κατοχής  επιλέχτηκε και εντάχτηκε από τον Κύριο Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Κύριο Αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιο Μαυρομμάτη στο πρόγραμμα :θεματικά πάρκα σε σημεία που περνάνε δρόμοι της Περιφέρειας   για φωτισμό , παρτέρια ,κάγκελα  γύρο λόγο ύψους, κολώνες να μην παρκάρουμε στο πεζοδρόμιο και  πέργολες  . Άλλη μια  παρέμβαση της Περιφέρειας στο χωρίο μας ..τι να πούμε ΕΡΓΑ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ . Άλλοι γράφουν την ιστορία τους με κεφαλαία γράμματα  και άλλοι στο πρόχειρο με τα παπούτσια τους   και δεν θα έχουν  ποτέ τον χρόνο να την καθαρογράψουν.

 Εμείς φτιάξαμε το τοιχίο , βγάλαμε της ρίζες του youka και την πρόσβαση ΑΜΕΑ … τολμάμε χωρίς χρονοτριβή , αρχή μας βάζουμε το κάρο μπροστά από το βόδι  . 

Οι εκλεγμένοι από Εμάς  οφείλουν να μας έχουν  δρόμους ,πλατείες , φωτισμό,  καθαριότητα, έργα  κλπ , αλλά οι πολίτες  οφείλουν να  ξέρουν ποιος τα φτιάχνει διότι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και  όταν ξαναγίνουν εκλογές με τι κριτήρια θα ψηφίζουν;,( με ρουσφέτια , κουμπαριά , φιλία, με έργα   κλπ)  τον επόμενο  ; η τον  ύψιστο.! 

Όπως ξέρετε η Περιμετρική (είναι του ΔΗΜΟΥ). Αλλά θα μας την φτιάξει η  Περιφέρεια  . Η προμελέτη έχει γίνει το κόστος με την ροτόντα στο γήπεδο είναι 1.100.000 ευρώ και περιμένουν άνοιγμα προγραμμάτων να την εντάξουν . Χρειάζεται λίγο υπομονή , τόσα χρόνια είναι έτσι με λίγο ακόμα δεν είναι το τέλος (ευχόμενοι πάντα να μην συμβεί το κακό από την κακοτεχνία της ) . Εδώ  μην ξεχνάμε  ότι οι Δημοτικές Αρχές μας ,μας κορόιδευαν από το 2008 ότι ήταν αρμοδιότητα της Περιφέρειας . 

Μην ξεχνάμε επίσης το τι έκανε η Περιφέρεια , σε ανύποπτο χρόνο , για την Κατοχή .Δανεισμού μηχανημάτων να ξελακώσουμε τον δρόμο Γέφυρα Μάστρου –Λαχανά, κόψιμο δένδρων στο ίδιο δρόμο (Δημοτικός Δρόμος είναι ) , σαμαράκια Γέφυρας ,ασφαλτόστρωση κεντρικού δρόμου Κατοχής , θεματικό πάρκο , οριοθέτηση κοίτης ποταμού  από Γέφυρα Μάστρου –μπούκα , αντιπλημμυρικά έργα με πέτρες από Κοκοτού-εκκλησακι , καθαρισμός μπούκας ,βοήθεια ΤΟΕΒ Κατοχής και αναστήλωση Θεάτρου Οινιάδων .Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Εμείς τους  δίνουμε Συγχαρητήρια  …γιατί δεν ανήκουν στους αλαζόνες των ανύπαρκτων και ανεπαρκών  .

Αθανάσιος Γαλανός , Όλγα Μουστάκα ,Ροδάνθη Ντερέ ,Γεώργιος Καλόκληρος  

ΥΓ.. Όταν μιλάς στους Δημάρχους για πλατεία   τους πιάνει αλλεργική φαγούρα όταν δεν είναι ελκυστική όπως της Κατοχής  , όπως είπαμε στον Κύριο Δήμαρχο Λύρο  και πρώην Δήμαρχο και νυν Αντιδήμαρχο Κύριο Αλετρά για οριοθέτηση πλατείας  του έργου στης Λάκκες την ειδατε;6 Δήμαρχοι(Νεστοράτος δις ,Αλετράς ,Κατσούλης , Καραπάνος ,Λύρος .. ρωτήστε τους γιατί ) έχουν περάσει και 12 Αντιδήμαρχοι Έργων και δεν υπήρξε ποτέ ένας να την εντάξει σε ένα πρόγραμμα. Διότι η πλατεία λόγω κόστους είναι ανεξάρτητη από άλλα τυχών έργα που έκαναν η θα κάνουν στο χωριό. 2 φορές του Μεσολογγίου, 2 Αιτωλικού, 2 Νεοχωρίου μεγάλη, 3 Νεοχωρίου μικρή, 0 Κατοχή.

Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές αλλά αλλά  ..αλλά που έπαιζαν τα παιδάκια έως τώρα  το ξεχάσαμε ;, φυσικά πάνω στην πλατεία ποδόσφαιρο ,βόλεϊ , τρέξιμο, ποδήλατο  κλπ . 8  χρόνια έχουν χαλασμένες οι 2 κολώνες  φωτισμού προς το ποτάμι , ικετεύουμε 4 χρόνια να της φτιάξουν ..θα γίνουν και θα βάλει και συμπληρωματικές η Περιφέρεια εκεί που λείπουν για να βγάλουμε το κεντρικό αγγούρι και περιμένει στωικά την αναβάθμιση της !

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κατοχή  

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ                                                                    10/11/2022

ΔΗΜΟΣ Ι Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ                                                                αρ πρ 67

 

 

Προς Κύριο Δήμαρχο  Λύρο Κώστα

Κύριοι όπως σας έχουμε ενημερώσει γραπτώς , προφορικός και με επιτόπιο έλεγχο

σας πολλάκις μετά από 3,5χρονια εξακολουθούμε να είμαστε στην ίδια κατάσταση και χειρότερα.

Η κάτω Πλατεία έχει ανεπαρκή φωτισμό ,

 

                                                                                                            Ο Πρόεδρος

 

                                                                                                   Γεώργιος Καλόκληρος 

05/03/2020 ..αρ απόφασης Τοπ Συμβ  9/2020 Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας

30/09/2019 αρ απόφασης Τοπ Συμβ  11/2019 Αντικατάσταση κολώνας Κεντρικής Πλατείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           Κατοχή 04/09/2019

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ

ΔΗΜΟΣ Ι Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Κύριε Δήμαρχε σας ενημερώνουμε , όπως ξέρετε, τα προβλήματα  που ταλανίζουν την Κατοχή εδώ και χρόνια. Άλλα είναι τις αρμοδιότητος  του Τοπικού Συμβουλίου Κατοχής άλλα  του Δήμου μας και αλλά που αφορούν την Περιφέρεια και τους διάφορους εμπλεκόμενους  φορείς του Κράτους και χρίζουν όλα τους αμέσου ενδιαφέροντος σας .Πρέπει ,λόγου  πλήρους εγκατάλειψης της Κατοχής ,να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητα των Κατοχιανών , γιατί δεν φταίνε οι Κατοχιανοί που ήταν εγκαταλειμμένοι άλλα αυτοί που συνέχιζαν να τους τροφοδοτούν  με υποσχέσεις και να υπηρετούν με αδράνεια. Πρέπει να κοιτάξετε το συμφέρον του κάθε διαμερίσματος χωρίς να ταυτίζετε με το προσωπικό η κομματικό  σας .Εμείς Κύριε Δήμαρχε θέλουμε να βελτιώσουμε το παρόν για να αλλάξουμε το μέλλον μας . Η αλλαγή στον Δήμο μας έγινε η αξία των έργων  μας πρέπει να βρεθεί στην εξέλιξη που θα δώσουμε .

Εξαρτώμενα από τον ΔΗΜΟ

Πεζοδρόμηση  2 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ( τμήμα κεντρικού δρόμου) και ασφαλτόστρωση εισόδου σχολειού από Παπάκια

Παρκάρισμα Κεντρικού Δρόμου εναλλάξ

Διόνι …αξιοποίηση Δρόμος Κατοχή-Οινιάδες-Διόνι ( ο Δήμος  παίρνει ενοίκιο από τις ιχθυοκαλλιέργειες και πρέπει να φροντίζει τον δρόμο λόγο διέλευσης  φορτηγών για την μεταφορά αναγκών εταιρίας  )

Οδοκαθαριστής καθημερινός

Ανάδειξης  με πλακόστρωτο Κούλια (ανταλλαγή;)

Μεταφοράς παιδικής χαράς σε οικόπεδο πρασίνου με ανταλλαγή

Κατάργησης σιδερένιας κολώνας κάτω Πλατείας

Έργα υποδομής,  άμεση αποκατάσταση δρόμων  , φως, νερό, εφαρμογή σχεδίου πόλεως,(διάνοιξη νέων δρόμων),

αναπλάσεις Πλατείας κεντρικής Κατοχής

Τουριστικός χάρτης περιοχής  ΑΧΕΛΩΟΣ-ΔΙΟΝΙ-ΟΙΝΙΑΔΕΣ κ.τ.λ.

Έσοδα  ΣΑΤΑ και ενοικίων από Μαγαζιά και Χωράφια, Βοσκοτόπια 

Έργα για την Κατοχή στα προσεχή προγράμματα ΕΣΠΑ και ΟΧΕ(2021-2027)

Ασφαλτόστρωση δρόμου νέου Κοιμητηρίου

Διεθνή διαφήμιση για Νεώριο  και θα πρέπει να ανήκει στα Μνημεία  Παγκόσμιας Κληρονομίας  της UNESCO

Υπολογιστής Τοπικού Συμβούλιου ,Φαξ, Τηλέφωνο ,Άτομο καθαριότητος Κοινότητας 

Δρόμος από Κουτζούνη έως Τζανάκη ( ο μισός χωμάτινος κ ο άλλος μισός άσφαλτο ) που πηγαίνει προς Οινιάδες

Φιλόδημος ΙΙ (ανάχωμα Διόνι), Φιλόδημος Ι ( οικία Γουλιμι )

Πινακίδες επί της Ιονίου Οδός προς Αρχαίες Οινιάδες

Νηπιαγωγείο στον πίσω χώρο.. σιδερένιοι πάσσαλοι με πλέγμα και μια κούνια και τσουλήθρα κατεστραμμένες και χρήζουν αντικατάστασης

1ο Δημοτικό σχολείο πίσω μέρος δρόμος εισόδου  λιμνάζοντα ύδατα

Κάδους σκουπιδιών  μη επαρκείς

Καπάκι υπονόμου Παπασωτήρη σπασμένο    

Ανάδειξη κ προσβασιμότητα βιότοπου κ αντιπλημμυρικά έργα (Περιβαλλοντολόγοι).Στο ΕΣΠΑ 2021-2027 στον δεύτερο στόχο προτείνετε μέριμνα για τις προστατευόμενες περιοχές, υποδομές και μέτρα πρόληψης κ προστασίας από τις φυσικές καταστροφές

 

 

….σας ευχαριστούμε .