11 Μαρτίου 2017

Σαρακοστιανές Συνταγές


 Μέσα σε μισή ώρα ….Ένας διαφορετικός τρόπος γεύσεως λαχανικών    
........... Pesto Ρόκας
200γρ.  ρόκα
2 σκελίδες σκόρδο
2κ.σ. κουκουνάρι
100-150ml. ελαιόλαδο
50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι – πιπέρι
250-300ml. κρέμα γάλακτος πλήρης
2 ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
100-150γρ. φέτα κομμένη σε κύβους........Ριζότο με Μπρόκολο για 4/5 άτομα
 700 g Μπρόκολο
 1η 2  Κρεμμύδια  μικρά
30 g Λάδι
 50 g Κρασί λευκό
 320 g Ρύζι
Αλάτι
Πιπέρι
 1 Κύβο knor
50 g Παρμεζάνα, 50 g Βούτυρο
Εκτέλεση
Βράζουμε  λίγο το μπρόκολο ξεχωριστά αφού το κόψουμε σε μικρά κομμάτια  , το σουρώνουμε και κρατάμε το νερό του
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι  και τα κρεμμύδια έως ότου μαλακώσουν ( εάν θέλουμε βάζουμε και μικρά κομματάκια κρέας η πανσέτα ) ρίχνουμε το ρύζι για σοτάρισμα και λίγο κρασί και όταν εξατμιστεί το κρασί βάζουμε τον κύβο και λίγο νερό από τα μπρόκολα όταν σωθεί βάζουμε άλλο λίγο νερό και τα μπρόκολα … και συνεχίζουμε .έως ότου γίνει το ρύζι και πριν το τέλος βάζουμε και το βούτυρο και στο τέλος την παρμεζάνα  Μην ξεχάσουμε ότι πρέπει να το γυρίζουμε συνεχώς …..καλή όρεξη……..·         . Πέστο  από Σπαράγγια
·          σπαράγγια
·         μαϊντανό
·         σκόρδο
·         κουκουνάρι
·         πεκορίνο κ  παρμεζάνα τριμμένη
·         λάδι
·         λίγη πιπεριά καυτερή η πιπέρι
·         . αλάτι.....Pesto από ΜΠΡΟΚΟΛΟ 400 gr πεστο
 400gr ΜΠΡΟΚΟΛΟ
30 g ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ξεφλουδισμένο
 10 g ΑΜΥΓΔΑΛΑ η ΚΑΡΥΔΙΑ ξεφλουδισμένα
30 g ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ τριμμένη
 10 g ΒΑΣΙΛΙΚΟ
70 g ΛΑΔΙ
ΑΛΑΤΙ...... Γεώργιος Καλόκληρος