23 Ιανουαρίου 2020

Εκτροπή της πλάκας


Η Αιτωλοακαρνανία είναι ο μοναδικός νομός που δίνει χωρίς απαιτήσεις χωρίς διεκδικήσεις.

Τροφοδοτούμε την Αθήνα από την λίμνη του Εύηνου ,η ΔΕΗ εκμεταλλεύεται τον Αχελώο από το 1966 με ανυπολόγιστα κέρδη όπως επίσης  και το Ελληνικό Κράτος με την είσπραξη του ΦΠΑ. Τι έχουν προσφέρει αυτοί οι κύριοι στον ευεργέτη τους ..του καθάρισαν ποτέ την μπούκα ,έκαναν αντιπλημμυρικά έργα ,συντήρησαν τις όχθες του ( εδώ τρώει ακόμη χωράφια και ετοιμάζετε να φάει και τον παραποτάμιο δρόμο της Κατοχής και Νεοχωρίου ) , φρόντισαν να διαφυλάξουν ,συντηρήσουν, βελτιώσουν  τις παραλίες που κινδυνεύουν από τον ποταμό (όπως λέγει ο νέος νόμος περί αιγιαλών ),καθάρισαν την κοίτη του η μήπως τον έκαναν πλωτό και έχουμε ακόμη μια γέφυρα μονόδρομος από το 1960 που έγινε και  με χρηματοδότηση της τότε Κοινότητας Κατοχής   ;Εάν έκαναν όλα αυτά χρειαζόταν δέκα ημέρες εισπράξεων(μόνο από τον νομό μας ) αλλά αυτοί οι κύριοι  ΔΕΗ και Ελληνικό Κράτος ενεργούν και συνεχίζουν να συμπεριφέροντε σαν νταβατζήδες απέναντι στον Αχελώο και την Αιτωλοακαρνανία .
Το νερό είναι ένα ανεκτίμητο αγαθό που θα πρέπει να το έχουν όλοι . Η Αιτωλοακαρνανία δεν άφησε την Αθήνα να πεθάνει από δίψα  και  δεν πρέπει , εάν και εφόσον  ξεπεραστούν όλες οι σημερινές απαγορεύσεις και με νέες προϋποθέσεις συλλογή μόνο χειμερινών υδάτων , να αφήσει τους Θεσσαλούς  να λιμοκτονήσουν αλλά και ούτε να πάμε να εργαστούμε εμείς  στους  Θεσσαλικούς κάμπους .Η επίπτωση του εγχειρήματος θα επιβαρύνει τα χωριά που κινδυνεύουν περισσότερο από την ακαταλόγιστη Εκτροπή , μειώνοντας το νερό καθ όλη την διάρκεια του έτους, είναι το Νεοχώρι και ιδίως η  Κατοχή που θα γίνει παραθαλάσσιο λόγο εισροής του θαλασσίου νερού στον Αχελώο  .
Κύριε Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και Κύριε Δήμαρχε Ι Π Μεσολογγίου μην το συζητείτε καθόλου , στην Δημοκρατία δεν υπάρχει ανεξέλεγκτη εξουσία,  δεν είστε διορισμένοι και υπηρετείτε τα συμφέροντα του τόπου σας  , εάν πρώτα δεν κάνουν τις προαναφερθέντες οφειλές τους προς τον Αχελώο και την Αιτωλοακαρνανία και κατόπιν καθίστε σε τραπέζι συζητήσεων. Επίσης ζητήστε από την ΔΕΗ εάν το δίκτυο της είναι επαρκές να δεχτεί φωτοβολταικά  .Έχοντας κάνει όλα τα χρωστούμενα θα είχαμε περισσότεροι νεολαία στον τόπο μας όχι για να διαπρέψει αλλά για να ζήσει καλλίτερα . Αντί αυτού μας έκαναν να νοσταλγούμε τον τόπο μας ζώντας στον τόπο μας .
                                                                                                                              Γεώργιος Καλόκληρος