10 Ιουνίου 2019

57 νέες προσλήψεις στον ΕΟΠΥΥ


Ειδικότητες, ποιους αφορά

FacebookTwitterGoogle PlusEmail
13/05/2019 | 11:47

Σε προσλήψεις φαρμακοποιών, μεταστέγαση φαρμακείων που δεν έχουν την υποδομή για ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πολλών ασθενών και κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, προχωρά η Διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Οπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Βασίλης Πλαγιανάκος, «προωθούνται μια σειρά από παρεμβάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ενώ δρομολογούνται και νέες πρωτοβουλίες προκειμένου οι ασθενείς που χρειάζονται χημειοθεραπεία και οι συγγενείς τους να μην υποβάλλονται στην ταλαιπωρία της αναμονής για τα ενδοφλέβια φάρμακα της μηνιαίας θεραπείας τους».
Σύμφωνα με τον κ. Πλαγιανάκο, ο Οργανισμός προχωρά σε προσλήψεις φαρμακοποιών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει από τις συνταξιοδοτήσεις μόνιμου προσωπικού και την λήξη συμβάσεων ορισμένου χρόνου υγειονομικών υπαλλήλων και που σήμερα αντιμετωπίζονται προσωρινά με μετακινήσεις προσωπικού.
Ειδικότερα, αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης:
- 14 επικουρικών φαρμακοποιών.
- Θα ακολουθήσει η προκήρυξη για την πρόσληψη άλλων 38 φαρμακοποιών και 5 βοηθών με σύμβαση ορισμένου χρόνου προκειμένου να εξομαλυνθεί η εξυπηρέτηση στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.