17 Μαΐου 2019

Ζητάμε δέσμευση Υποψήφιων Δημαρχών



Ζητάμε την δέσμευση των Υποψήφιων Δημάρχων, να μια ευκαιρία να μην πάει χαμένη όπως τόσες και τόσες
, ότι θα ενδιαφερθούν και θα τρέξουν το πρόγραμμα  Φιλόδημος 1 . Αυτό το πρόγραμμα αφορά  αποκλειστικά ιστορικά κτίρια του Δήμου όπως του Γουλιμή στην Κατοχή το οποίο χρειάζεται άμεση αναστήλωση  ( ιστορική κατοικία  που διαθέτει όλες της προϋποθέσεις  ) ασχέτως εάν βρίσκετε κάτω από την αιγίδα της εφορίας Βυζαντινών μνημείων . Ευρίσκεται σε αυτή την κατάσταση όχι από ευθύνη δίκια τους… αλλά και δεν αξίζει να λέμε το τι δεν έκαναν οι άλλοι, αλλά παρά μόνο το τι κάνουμε Εμείς   . Το τι αντιπροσώπευαν οι Γουλιμοί για την Κατοχή ας διαβάσουμε την ιστορία τους . Είναι προσβλητικό και ανεπίτρεπτο το ιστορικό κτίριο τους να είναι σε αυτή την κατάσταση… σκουπιδότοπος στο κέντρο του χωριού μας  .Δεν πρέπει Κύριοι Υποψήφιοι Δήμαρχοι να βλέπουμε τα τραίνα να περνούν και εμείς να παραμένουμε θεατές στην αποβάθρα …. Ζητάμε την Δέσμευση σας για την υλοποίηση του … ας εκμεταλλευτείτε το πρόγραμμα Φιλόδημος 1 ..
 Η οικογένεια Γουλιμή
Είναι ηπειρώτικης καταγωγής. Τα μέλη της κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας συμμετείχαν στην διοίκηση της περιοχής καθώς και στις διάφορες επαναστατικές ζυμώσεις. Συμμετείχαν στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 ενώ μετά την ανεξαρτησία της Ελλάδας εκλέγονταν βουλευτές. Στον 18ο αιώνα αναφέρονται τα αδέλφια Φραγκίσκος και Γεράσιμος Γουλιμής, λόγιοι εγκατεστημένοι στην Κωνσταντινούπολη καθώς και ο ξάδελφός τους, Αναστάσιος Γουλιμής, ιατροφιλόσοφος και πρόκριτος Μεσολογγίου. Ένας κλάδος της οικογένειας εγκαταστάθηκε στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Νικόλαος Γουλιμής (1852-1912) ήταν αξιωματικός του Στρατού και βουλευτής.
Ήταν γιος του Κωνσταντίνου και καταγόταν από παλαιά οικογένεια του Μεσολογγίου. Ο κλάδος του είχε εγκατασταθεί στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας. Έλαβε μέρος στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 και αποστρατεύθηκε στις 26.1.1910 με τον βαθμό του Συνταγματάρχη. Το 1899 εξελέγη βουλευτής Βόνιτσας και Ξηρομέρου και επανεξελέγη το 1902.
Γιος του ήταν ο Κωνσταντίνος Γουλιμής και αδερφός του ο επίσης αξιωματικός του στρατού, Ξενοφών Γουλιμής (18.3.1860-31.5.1900)…… Γεώργιος Καλόκληρος