23 Μαΐου 2018

Δύο μέτρα και δύο σταθμά







αναφέρεται στην αντιμετώπιση κάποιων αυστηρότερα από άλλους, μέσω διαφορετικών κριτηρίων κρίσης
. Η αντιμετώπιση θεωρείται άδικη διότι παραβιάζεται η βασική ιδέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων (εκφρασμένη από πολλά Συντάγματα και από την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Η τακτική επίσης παραβιάζει κανόνες που επιβάλουν αμεροληψία, κάτι συχνό σε ένα πλαίσιο.

Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας και ας το εμπεδώσουμε εμείς οι Κατοχιανοί ,Λεσινιωτες και Πενταλοφιωτες ότι ο Δήμο μας σταματά στην απέναντι όχθη . Δεν είναι δυνατόν η απέναντι όχθη να καθαρίζετε έως το επίπεδο του νερού και με σκαπτικό μηχάνημα από υπαλλήλους του Δήμου (καλά κάνατε και είναι ευχάριστο να το βλέπεις και το επικροτούμε έγινε ιδανικό Πικ Νικ )και η δικιά μας που είναι μέσα σε κατοικημένη περιοχή να υπόκειται σε νόμους και φοβέρες ότι αν το κάνουμε και μας πιάσουν θα πάμε στον εισαγγελέα. Μήπως για την απέναντι όχθη έχουν πάρει όλες τις άδειες ( όπως λένε ότι χρειάζονται ) και για την δίκια μας χρειάζεται η απόφαση του  Συμβούλιο της Επικρατείας.. τότε τι κάθονται ας προσφύγουν και να μην μας λέγουν ιστορίες της Χαλιμάς περί οριοθέτηση της κοίτης του πόταμου …όπως μας βολεύει και όποιος το χάψει έτσι μας αποσυντονίζουν και καταλαμβανόμαστε από καχυποψία .Την νομοθεσία την ξέρουμε αλλά η απορία μας είναι  πως εφαρμόζετε για το ίδιο πράγμα με δυο διαφορετικούς τρόπους .Πως λοιπόν να μην παραπονιόμαστε και να μην αισθανόμαστε παραγκωνισμένοι από την Δημοτική Αρχή μας ; όταν αυτή πρέπει να δώσει καλύτερη  λύση και κίνηση στον τόπο αυτοί δίνουν την μη λύση και την ακινησία διαιωνίζοντας το σοβαρό αυτό  πρόβλημα και διαμαρτυρόμαστε για μια αυταρχική, επιλεκτική  Δημοτική Αρχή μέσα σε ένα καθεστώς πλήρης ακινησίας για το φλέγον αυτό θέμα της Κατοχής  .

 Εμείς πρέπει να έχουμε τον σκουπιδότοπο μέσα στην πόρτα μας , που δεν ευθυνόμαστε για αυτόν , και να μας δίνουν από πάνω την ρετσινιά του βρωμιάρη…. μια όχθη που θα έπρεπε να ήταν στολίδι και  το σήμα κατατεθέν  του Δήμου μας γεμάτη με τα υπάρχοντα δένδρα ,καλλωπιστικά φυτά  και αλλά δένδρα που ευδοκιμούν και προστατεύουν καλύτερα την όχθη αλλά εμείς έχουμε την τύχη να θαυμάζουμε τα βιλιορια ,βάτα , μολόχες , γλυκόριζα κλπ  ?Είμαστε άτυχοι και φταίνε οι Κατοχιανοί που ο Αχελώος επέλεξε το χωριό τους……... Γεώργιος Καλόκληρος




Υ.Γ …Θα ήθελα να διευκρινίσω κατόπιν επικοινωνίας με τον Κύριο  Παπαδόπουλο Αντιδήμαρχο Οινιάδων  ότι….. ο καθαρισμός της απέναντι όχθης έγινε με την επίβλεψη του Achelou run , ενός περιβαλλοντολόγου και με την τσάπα του ΤΟΕΒ Νεοχωριου.....

Επιβαρύνετε ακόμη περισσότερο η θέση του Δήμου όταν το αυτονόητο το έκανε νόμιμα  ένας Αθλητικός  φορέας  και  μπράβο τους .