Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΕΊ ΧΑΡΑΚΤΉΡΕΣ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΉΣ ΑΚΑΔΗΜΙΏΝ … ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΏΝ!

Αξιέπαινες αναφορές γίνονται από τον τύπο της Πάτρας στο συντοπίτη μας Αντώνη Ζήκο στο έργο του στις υποδομές ποδοσφαίρου στη Θύελλα Πατρών αλλά και στη διαπαιδαγώγηση χαρακτήρων αφού είναι διευθυντής Κράτησης Πατρών.

Θερμά συγχαρητήρια ευχόμαστε στο δύσκολο έργο του.

Το παρακάτω άρθρο είναι από το sportfm Πάτρας:


Ο Αντώνης Ζήκος κάνει εξαιρετική δουλειά ως υπεύθυνος των υποδομών της Θύελλας Πατρών ενώ είναι προπονητής στον Ωλενιακό και στις δυο ομάδες που συμμετέχουν στο παιδικό πρωτάθλημα. Ως απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας διαπαιδαγωγεί χαρακτήρες με επιτυχία και συνδυάζει την  προπονητική με την βαριά θέση που κατέχει ως  διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Πατρών.

Ένας πετυχημένος άνθρωπος τόσο στην δουλειά του όσο και στο χόμπι που σπούδασε.  Έχει βάλει την προσωπική του σφραγίδα και έχει βοηθήσει στην ανάδειξη ταλέντων από τις ακαδημίες που έχουν προωθηθεί στην ανδρική ομάδα.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην δουλειά που γίνεται στις υποδομές της Θύελλας Πατρών τόνισε: « Η ομάδα έχει μεγάλο βάθος και αυτό φαίνεται με τις δυο ομάδες που κατεβάζουμε στο παιδικό πρωτάθλημα.  Το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά ενώ ήδη στην ανδρική ομάδα αγωνίζονται παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες.  Νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια η Θύελλα Πατρών θα αγωνίζεται μόνο με δικά της παιδιά, με παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες , από τα σπλάχνα της ομάδας.  Γίνεται μια άρτια δουλειά αφού μας ευνοούν οι εγκαταστάσεις που έχει η Θύελλα.

Ίσως είμαστε μια από τις λίγες ακαδημίες που έχουμε  γήπεδο 11× 11 και έχουμε την δυνατότητα να προπονούμαστε σωστά και να προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα γίνεται για τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις.  Αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που γίνεται είναι ο  Ωλενιακός που με  παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2000 και 2001  είναι με το ΠΑΤΡΑΙ στην πρώτη θέση. Δεν είναι αυτοσκοπός η πρώτη θέση αλλά είναι αποτέλεσμα της δουλειάς και της εκμάθησης που γίνεται στα νεαρά παιδιά.»

Ερωτηθείς ο Αντώνης Ζήκος ποιος είναι  ο στόχος που έχει βάλει στις υποδομές της Θύελλας τόνισε :« Σκοπός είναι στις ακαδημίες η εκμάθηση σωστού ποδοσφαίρου.  Το βλέπουμε ως μια καλή ευκαιρία να αποκτούμε εμπειρίες  και ένα βήμα πριν την μεγάλη ομάδα.  Για εμάς είναι πλεονέκτημα ότι δουλεύουμε σε γήπεδο με φυσικό χορτάρι ενώ όλες οι υπόλοιπες ακαδημίες κάνουν προπόνηση σε πλαστικό τερέν.  Στην Θύελλα Πατρών δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα νέα παιδιά και συνεχώς τα μάτια μας είναι στα παίκτες των Ακαδημιών που θα αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας.»

Πηγή: http://sportfmpatras.gr/2017/04/01/diapedagogi-charaktires-os-proponitis-akadimion-ke-diefthyntis-ton-fylakon/