19 Απριλίου 2016

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Όργιο δενδροφυτεύσεις στο Μεσολόγγι  είναι πράγματι κάτι το ωραίο βλέποντας τόση πρασινάδα σε μια τσιμεντούπολη  ,μπράβο στον ευαίσθητο υπεύθυνο περιβάλλοντος του Δήμου, που προσπαθεί να φέρει το δάσος στην έδρα μας  και να φροντίζει για την τρύπα του Όζοντος.
Υπάρχει όμως ένα αλλά ….οι υπεύθυνοι περιβάλλοντος του Δήμου , Περιφέρειας και Υπουργείου με τι ακριβώς ασχολούνται …μόνο για καμία δενδροφύτευσει στα πρατέρ η καμία αδεία οικοδομής η κατασκευή  με περιβαλλοντολογική προϋπόθεση  ; Δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη ,αξιοποίηση και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος; Στο Διόνι ο χωμάτινος δρόμος έχει ανάγκη με  νέα επίστρωση χώματος , διότι όταν ο Αχελώος πλημυρίζει τα παρασύρει καταστρέφοντας  όλα . Δεν θα μπορούσε να γίνει ένα μικρό αντιπλημμυρικό έργο με ένα αναχωματάκι από εκεί που κατεβαίνουμε και πίσω από τα σπίτια διαφυλάγοντας έτσι την περιουσία των ανθρώπων  ,τον δρόμο , την Natura και την ομορφιά του περιβάλλοντος  του Διόνι; Βεβαίως εάν υπάρχει ενδιαφέρον και ευαισθησία όλα γίνονται .
Το ενδιαφέρον είναι ότι την Κυριακή  αρκετοί εθελοντές  καθάρισαν  την εγκαταλελειμμένη  αυτή παραλία, με ευχαρίστηση και πλήρη ικανοποίηση  όχι μόνο για τους εαυτούς τους επειδή οι ίδιοι πηγαίνουν εκεί  ήταν και άλλοι που δεν είχαν πατήσει το πόδι τους ποτέ  ,άλλα γιατί ήταν απαραίτητο και αναγκαίο να γεμίσουν 3 αγροτικά γεμάτα  από τα πλαστικά ,γυαλιά, τσίγκοι κλπ ……έτσι παραδίδουν την παραλία καθαρή και στους πρώτους επισκέπτες Τσέχους που καταφθάνουν σε λίγες μέρες.
Επιθυμία όλων είναι να προσέχουμε και να έχουμε σεβασμό προς το περιβάλλον και  μην αφήνουμε τα σκουπίδια στην παραλία…. αλλά και ο Δήμος μας να δήξει το απαραίτητο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της  παίρνοντας παράδειγμα από  τους Δημότες του. Προεκλογικά υπήρξαν πολλές υποσχέσεις και καλό θα είναι να υλοποιούνται και να μην εφαρμόσουμε  το τι είπε …..    Η υπόσχεση που δόθηκε ήταν μια αναγκαιότητα του παρελθόντος. Ο λόγος που δεν κρατήθηκε είναι μια αναγκαιότητα του παρόντος (Μακιαβέλι ) .….. 









Γεώργιος Καλόκληρος