04 Μαΐου 2017

ΔΙΕΞΟΔΟΣ: «ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ»

«ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ»
Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της «Διεξόδου»
 για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Η «Διέξοδος» συμμετέχοντας στη μεγάλη «γιορτή» των Μουσείων που διοργανώνεται κάθε χρόνο τη 18η Μαΐου, γνωστή ως  Διεθνής Ημέρα Μουσείων, υλοποιεί για τους μικρούς της φίλους το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όλοι διαφορετικοί  αλλά όλοι ίσοι».
Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν την έννοια των ανθρώπινων  δικαιωμάτων, να προβληματιστούν σχετικά με την καταπάτησή τους, ιδιαίτερα των δικαιωμάτων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι άνθρωποι με αναπηρίες, και να αναλάβουν δράση για την προστασία τους.

«Ποια είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Τι είναι η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες;» Σε αυτά και σε πολλά αλλά ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απάντηση μέσα από παιχνίδια λόγου, γραφής, κίνησης και εικαστικών δημιουργιών.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και θα ολοκληρωθεί σε τρεις Σαββατιάτικες συναντήσεις (13, 20 και  27/5/2017) στις 11 το πρωί,   στον χώρο της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης της "Διεξόδου"  (Ράγκου 5).
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν  να απευθύνονται  στον χώρο υποδοχής του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου»  (Αθανασίου Ραζή-Κότσικα 23) κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του (Τετάρτη έως και Κυριακή 11-1 το πρωί και 7:30-9:30 το απόγευμα).
Λόγω του  περιορισμένου αριθμού  συμμετοχών θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών προγραμμάτων  της «Διεξόδου» Γρηγόρη Δουλιώτη, Φιλόλογο MSc Πολιτιστικής Διαχείρισης και θα υλοποιηθεί από τον ίδιο σε συνεργασία με τη Φιλόλογο και υπεύθυνη της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης  Μαρίνα Κατσάνου.