25 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ: Το γήπεδο της Κατοχής δεν μπορεί να περιμένει άλλο!

Το γήπεδο της Κατοχής δεν μπορεί να περιμένει άλλο!

Αγαπητό katochi news,
Προστρέχω στην φιλόξενη ηλεκτρονική σας έκδοση με αφορμή την πολύχρονη καθυστέρηση αναφορικά με την ανακατασκευή του γηπέδου της Κατοχής. Σήμερα 2,5 χρόνια μετά, το ιστορικό γήπεδο μιας από τις μεγαλύτερες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας και έδρα του θρυλικού ΤΡΙΚΑΡΔΟΥ, βιώνει τα σημάδια της εγκατάλειψης, της αδιαφορίας και μιας αναμονής που δεν έχει τέλος.

Παρήλθαν περίπου 7 μήνες από την έλευση και την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού στο Δήμο και στο γήπεδο Κατοχής και η εκφρασμένη βούλησή του για χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γ.Γ.Α. δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν εισακούστηκε.
Ο Δήμος και το Πνευματικό Κέντρο έστειλαν αναλοκλήρωτη πρώτη κατά σειρά προτεραιότητας πρόταση για δημιουργία γηπέδου beach volley στο Μεσολόγγι(!) ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Τόσο απλά.
Σε πρόσφατες πολλαπλές επικοινωνίες μου με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό, υπάρχει ακόμη πολιτική βούληση, για ένταξη του γηπέδου της Κατοχής στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το 2017 και έχω ενημερώσει σχετικά τη Δημοτική Αρχή.
Παρ’ όλα αυτά οι ιθύνοντες σφυρίζουν αδιάφορα για τους αθλητικούς χώρους στην περιφέρεια του Δήμου. Ήταν και είναι του δόγματος … Μεσολόγγι παρ’ τα όλα, κατά το Πάτρα όλα …
Σήμερα λοιπόν, τίθενται τα παρακάτω απλά ερωτήματα:
Ø   Θα αποστείλετε, ναι ή όχι, την επικαιροποιημένη μελέτη για την ανακατασκευή του γηπέδου της Κατοχής στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ώστε το έργο να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017;
Ø   Ποιος σας διασφαλίζει ότι το έργο θα ενταχθεί στο νέο Leader Αλιείας 2014-2020 όταν και όποτε αυτό θα ξεκινήσει;
Με βάση τα παραπάνω καλώ την Δημοτική Αρχή και το Πνευματικό Κέντρο να υποβάλλει ΑΜΕΣΑ επικαιροποιημένη πρόταση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, γιατί εάν δεν πάρει η Κατοχή το εν λόγω έργο, θα το πάρει κάποιος άλλος… Αυτά είχα να σας πω και αμαρτίαν ουκ έχω.
Ευπειθέστατος
Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»