27 Οκτωβρίου 2016

Έναρξη της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αγρίνιο

«Επιφανείς εθνικοί ηγέτες και ευεργέτες, πολιτικοί και πνευματικοί. Τα χαρακτηριστικά τους»
Έναρξη της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αγρίνιο



Με ομιλήτρια την ελλογιμωτάτη κα Μαρία Μαντουβάλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αρχίζουν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016.
Το θέμα της πρώτης συναντήσεως, που θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και ώρα 18:30’ είναι: «Επιφανείς εθνικοί ηγέτες και ευεργέτες, πολιτικοί και πνευματικοί. Τα χαρακτηριστικά τους».
Θα προηγηθεί η ακολουθία του αγιασμού για την έναρξη της νέας χρονιάς και θα ακολουθήσει διάλογος επί του θέματος.
Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας καλεί όλα τα νέα ζευγάρια που προχωρούν προς το μυστήριο του γάμου, τους συζύγους και γονείς που προσπαθούν να βελτιώσουν την οικογένειά τους να συμμετάσχουν και εφέτος στις συναντήσεις της Σχολής Γονέων.


Βιογραφικό της ομιλήτριας
Η κα Μαρία Μαντουβάλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Κατάγεται από τη Μάνη και γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος του Ραλλείου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως μεταπτυχιακή υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Ρώμη και στο Βερολίνο. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Χούμπολντ του Βερολίνου, ενώ δίδαξε ως προσκεκλημένη καθηγήτρια σε Πανεπιστήμια του Καναδά και της Γερμανίας. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος πολλών Διεθνών Επιστημονικών και Ανθρωπιστικών Ομίλων και Συλλόγων, ενώ συχνά μετέχει ως μέλος σε επιτροπές κρίσεων θεατρικών και λογοτεχνικών διαγωνισμών. Έχει κάνει επιστημονική έρευνα σε πολλά μέρη του κόσμου και έχει δώσει πλήθος συνεντεύξεων και διαλέξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει μετάσχει σε πλήθος διεθνών συνεδρίων, με πλούσιο συγγραφικό επιστημονικό έργο, καθώς και σε διεθνείς αποστολές στη Βοσνία, τη Σερβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αμερική, τη Γαλλία και αλλού. Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια διευθύντρια του Φιλολογικού Τμήματος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και Γραμματέας Σύνταξης του ομώνυμου περιοδικού «Παρνασσός», καθώς και διευθύντρια των «Νυχτερινών Σχολών Παρνασσού», του οποίου ήταν ιδρυτικό μέλος του Γυμνασίου-Λυκείου. Διδάσκει στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Εταιρίας των Φίλων του Λαού, ενώ διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελληνοσερβικής Φιλίας.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως