04 Οκτωβρίου 2016

Ηλιας Λουκας: Γνωριζοντας τον τοπο μας - εξορμηση Ψηλη Παναγια και Φανερωμενη! (πλουσιο φωτογραφικο υλικο)


  • Ηταν μια ιδεα που συχνα πυκνα τη συζητουσαμε κυριως με τον Θοδωρη αλλα παντα κατι μας εμποδιζε και ηταν συνεχεια στο ΘΑ και ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ. Σημερα ομως Δευτερα 3-10-2016, δωσαμε ραντεβου το μεσημερι προς αναχωρηση χωρις αναβολες. Παρεα με τον Λαμπρο, τον Αρη, τον Θοδωρη και εγω (Ηλιας), κινητα και φωτογραφικες μαζι με νερα και επιβιβαστηκαμε προς αναχωρηση για την
Ψηλη Παναγιά. Λιγο πριν βγεις απο το χωριο Λεσινι ανεβαινεις στο βουνο για να πιασεις κορυφη. Σε ενα δρομο, που και τα αγριοκατσικα δυσκολευει στο διαβα, κακοτραχυλο, στενος με γκρεμους και αποτομες πλαγιες και αφου κουνηθηκαμε καλα καλα φτασαμε τελικα στον προορισμο μας. Ναι στην κορυφη του βουνου που ξεχωριζει απο τα χωρια μας το μικρο λευκο κτισμα σαν κουκιδα και τωρα αντικρίσαμε την μικρη αιωνων εκκλησια να στεκει κατω απο τη σκια ενος πουρναριου. Απο τον τρουλο της και το εσωτερικο της καταλαβανεις οτι κτιστηκε στα χρονια επι τουρκοκρατιας. Μπηκαμε προσκυνήσαμε θαυμασαμε την υπεροχη θεα απο κει πανω που τα χωρια μας ως και Πατρα ηταν στα <<ποδια μας>> που λεει ο λογος.

Βγαλαμε και τις φωτο που καποιες απο αυτες θα μοιραστουμε μαζι σας:

Στις παρακατω φωτογραφιες ειναι η ψηλη Παναγια και απο το εσωτερικο της εκκλησιας
















  •  Πηγαμε λιγα μετρα πιο διπλα στο αλλο εκκλησακι τον Αη Γιαννη.

Φωτο γραφιες απο τον Αη Γιαννη











  • Η συνεχεια μετα την καταβαση ηταν να παμε στην Παναγια Φανερωμενη. Απεναντι στο Βαλτί στο βουνο μεσσα σε μια σπηλια βρεθηκε η εικονα της και εχτισαν ενα εκκλησακι στο βραχο αλλα και στη σπηλια που εχει εικονες για προσκυνημα και το πηγαδι,

Θελουμε να δωσουμε πολλα συγχαρητηρια και μπραβο που διατηρουνται σε αριστη κατασταση και καθαρα ολα αλλα και να προτρεψουμε τους ενδιαφερομενους να κανουν την εξορμηση γιατι ο καθε κοπος και ταλαιπωρια αξιζει και με το παραπανω. Σας συνιστουμε για την διαδρομη οτι προτεινεται αυτοκινητο 4Χ4.

Φωτογραφιες απο Παναγια Φανερωμενη διαδρομη σπηλαιο και εκκλησια:










Στο σπηλαιο:






















Στην εκκλησια διπλα απο το σπηλαιο:






















Η διαδρομη, απο τη μια πλευρα το βουνο με τα βραχια και τα δεντρα ριζωμενα μεσα απο αυτα και απο την αλλη βαλτώδες εδαφος με αγριοπουλια και ανεγκαινίαστη γη σε εκμετάλλευση! (ευτυχως)