01 Οκτωβρίου 2016

«ΑΛΑΣ – Σηματωρός της Ιστορίας»




Μια πρωτότυπη έκθεση με έργα από αλάτι του Βαγγέλη Ρόμπολα πραγματοποιεί η «Διέξοδος» και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος στη Ναύπακτο.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση του εικαστικού επιμελητή της "Διεξόδου" που περιλαμβάνει δημιουργίες από αλάτι της Άσπρης και Μαύρης Αλυκής του Μεσολογγίου.
Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 στις 8.30 το βράδυ στο Φετιχιέ Τζαμί της Ναυπάκτου, σε έναν χώρο που σκοπίμως επιλέχθηκε για την έκθεση αυτή ενόψει του γεγονότος ότι την εποχή της Ενετοκρατίας λειτουργούσε ως αλαταποθήκη.
Έτσι λοιπόν, καθώς η «ιστορία κύκλους κάνει…» κρίθηκε ότι ήλθε πλέον ο χρόνος όχι για την φύλαξη του «λευκού θησαυρού» κάτω από τον θόλο του αρχαιολογικού χώρου του Φετιχιέ Τζαμί, αλλά για την παρουσίασή του μέσω εξαιρετικών έργων τέχνης του σεμνού και μη φωνασκούντος ζωγράφου Βαγγέλη Ρόμπολα.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας) με ελεύθερη είσοδο από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.