12 Οκτωβρίου 2016

1ος Ημιμαραθώνιος Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

 
   Με την συνεργασία και υποστήριξητου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου ο 1οςΗμιμαραθώνιος Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, που διοργανώνεται από το Σύλλογο Δρομέων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

   Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 11 Οκτωβρίου στο γραφείο του Δημάρχου Νίκου Καραπάνου, συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης, η οποία μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής. Στην συνάντηση, συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κων/νος Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παν. Σταράμος, ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου Νεκ. Μελιάδηςκαι εκπρόσωποι του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου ενώ εκ μέρους του Συλλόγου Δρομέων συμμετείχανο πρόεδρος Γ. Μακρής, και ο κ. Ν. Μανιώτης.
Η διοργάνωση του 1ουΗμιμαραθώνιου περιλαμβάνει δυο αγώνες (21 χιλιομέτρων και 5 χλμ για μαθητές και μαθήτριες) και θα έχει ως αφετηρία και τερματισμό το χώρο του Λιμανιού Μεσολογγίου (χώρος μπροστά από την Ιχθυόσκαλα). Η εκκίνησή τους θα δοθεί στις 9 το πρωί της Κυριακής ενώ  θα ολοκληρωθούν στις 13.00 μ.μ.
   Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, θα παραμείνουν κλειστοί οι παρακάτω δρόμοι: Η Δυτική περιμετρική οδός από το ΔΑΚ Μεσολογγίου (γήπεδο)  προς το  Κ.Τ.Ε.Ο  και   όλοι  οι  παράδρομοι που οδηγούν   προς  την  περιμετρική  αυτή. Η  ως άνω περιμετρική οδός θα πρέπει να  είναι  κλειστή  και  από  τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, επειδή οι αθλητές  στο τέρμα  του  δρόμου (Κ.Τ.Ε.Ο) και στη συμβολή της περιμετρικής οδού με την επαρχιακή οδό Μεσολογγίου - Αιτωλικού θα κάνουν  αναστροφή και θα επιστρέφουν προς το ΔΑΚ Μεσολογγίου.
 Επίσης Η οδός Βαλτινού, δηλαδή ο δρόμος που διασχίζει την περιοχή Ανατολικά Αλίπεδα και καταλήγει στο πρώην εργοστάσιο της MOTIVO. Και αυτός ο δρόμος θα πρέπει να παραμείνει κλειστός και  από  τα  δύο  ρεύματα κυκλοφορίας,  γιατί  στο  τέρμα  του  δρόμου, δηλαδή το πρώην εργοστάσιο της MOTIVO οι  αθλητές  θα  κάνουν  πάλι  αναστροφή  με πορεία  αυτή την φορά  προς  λιμάνι. Τέλος επίσης ο δρόμος της Τουρλίδας  θα πρέπει στην συνέχεια  να παραμείνει  και  αυτός  κλειστός  και από  τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διότι οι αθλητές  θα φτάσουν μέχρι  το τέλος του δρόμου που οδηγεί στην Tουρλίδα  (μαγαζί  Δημητρίου) και  εκεί  θα κάνουν  πάλι  αναστροφή  με κατεύθυνση  και   τερματισμό  προς  το λιμάνι.
 Εκτιμώμενος   χρόνος   για να  δοθεί  στην  κυκλοφορία  η δυτική περι-μετρική  από γήπεδο  προς  το Κ.Τ.Ε.Ο  (περνώντας  και  ο τελευταίος  αθλητής)  είναι στις 10:15 π.μ.
Εκτιμώμενος   χρόνος  για  να  δοθεί  στην  κυκλοφορία  η οδός  Βαλτινού  (περνώντας  και ο τελευταίος αθλητής) είναι στις 11:00 π.μ.
Εκτιμώμενος χρόνος   για  να δοθεί στην κυκλοφορία και ο δρόμος  της  Τουρλίδας  είναι στις 12:00 π. μ.