29 Ιουλίου 2016

ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Η πορεία υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογράψει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το ΤΕΕ (τμήματα Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας) και την ΔΕΠΑ Α.Ε. βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «Δημιουργία Αποκεντρωμένων Συστημάτων Τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στην Π.Δ.Ε» που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής και Περιφερειακός Σύμβουλος κος Νικόλαος Μπαλαμπάνης,  συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών της Ομάδας Εργασίας που έχουν συστήσει τα δύο τμήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και η οποία έχει επιφορτιστεί με τη συλλογή, επεξεργασία και αξιολόγηση των ενεργειακών καταναλώσεων για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες και την προκαταρκτική τεκμηρίωση για την μελέτη κόστους οφέλους για τη δημιουργία των συστημάτων τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στην περιοχή μας.
Ο κος. Μπαλαμπάνης κατέληξε λέγοντας πως Στόχος μας είναι η Ενεργειακή Ανάπτυξη της Περιφέρειας μας και η Έλευση του Φυσικού Αερίου αποτελεί Πρωταρχικό Στόχο.