29 Δεκεμβρίου 2015

πρωταθλημα

                                               Ελληνικό Ποδόσφαιρο 
Δυστυχώς όλοι μας έχουμε μάθει να νομιμοποιούμε το παράνομο παραβλέποντας το αυτονόητο και νόμιμο  .
Για να είσαι ανταγωνιστικός πρέπει να έχεις μια υγιή επιχείρηση  ειδάλλως προσπαθείς να μειώσεις τις υγιείς  και να τις φέρεις στο επίπεδο σου .Εδώ βλέπουμε την μύτη του ποδοσφαιριστή που είναι οφσάιντ , ένα φάουλ που έγινε πριν δέκα λεπτά και μετά μπήκε γκολ ,το τράβηγμα εάν είναι στιγμιαίο η παρατεταμένο , εάν ο λάινσμαν έχει αγκύλωση ,εάν ο διαιτητής κατάπιε την σφυρίχτρα ,εάν το μαρκάρισμα από πίσω βρήκε μπάλα η πόδι ,εάν ο τερματοφύλακας έπεσε για να πιάσει το τόπι η να παρεμποδίσει τον παίκτη να συνεχίσει και το πρώτο μέλημα μας είναι το ποιος  θα είναι ο διαιτητής του αγώνα  κλπ . Για αυτά ο κάθε οπαδός έχει να λέγει από τότε που εμφανίστηκε  η τηλεόραση .Κατ αυτόν τον τρόπο συνεχίζετε  απαξιώνοντας το Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Η ουσία του προβλήματος  είναι ότι δεν είμαστε ανταγωνιστική  και δεν κατανοούμε αυτό που συμβαίνει . Δεν βλέπουμε  ότι η Ελλάδα κατρακυλά στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ , δεν βλέπουμε ότι η ομάδες μας δεν μπορούν να μπουν στους ομίλους του  UEFA Champions League και δωρίζουν χρήματα στους εγχώριους  και ξένους αντιπάλους ,δεν βλέπουμε ότι δεν βρίσκονται στις 48 καλλίτερες ομάδες του champions league και europa league  δεν βλέπουμε ότι παίρνουν τα χρήματα της super league παράνομα από τις υγιείς ομάδες και φυτοζωούν εμποδίζοντας τις άλλες να επενδύουν καλλίτερα .Ο καθένας μας κοιτάζει να σώσει το δικό του δένδρο ( ομάδα ) και αφήνουμε το δάσος να καεί…. δικαιολογώντας την ανεπάρκεια της ομάδας μας..ότι φταίνε πάντα οι άλλοι .

Λύση του προβλήματος υπάρχει που μπορεί να είναι οδυνηρή για τώρα και ευχάριστη μετά .Να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα μόνο με υγιείς ομάδες ας παίξουν και 5 φορές μεταξύ τους για να δούμε και ποδοσφαιριστές αξίας και  όχι ωμα κρέατα βαφτισμένα ελάφια, οι άλλες ας πάνε να θεραπευτούν ( ξεχρεωθούν ) πρώτα  και να έρθουν δριμύτερες  μετά για να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει ……… Γεώργιος Καλόκληρος