30 Σεπτεμβρίου 2015

Ηλίας Λουκάς: Κατοχή! Ένας τόπος με ιστορία χάνεται στο χθες πολιτιστικά από την αδιαφορία αρμόδιων υπηρεσιών


Ήταν πέρυσι μέσα προς τέλη Μαΐου όταν και είχαμε επισκεφτεί την αρμόδια υπηρεσία  22η εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό για το παλιό αρχοντικό Γουλιμή και τον πύργο κυρά - Βασιλικής (κούλια) στην Κατοχή, όπου ζητούσαμε την συντήρηση των
ιστορικών εκθεμάτων του χωριού μας σε ότι σώζεται και την πιο δυνατή πρόσβαση επισκεπτών.
Πήραμε την νόμιμη άδεια επίσης εθελοντικά να προσφέρουμε το κάθε τι δυνατό για τον καθαρισμό των χώρων από τα σκουπίδια και τα αγριόχορτα. Πραγματικά με όρεξη πάνω κάτω 20 με 30 εθελοντές κατά διαστήματα έκαναν το θαύμα τους.
Τώρα με τις ενέργειες της τοπικής διοίκησης του τόπου μας έρχονται συνεργεία του δήμου και καθαρίζουν ειδικά στου Γουλιμή ελπίζουμε και στον πύργο να υπάρχει ανάλογη συνέχεια.

Περιμέναμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες μια ανταπόκριση για την αξιοποίησή τους και όσες προσπάθειες επικοινωνίας κάναμε καμιά δεν ήταν αρνητική αλλά δεν είδαμε και να ασχολείται κανείς τους.
Αλήθεια η αρχαιολογική υπηρεσία ξέρει που υπάρχουν αυτά τα κτίρια? αλήθεια σε ποια γεωγραφική θέση θα έπρεπε να είναι η Κατοχή για να της δώσουν λίγο σημασία σε ότι δικαιούται? Τώρα θα μου πεις η αρχαιολογική υπηρεσία αδιαφορεί και για τους Οινιάδες που γίνεται έρμαιο στη φθορά του χρόνου, των ζώων και των ανθρώπων!!!!

Έχουμε τεράστια παράπονα και θυμό για την αδιαφορία σε ότι μας ανήκει ως τοπική κοινωνία και μας το στερούν. Η Κατοχή με κληρονομιά πολιτισμού και ιστορίας στο παρελθόν σβήνει μαζί με το σήμερα από το ψέμα - την ανικανότητα και την αδιαφορία κάποιων υπηρεσιών...
Υπάρχουν κι άλλοι ιστορικοί χώροι γύρω γύρω αλλά ίσως σας ζαλίσουμε την καρέκλα αν σας ονοματίσουμε την άγνωστη περιοχή μας!!!!
ΜΕΓΆΛΟ ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!