29 Δεκεμβρίου 2014

3ο Ανταλλακτικό Χαριστικό Παζάρι στο Μεσολόγγι στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Δελτίο Τύπου
Μεσολόγγι Κυριακή 28/12/2014
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες το 3ο Ανταλλακτικό Χαριστικό Παζάρι στο Μεσολόγγι   στο χώρο  του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου. 
Σε μια εποχή ανισοτήτων και περιβαλλοντικής υποβάθμισης πολλοί συμπολίτες μας αντιλήφθηκαν τη σημαντικότητα αυτής της δράσης, ένωσαν  για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους, με τις δικές μας  και αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.

Πρόσφεραν το πλεόνασμά τους σε υλικά αγαθά, σε όσους τα χρειάζονται και είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν κάποια από αυτά με άλλα υλικά αγαθά που είχαν ανάγκη.
Ο καθένας προσέφερε ότι μπορούσε και ο καθένας έπαιρνε με βάση τις ανάγκες του.
Υπενθυμίζουμε ότι η δράση αυτή αφορά όλη την κοινωνία. Δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα με μειωμένη αγοραστική δύναμη. Δεν είναι μια πρωτοβουλία φιλανθρωπίας. Είναι μια πρωτοβουλία που αντιμετωπίζει συλλογικά τις ελλείψεις μας σε αγαθά, σπάζοντας την αλυσίδα των καταναλωτικών μας αντιλήψεων. Επίσης έχει σαν στόχο την καλλιέργεια της οικολογικής  αλλά και της οικονομικής συνείδησης, αφού όλο αυτό θα είναι μια μορφή ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αγαθών, δείχνοντας παράλληλα, έμπρακτα αλληλεγγύη, στο συνάνθρωπό μας.
Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας και  δεν  μας επέτρεψε να υλοποιήσουμε όπως είχαμε σχεδιάσει κάποιες παράλληλες δράσεις,   και  να  γιορτάσουμε την για μια ακόμη φορά  διάθεση των συνανθρώπων μας για προσφορά.
Τα αντικείμενα που δεν διατέθηκαν σήμερα θα διατεθούν τις επόμενες ημέρες στο “Χαμόγελο του Παιδιού” στη δομή του στα Καλύβια Ν. Αιτ/νίας, στον Σύλλογο του Ερυθρού Σταυρού Ι.Π. Μεσολογγίου για να τα διαθέσει,  στο Ειδικό Εργαστήρι  Επαγγελματικής  Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) στο Αγρίνιο και στις βιβλιοθήκες των σχολείων του Δήμου μας.
Στη φετινή διοργάνωση μαζί με την  Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Ι.Π. Μεσολογγίου  ήταν και η  Περιβαλλοντική ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου Ι. Π. Μεσολογγίου, ο Σύλλογος  Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός», η νεοσυσταθείσα ομάδα «Πειρατές Ποδηλάτες - Mesolonghi Randonneurs», η Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών  Ι.Π. Μεσολογγίου ΔΟΜΑΚ, ο Πολιτιστικός  και  ο Μορφωτικός Σύλλογος «το Αιτωλικό», ο Εμπορικός Σύλλογος, το Εργατικό  Κέντρο Ι.Π Μεσολογγίου και το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Περιφέρειας Μεσολογγίου.
Ο Δήμος Ι. Πόλης Μεσολογγίου στήριξε επίσης αυτή τη δράση προσφέροντας την αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου.
Ο συμπολίτης μας Γιώργος Κατσαγάνης διέθεσε το ακίνητό του για τη συγκέντρωση των αντικειμένων. Η Βάσω Παπαλίτσα και ο Χρήστος Σαμαρτζής, με τις ζωγραφιές τους, το στόλισαν  γιορτινά και πολλοί πολλοί εθελοντές βοήθησαν στην μεταφορά, ταξινόμηση και τοποθέτηση των ειδών προς διάθεση!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΝΑΜΕ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ !!!

Εκ μέρους των διοργανωτών
Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών