25 Ιανουαρίου 2014

Κύριε Μάνεση, δυστυχώς μα δυστυχώς για εσάς

Με αφορμή την απάντηση του κυρίου Μάνεση, ως προς τις αντιδράσεις του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για τη διαμαρτυρία της αδικαιολόγητης εκπομπής στα προβλήματα του τόπου και κυρίως της Κατοχής του διαμερίσματος Οινιαδών, θα αναγκαστούμε να ασχοληθούμε άλλη μια φορά για τις μη ορθές δικαιολογίες του για το 60' Ελλάδα.

Ο κ. Μάνεσης είπε τα εξής: "Η εκπομπή για το Μεσολόγγι προκάλεσε πλήθος Δημοτικών αντιδράσεων γιατί επιλέξαμε να δείξουμε τα προβλήματα της περιοχής και όχι τουριστικές διαδρομές.Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η δημοσιογραφία επιτάση να μην κρύβουμε προβλήματα κάτω από το χαλί.Δεν είμαστε Image Maker Δημάρχων εν όψει μάλιστα εκλογών.Στο ιστορικό και πανέμορφο Μεσολόγγι υπάρχουν ομορφιές ,υπάρχουν όμως και προβλήματα και αν κάποιοι λόγω εκλογών θέλουν να μην τα βλέπουν τότε τον λόγο έχει η οφθαλμολογική επιστήμη."
Δυο τρία πράγματα που διορθώνουν κύριε Μάνεση τις θέσεις μας:
  1. ο Δήμος δεν αποτελείται από το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό , (στο οποίο αναφερθήκατε για 5' και δείχνοντας πλάνα της Τουρλίδας λες και ήταν το Αιτωλικό), και τέλος η Κατοχή. Ο δήμος μας αποτελείται από την Ι.Π. Μεσολογγίου, το Αιτωλικό, το Νεοχώρι, Πεντάλοφο, Λεσίνι, Γουριά, Κατοχή, Μαστρο, Ευηνοχώρι και τα γύρω χωριά της περιφέρειας Μεσολογγίου που για να μην αναφερθείτε σ΄αυτά τα μέρη θα σημαίνει ότι όλα εκεί βαίνουν καλώς. Άστοχη η θέση σας.
  2. Στο Μεσολόγγι δείξατε τα περί αυγοτάραχου, ψαρέματος και ένα παρακαλώ ναι ένα μαγαζί διασκέδασης ενώ υπάρχουν τόσα και για διασκέδαση αλλά και με προβλήματα, αφού τονίσατε ότι αυτό παρουσιάσατε.
  3. Ήρθατε στην Κατοχή και ξαφνικά γίναμε πηγή προβλημάτων και εκμετάλλευση αλλοδαπών εργατών (?) και μάλιστα κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Αναρωτηθήκατε αν οι... εργάτες που λέτε, ναι οι αθίγγανοι, αν είναι εργάτες? Φροντίσατε να μάθετε αν οι συγκεκριμένοι σαν θύματα που τους παρουσιάσατε είναι κλέφτες και κατάκλεψαν περιουσίες από γεωργικά μηχανήματα και αυτοκίνητα ως και ντου στα σπίτια ανήμπορων να αντιδράσουν συνανθρώπων μας? Φροντίσατε να μάθετε αν εκμεταλλευόταν τους ανάπηρους όχι για να κάνουν χειρουργείο αλλά για να ζητιανεύουν και να καπνίζουν davidoff τσιγάρα, ποτά και να κάνουν τους παλικαράδες στους ντόπιους? Πρόπερσι συντοπίτη μας επειδή πηγαίνοντας προς τον κάμπο με το μηχανάκι του, προσπέρασε αυτοκίνητο που οδηγούσαν 4 με 5 βούλγαροι αθίγγανοι και εκείνοι ανέπτυξαν ταχύτητα με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν με το αυτοκίνητο και να πέσει σε διπλανό ποτιστικό αυλάκι βάθους 3 με 4 μέτρα και να τον παρατήσουν εκεί?
  4. Θυμάμαι όταν η Αιχμή, τοπική εφημερίδα, σε ένα θέμα με το θάνατο ενός παιδιού στο χώρο τους, πέρασε από εκεί για τη δουλειά της σε ρεπορτάζ, δέχτηκε πετροπόλεμο και φυσικά όχι από κατοίκους.
  5. Προσέξαμε όταν κάνατε την αναφορά μας στο χώρο που βρισκόταν η κάμερα έδειχνε ένα παιδί που έπαιζε με τα ρούχα του και ξαφνικά την άλλη στιγμή η κάμερα το έδειξε χωρίς μπλούζα για να γίνει πιο τραγική η κατάσταση ενώ ο αθίγγανος που μιλούσατε κάπνιζε diavidoff, ναι τα ακριβά αυτά τσιγάρα γιατί πεινούσε. 
  6. Ρωτούσατε και απαντούσατε εσείς κι εκείνοι απλά έλεγαν ναι. Τελικά κάποιος διαβάζει τη σκέψη πριν ο άλλος απαντήσει, αυτά είναι τα θεία χαρίσματα.
  7. Οι συγκεκριμένοι έρχονται κάθε χρόνο εδώ, αφού βλέπουν ότι κακοπερνούν, όπως λένε, γιατί κάθε χρόνο έρχονται στην Κατοχή?
  8. Αλήθεια γιατί πήρατε τόσα όμορφα πλάνα από το χωριό μας δεν δείξατε τίποτα από αυτά?
Τα στημένα δε βοηθάνε κύριε Μάνεση και αδικείτε μια ολόκληρη κοινωνία έτσι για τη δημοτικότητά σας και της εκπομπής σας. Γνωρίζετε ότι έχετε λάθος και δεν είναι παράπονο της δημοτικής αρχής περί εκλογών όπως λέτε, είναι παράπονο και θυμός κατοίκων, σχεδόν όλου του Δήμου να πω? θα μείνω μόνο στις αντιδράσεις του διαμερίσματος Οινιάδες που αποτελείτε από 11,000 κατοίκους και περισσότερους.
Σας λυπούμαστε κύριε Μάνεση γιατί κάνατε πρόχειρη δουλειά και χωρίς σαφή στοιχεία.
Τουριστικά θέματα δε δείχνετε, αλλά αν δούμε σε αφιέρωμα στην Κρήτη παρουσιάσατε τουρισμό.

Υ.Γ. Δημοσιογράφος που γράφει την λέξη επιτάσσει χωρίς δύο σίγμα και έψιλον γιώτα καλά είναι να ξαναπάει στην έκτη δημοτικού

katochi News