Ο Αμερικανός φωτογράφος και κινηματογραφιστής Philip Grossman χρησιμοποίησε έναν εναλλακτικό τρόπο για να καταγράψει μια ολοκληρωμένη εικόνα από τον τόπο όπου συνέβη η μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή.
Χρησιμοποιώντας ένα drone (τηλεκατευθυνόμενο) έκανε εναέριες λήψεις πάνω από το Τσερνόμπιλ, προκειμένου, όπως γράφει το Russia Today, να έχει μια νέα άποψη και οπτική για την ερήμωση που προκάλεσε το πυρηνικό ατύχημα.
Σημειώνεται ότι ο Grossman έχει πραγματοποιήσει αρκετά ταξίδια στην ουκρανική περιοχή, ωστόσο αυτό το τελευταίο ίσως να του χάρισε τις πιο ωραίες του φωτογραφίες και πλάνα, αναφέρει το ρωσικό δίκτυο, καθώς η τηλεκατευθυνόμενη κάμερα του επέτρεψε να έχει τη ματιά ενός πουλιού, απαθανατίζοντας όλο το τοπίο.
Ο ίδιος δήλωσε στο RT ότι πάντα τον γοήτευαν οι πυρηνικοί σταθμοί, ακόμη και οι καταστροφές που μπορούσαν να προκαλέσουν, καθώς μεγάλωσε σε απόσταση μόλις 11 μιλίων από το θρυλικό Three Mile Island στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, όπου έλαβε χώρα το 1979 η μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία της χώρας.
«Νομίζω ότι το πεπρωμένο σου είναι να επαναλάβεις την ιστορία, αν δεν μάθεις από αυτήν. Έτσι λοιπόν, μέρος αυτού που κάνω με το ντοκιμαντέρ είναι στην πραγματικότητα να δείξω στον κόσμο τι έγινε. Ζωές καταστράφηκαν, οικογένειες χωρίστηκαν», δηλώνει στο ρωσικό δίκτυο ο Grossman.
Όπως αναφέρει το RT, ο Αμερικανός φωτογράφος διέθετε εμπειρία ως πιλότος, κάτι που τον βοήθησε στο εγχείρημά του να καταγράψει από ψηλά το Τσερνόμπιλ. Ο ίδιος τονίζει ότι έπρεπε να λάβει υπόψη τη φυσική βλάστηση, ή ό,τι απέμεινε από αυτή, για να υπολογίσει το ύψος που θα πετούσε το τηλεκατευθυνόμενο, καθώς, σχεδόν 30 χρόνια μετά την καταστροφή, κάποια δέντρα θα είχαν ψηλώσει... πολύ. Μάλιστα, έκανε εντύπωση το γεγονός πως ανέφερε ότι άκουσε ήχους αρκούδων και άλλων εκπροσώπων της άγριας πανίδας, τους οποίους απέδωσε στην απουσία ανθρώπινης δραστηριότητας.
Πηγή: iefimerida.gr