Τρία παιδιά που ζουν στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, δίνουν αυτές τις μέρες πανελλήνιες εξετάσεις.

Πρόκειται για τρεις μαθητές του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας που κόντρα στις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης  των φυλακών του Αγίου Στεφάνου, προετοιμάστηκαν για να ανοίξουν τα φτερά τους και να διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Είναι μαθητές που διψούν για γνώση και θέλουν να κερδίσουν κάτι καλύτερο στην ζωή τους, έχοντας όνειρα για το μέλλον. Τα παιδιά αυτά δίνουν εξετάσεις, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στο πρώην Παράρτημα της Πάτρας, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Πάντως, με ανακοίνωσή του το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας απευθύνει συγχαρητήρια σε όλους όσους στήριξαν τα παιδιά αυτά στο να πάνε να δώσουν πανελλήνιες. Συγκεκριμένα:

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την παροχή στήριξης στους μαθητές στο δύσκολο αυτό αγώνα τους στον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Αγ. Στεφάνου Πατρών Αντώνιο Ζήκο , στον Προϊστάμενο της Κοινωνικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνο Ζέρβα, στην Κοινωνιολόγο Ρουμπίνη Γιάνναρου και την εκπαιδεύτρια Ανθή Καρατράντου για το συντονισμό - επίβλεψη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο της Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης.
Τέλος, ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στους εθελοντές εκπαιδευτικούς, χάρη στους οποίους υλοποιήθηκε η Αντισταθμιστική Εκπαίδευση στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών:
τη φιλόλογο Θοδώρα Αντωνακοπούλου, το φυσικό Παναγιώτη Θέμελη, τη φιλόλογο Αλεξάνδρα Θεοδώρου, την καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας Ισμήνη Καβαλλάρη, το φιλόλογο Μιχάλη Καραγεωργίου, την καθηγήτρια Πληροφορικής Ανθή Καρατράντου, τη φιλόλογο Μαρία Μπιλιανού, τη φιλόλογο Ιωάννα-Θηρεσία Ντούρου, τη βιολόγο Δήμητρα Μαριόλη, το μαθηματικό Λευτέρη Παπανικολάου και τη μαθηματικό Ευαγγελία Σουφλά.
Οι εκπαιδευτικοί αυτοί πλαισίωσαν παιδαγωγικά και αγκάλιασαν ανθρώπινα κάθε προσπάθεια των μαθητών και δεν μετέδωσαν απλά τις γνώσεις τους, αλλά κατέθεσαν κομμάτι από την ψυχή τους».

πηγή: https://www.patrasevents.gr/article/287771-patra-treis-mathites-kratoumenoi-ton-filakon-tou-agiou-stefanou-dinoun-panellinies