18 Νοεμβρίου 2013

Πορτοκαλόπιτα διαίτης

Πορτοκαλόπιτα διαίτης
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας 
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 
4 αυγά 
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο 
1 φλιτζάνι ζάχαρη 
1-2 βανίλιες 
1 φακελάκι baking powder 
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό 
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 
2 ποτήρια ζάχαρη 
Ξυλαράκια κανέλας 
Φλούδα από πορτοκάλι 
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα και τα χτυπάμε με το σύρμα. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα βουτάμε στο μείγμα, τα τσαλακώνουμε και μετά τα βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ ή σε ταψί. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφού κρυώσει η πορτοκαλόπιτα την κόβουμε, φτιάχνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε από πάνω. Προσοχή: Όταν σιροπιάζουμε θα πρέπει να είναι ζεστό το σιρόπι και κρύα η πίτα ή κρύο το σιρόπι και ζεστή η πίτα. Να σημειωθεί ότι μπορούμε να συνοδεύσουμε την πορτοκαλόπιτά μας και με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.