Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
4 αυγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1-2 βανίλιες
1 φακελάκι baking powder
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια ζάχαρη
Ξυλαράκια κανέλας
Φλούδα από πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα και τα χτυπάμε με το σύρμα. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα βουτάμε στο μείγμα, τα τσαλακώνουμε και μετά τα βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ ή σε ταψί. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφού κρυώσει η πορτοκαλόπιτα την κόβουμε, φτιάχνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε από πάνω. Προσοχή: Όταν σιροπιάζουμε θα πρέπει να είναι ζεστό το σιρόπι και κρύα η πίτα ή κρύο το σιρόπι και ζεστή η πίτα. Να σημειωθεί ότι μπορούμε να συνοδεύσουμε την πορτοκαλόπιτά μας και με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.