KatochiNews - Κατοχή Νέα - Νέα απο την Κατοχή Ι.Π. Μεσολογγίου

Καλωσήρθατε στο blog της Κατοχής Ι.Π. Μεσολογγίου.Μέσα από το ιστολόγιο μας θα ενημερώνεστε για τα νέα του χωριού μας.Για να αναρτήσετε άρθρα στο blog μας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: katochinews@gmail.com ή στην ομάδα μας στο facebook: KatochiNews

Pages

▼

28 Ιουλίου 2018

Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου αποκάλυψε σε πιστή την ημερομηνία θανάτου της

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ: Μια συγκλονιστική ιστορία για μια γυναίκα, η οποία γνώριζε ένα χρόνο πριν την ακριβή ημερομηνία θανάτου της. Προς οικονομία της αφήγησης και επειδή μας ζητήθηκε να μη δημοσιοποιήσουμε τα πραγματικά της στοιχεία, θα ονομάσουμε την εκλιπούσα κυρία Μαρία.

Η κυρία Μαρία λοιπόν, μια βαθειά θρησκευόμενη γυναίκα, ζούσε σε ένα χωριό λίγο έξω από την Αθήνα με τον άντρα της, όπου συχνά την επισκέπτονταν τα παιδιά της, δυο κόρες και ένας γιός, οι οποίοι από χρόνια είχαν δημιουργήσει τις δικές τους οικογένειες, ζούσαν και εργάζοντας στην πρωτεύουσα.

Ένα βράδυ η κυρία Μαρία, είδε στον ύπνο της την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, την οποία από χρόνια θεωρούσε προστάτιδά της και συχνά επισκέπτονταν το μοναστήρι της στη Λυκόβρυση. Η Αγία έδωσε στην κυρία Μαρία ένα χαρτάκι, όπου αναγράφονταν με χρυσά γράμματα μια ημερομηνία. Μια ημερομηνία, από την οποία ωστόσο δεν κατάφερε να ξεχωρίσει τους δύο τελευταίους αριθμούς.

Η κυρία Μαρία το επόμενο πρωί σηκώθηκε έντονα προβληματισμένη. Ύστερα από πολύ σκέψη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Αγία Ειρήνη, ως προστάτιδά της, θέλησε να την προειδοποιήσει για κάτι κακό που θα συνέβαινε τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Φοβούμενη ότι κάτι κακό θα συμβεί στα παιδιά της, ενδεχομένως κάποιο ατύχημα, λίγες ημέρες πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, προφασίστηκε ότι είναι άρρωστη και ζήτησε από τα τρια της παιδιά να την επισκεφθούν στο χωριό μαζί με τις οικογένειές τους. Σκεφτόταν ότι αν τους είχε όλους κοντά της, τίποτα κακό δε θα μπορούσε να τους συμβεί στο χωριό.

Έτσι και έγινε τα παιδιά δε χάλασαν χατίρι στη μητέρα τους και πέρασαν μια όμορφη ημέρα στο χωριό. Λίγο πριν πέσει στο κρεβάτι της η κυρία Μαρία σκέφτηκε ότι δεν είχε δει καθαρά τα δύο τελευταία ψηφία της ημερομηνίας…

Το ίδιο κιόλας βράδυ ήρθε στον ύπνο της και πάλι η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου. Της έδωσε και πάλι το ίδιο χαρτάκι με τα χρυσά γράμματα, μόνο που τώρα η ημερομηνία ήταν πλήρως ευκρινής. Ήταν ακριβώς ένας χρόνος από την προηγούμενη ημέρα. Η Αγία Ειρήνη την κράτησε από το χέρι και της αποκάλυψε ότι αυτή είναι η ημερομηνία που θα την πάρει κοντά της.

Της ζήτησε να μη φοβάται και της επεσήμανε ότι μόνο ξεχωριστοί άνθρωποι μπορούν να γνωρίζουν μια τέτοια ημερομηνία, ώστε να έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν. Λίγο πριν φύγει από το όνειρό της η Αγία Ειρήνη είπε στην κυρία Μαρία ότι θα κυλήσει για εκείνη και την οικογένειά της ένας όμορφος χρόνος και ότι η ίδια θα είναι απόλυτα υγιής.

Έτσι ακριβώς και συνέβη. Λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση του χρόνου, οπότε και πλησίαζε η συγκεκριμένη ημερομηνία, η κυρία Μαρία είπε στα παιδιά της ότι θα τους επισκέπτονταν με τον πατέρα τους, προκειμένου να κάνει εκείνος ορισμένες εξετάσεις.

Δέκα, λοιπόν, ημέρες νωρίτερα επισκέφθηκαν τα παιδιά τους και ο άνδρας της ολοκλήρωσε τις ιατρικές του εξετάσεις. Το προηγούμενο βράδυ ζήτησε από τα παιδιά της να φάνε όλοι μαζί το επόμενο μεσημέρι στο σπίτι της κόρης της, όπου έμεναν.

Σηκώθηκε το πρωί, ετοίμασε το σπίτι, μαγείρεψε το αγαπημένο τους φαγητό, τους έφτιαξε μια πίτα από τα χεράκια της, έτσι όπως ακριβώς την ήθελε πάντα ο γιός της και ύστερα έστρωσε το τραπέζι. Αργά το μεσημέρι ήρθαν παιδιά και εγγόνια στο σπίτι.

Έκατσαν όλοι στο μεγάλο τραπέζι της τραπεζαρίας, ενώ η κυρία Μαρία βρίσκονταν στην κουζίνα. Ξαφνικά άκουσαν κάτι να σπάει και οι κόρες της έτρεξαν υποθέτοντας ότι κάτι της είχε πέσει. Βρήκαν την μητέρα τους καθισμένη στην καρέκλα και από το χέρι της είχε πέσει ένα ποτήρι νερό. Φώναξαν γρήγορα ένα ασθενοφόρο, αν και όταν έφτασε η κυρία Μαρία είχε ήδη «φύγει».

Οι γιατροί είπαν ότι έπαθε εγκεφαλικό και δεν ένιωσε κανέναν πόνο.

Δύο μέρες αργότερα μετά το πέρας της κηδείας, οι κόρες της στην προσπάθειά τους να συμμαζέψουν το σπίτι και τα πράγματά της, άνοιξαν το συρτάτι στο κομοδίνο της.

Μέσα σε ένα κουτάκι, όπου φυλούσε 2-3 χρυσά κειμήλια βρήκαν και ένα γράμμα με τα ονόματα και των τριών παιδιών της έξω από το φάκελο.

Όταν το διάβασαν, μια μεγάλη έκπληξη τους περίμενε….

Η κυρία Μαρία τους αφηγούνταν όλη την ιστορία με την Αγία Ειρήνη και την ημερομηνία με το χαρτάκι με τη χρυσή ημερομηνία και τους ζητούσε να μην λυπούνται για εκείνη, αλλά να χαίρονται μιας και βρίσκεται κοντά στην Αγία της και από εκεί θα τους βλέπει και θα τους προστατεύει.

από ΔΟΓΜΑ

Κοινή χρήση

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ & Α.Σ. ΑΧΕΛΩΟΣ

Συνεργασία ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ & Α.Σ. ΑΧΕΛΩΟΣ σε όλα τα τμήματα με σκοπό την εξελιξη των ποδοσφαιριστων και την προώθησή τους στην πρώτη ομάδα. Ο Α.Σ. ΑΧΕΛΩΟΣ θα αγωνίζεται κανονικά στη Γ' ΕΠΣΝΑ. Η Διοίκηση αποδέχτηκε το πλάνο του προπονητή κ. Γιώργου Ασπρογέρακα που δίνει μεγάλη βαρύτητα σ' αυτόν τον τομέα που αποτελεί το μέλλον της ομάδας.
Κοινή χρήση

26 Ιουλίου 2018

Η Αγία Παρασκευή ή Παρασκευή Αθληφόρος ή Παρασκευή Μεγαλομάρτυς



Η Αγία Παρασκευή ή Παρασκευή Αθληφόρος ή Παρασκευή Μεγαλομάρτυς είναι αγία της Ορθόδοξης και Καθολικής εκκλησίας και θεωρείται προστάτιδα των ματιών. Έζησε στη Ρώμη κατά το 2ο αιώνα και υπέστη μαρτυρικό θάνατο επί ημερών του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου.

Παρασκευή η Οσιομάρτυς
Paraskeva (Ryazan, 15 c, Tashkent).jpg
Γενικές πληροφορίες
Αιτία θανάτουαποκεφαλισμός
ΥπηκοότηταΑρχαία Ρώμη
Eορτασμός αγίου26 Ιουλίου
Commons page Σχετικά πολυμέσα
δεδομένα (π)

Ο βίος τηςΕπεξεργασία

Νεανική ηλικίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε σε προάστιο της Ρώμης επί αυτοκρατορίας του Αδριανού (βασιλεία 117-138 μ.Χ). Γονείς της ήταν ο Αγαθόνικος και η Πολιτεία, που ήταν χριστιανοί και οικονομικά εύποροι. Ήταν μοναχοπαίδι. Το όνομά της, της αποδόθηκε λόγω της ημέρας Παρασκευής, κατά την οποία γεννήθηκε. Η ανατροφή της από μικρή ηλικία έγινε βάση χριστιανικών αρχών[1].

Ενηλικίωση και δράσηΕπεξεργασία

Σε ηλικία 20 ετών έμεινε ορφανή και από τους δυο γονείς, γεγονός που την κατέστησε κληρονόμο σημαντικής περιουσίας, την οποία και εκποίησε, διαθέτοντας τα χρήματα σε φτωχούς και ασθενείς. Ασχολήθηκε εντατικά με την ιεραποστολή, στην πόλη της Ρώμης και την ευρύτερη περιοχή, διδάσκοντας τον Χριστιανισμό κατ-οίκον σε ανθρώπους αδύναμων κοινωνικά ομάδων. Η δράση της έγινε γνωστή στους Ρωμαίους και κλήθηκε σε απολογία από τον αυτοκράτορα Αντωνίνο.

Το μαρτύριό τηςΕπεξεργασία

Ο αυτοκράτορας της ζήτησε να αρνηθεί την θρησκεία της και στην προσπάθειά του να την πείσει, της προσέφερε διάφορα ανταλλάγματα. Η Αγία απέρριψε την πρόταση, οδηγήθηκε σε βασανιστήριο (της φόρεσαν πυρακτωμένη περικεφαλαία στο κεφάλι) και στη συνέχεια στη φυλακή, όπου πέρασε ένα διάστημα στην απομόνωση. Στην αγιογραφία της αναφέρεται πως ένας άγγελος του Θεού, την επισκέφθηκε απελευθερώνοντάς την απ'τα δεσμά. Έπειτα κλήθηκε ξανά να αλλαξοπιστήσει και αφού δεν έδειχνε να μεταπείθεται, ο Αντωνίνος διέταξε το βασανισμό της μέχρι θανάτου.

Τα αγιογραφικά στοιχεία αναφέρουν, ότι για να την θανατώσουν την οδήγησαν μέσα σε ένα μεγάλο καζάνι με καυτό λάδι, αλλά εκείνη παρέμεινε ζωντανή. Ο Αντωνίνος, αδυνατώντας να το πιστέψει, θέλησε να προσεγγίσει το καζάνι ο ίδιος με σκοπό να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Πλησιάζοντας όμως, από τον ατμό ή από κάποια άλλη αιτία, τραυματίστηκαν τα μάτια του με αποτέλεσμα να τυφλωθεί. Σύμφωνα με την παράδοση, η Αγία Παρασκευή, τον θεράπευσε με θαυματουργικό τρόπο (γι' αυτό θεωρείται προστάτιδα των ματιών από τους Χριστιανούς) και έτσι ο Αντωνίνος την άφησε ελεύθερη να επιστρεψει στο έργο της.

Το τέλος της ζωής τηςΕπεξεργασία

Μετά από χρόνια ο Αντωνίνος πέθανε και στη διαδοχή του ο Μάρκος Αυρήλιος, εξαπέλυσε νέο διωγμό κατά των χριστιανών, με την Αγία να συλλαμβάνεται ξανά. Σύμφωνα -και πάλι- με τα όσα λέει η αγιογραφία, ο ίδιος ο αυτοκράτορας έδωσε εντολή στους έπαρχους Ασκληπιό και Ταράσιο να τη βασανίσουν. Ο πρώτος την έριξε σε χώρο που φυλάσσονταν φίδια, τα οποία όμως πέθαναν όταν την πλησίασαν και έτσι ο δεύτερος αποφάσισε να την αποκεφαλίσει. Το όνομα και η μνήμη της τιμούνται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 26 Ιουλίου.


Επεξεργ




Κοινή χρήση

Kitesurf - Διόνι ενημέρωση

Τις δυο μέρες που θα γίνει το φεστιβαλ kitesurf στο Διόνι παρακαλούνται οι επισκέπτες που έρχονται στην παραλία θέση Τσιμάρι να μην παρκάρουν τον δρόμο δίπλα στη θάλασσα είναι στενός για να έχουμε τρόπους διαφυγής σε περίπτωση ανάγκης
Κοινή χρήση

25 Ιουλίου 2018

Ο Μπάμπης Νάκος στην ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ

Το ΔΣ της Ενώσεως ΑΟΚ Τρίκαρδος Ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Χαράλαμπο Νάκο.


Ο ποδοσφαιριστής στο παρελθόν αγωνίστηκε σε ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου, Νέους Παναιτωλικού, Παναιτωλικό, Ναυπακτιακό Αστέρα, ΑΟ Ελαιοφύτου, Τηλυκράτη Λευκάδας, ΑΕ Μεσολογγίου, Τέλλο Αγρας, Φλόγα Παλαιομάνινας και Νέο Αμφίλοχο.


Τον καλωσορίζουμε στην "οικογένεια" του Τρίκαρδου και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες

Κοινή χρήση

Στην ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ ο Παναγιώτης Μακρής

Το ΔΣ της Ενώσεως ΑΟ Τρίκαρδος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Παναγιώτη Μακρή.


Στο παρελθόν ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Απόλλων Δοκιμίου, Ακαρνανικό Φυτειών, Επισκοπή Ρεθύμνου, Αστέρα Ιτέας, Πλατανιά Χανίων, Αστέρα Ρόκα, Λεπτοκαρυά Πιερίας, Φλόγα Παλαιομάνινας, Παναμβρακικό Μπούκας, ΑΕ Μεσoλογγίου και πέρυσι στο Νέο Αμφίλοχο.


Τον καλωσορίζουμε στην "οικογένεια" του Τρίκαρδου και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες.

Κοινή χρήση

Απέκτησε τον Κώστα Φωτόπουλο η ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ

Το ΔΣ της Ενώσεως ΑΟΚ Τρίκαρδος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον τερματοφύλακα Κώστα Φωτόπουλο.


Ο Κώστας Φωτόπουλος παράλληλα θα ασκεί και καθήκοντα εκγύμνασης των τερματοφυλάκων.


Στο παρελθόν αγωνίστηκε σε ΑΟ Ρηγανά, Ολυμπιακό Κοζάνης, ΑΟ Τρανοβάλτου, Μακεδονικό Κοζάνης, Κεραυνό Γαβαλούς, Αναγέννηση Θέρμου, Φλόγα Παλαιομάνινας, Παναμβρακικό Μπούκας και Νέο Αμφίλοχο.


Τον καλωσορίζουμε στην "οικογένεια" του Τρίκαρδου και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες.

Κοινή χρήση

24 Ιουλίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Η μαζική καταστροφή απο τη φωτιά στην Αττική δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο και η ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ πήρε την πρωτοβουλία να μαζέψει νερά, κονσέρβες, χυμούς και γάλα μακράς διαρκείας τα οποία ο καθένας μας που θέλει να βοηθήσει θα τα πηγαίνουμε από το πρωί ως το μεσημέρι στην Δημοτική Κοινότητα Κατοχής
Κοινή χρήση

23 Ιουλίου 2018

ΘΕΕΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΔΗ


                                                      

Αγαπητοί Μυθολόγοι, γειά σας!


Η βεβαιότητα της ανθρώπινης θνητότητας και η πεποίθηση πως το τέλος του κάθε ανθρώπου ήταν προδιαγεγραμμένο από κάποια αόρατη δύναμη καθώς και η τάση των αρχαίων Ελλήνων να ανθρωπομορφοποιούν κάθε θεϊκή ή αφηρημένη έννοια οδήγησε και στη δημιουργία μυθικών δαιμόνιων πλασμάτων ταγμένων στην υπηρεσία του θανάτου. Κάποια από τα δαιμόνια αυτά πλάσματα ήταν οι Κήρες και οι Άρπυιες.  


Οι Κήρες, σύμφωνα με το μύθο, ήταν κόρες της Νύχτας και αδερφές των Ερινυών. Σύμφωνα με τον Ησίοδο ήταν κόρες του Θανάτου και της Εκδίκησης. Σε απεικονίσεις αγγείων παρουσιάζονται με όψη αποκρουστική. Στην πλάτη τους φύτρωναν μεγάλα μαύρα φτερά, στο πρόσωπο τους κυνόδοντες σαρκοφάγου ζώου και στα πόδια τους μακριά, γαμψά νύχια αρπακτικού. Ήταν μόνιμα τυλιγμένες σε πυκνή μαύρη αχλή και φτεροκοπούσαν ακατάπαυστα ανάμεσα σε συνοδεία από γύπες. Προορισμός τους ήταν να παρασύρουν με τρόπο βίαιο όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στον Άδη. Τρομερά αεικίνητες καθώς ήταν έσπευδαν στα πεδία των μαχών όπου με λυσσαλέα ορμή έπεφταν πάνω στα νεκρά ή ετοιμοθάνατα κορμιά των πολεμιστών και αφού βύθιζαν μέσα στις σάρκες τους τα νύχια τους, άρπαζαν την ψυχή τους και την έστελναν στα Τάρταρα. Ως ανταμοιβή έπαιρναν το αίμα του με το οποίο τρέφονταν. Γι αυτό ο μανδύας τους ήταν πάντα βαμμένος κόκκινος. Ως "αδη-φάγες" ποτέ δε σταματούσαν να αναζητούν καινούργια λεία σε νέα πεδία μαχών για  να εκτελούν το μακάβριο έργο τους.                                                                                                                          Η αντίληψη των Κηρών επικρατούσε και για όσους ήταν για καιρό βαριά ασθενείς, χωρίς ελπίδα να γιατρευτούν, για τους οποίους έλεγαν πως το σώμα τους είχε “καταληφθεί” από τις Κήρες και πως αυτές ήταν που θα αποφάσιζαν πότε θα «κόψουν το νήμα της ζωής του" αιφνιδιάζοντας ακόμη και την ίδια την Άτροπο.                                                   


Για τους αρχαίους Έλληνες, που αισθάνονταν δέσμιοι του πεπρωμένου, το οποίο ξεχώριζαν σε "καλό" και σε "κακό", οι Κήρες αντιπροσώπευαν το δεύτερο από το οποίο πίστευαν πως κανείς, ούτε θνητός ούτε ήρωας, μπορούσε να ξεφύγει. Ενδεικτικός είναι ο μύθος του Αχιλλέα που κάποτε βρέθηκε μπροστά στο μεγάλο δίλημμα: να επιλέξει την «καλή» του μοίρα η οποία του εξασφάλιζε μια μακρά και γαλήνια ζωή στην χώρα του βυθισμένη όμως στην αφάνεια ή την «κακή» του μοίρα η οποία του υποσχόταν μεν μια σύντομη ζωή αλλά με τέλος τιμημένο, μπροστά στα τείχη της Τροίας; 


Σε ζωγραφικές παραστάσεις αγγείων είναι επίσης συχνή η σκηνή της μονομαχίας μεταξύ Έκτορα και Αχιλλέα στην οποία διακρίνεται ο θεός Ερμής να περιμένει το μοιραίο χτύπημα κρατώντας τη ζυγαριά της ψυχοστασίας πάνω στα σκέλη της οποίας κάθονται δύο Κήρες που παρακολουθούν με αδημονία τους δύο μονομάχους έτοιμες να αρπάξουν την ψυχή εκείνου που θα ηττηθεί, εκπληρώνοντας τις βουλές του πεπρωμένου του. 


Στο σημείο αυτό, αγαπητοί φίλοι, τελειώνει η σημερινή μας δημοσίευση. Σας χαιρετώ ως την επόμενη φορά που θα συνεχίσουμε με τις Άρπυιες.


Από Βάσω Μαγγανάρη

                                                        

ΠΗΓΕΣ:                                                                                                                                               *ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ- ΟΙ ΘΕΟΙ, Ι.Θ.Κακριδής                                                         *Εγκυκλοπαιδεια Υδρογειος                                                                                              *Φωτογραφία από google

Βασω Μαγγαναρη

Κοινή χρήση

21 Ιουλίου 2018

Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Περί Κέντρου Υγείας ο λόγος ....



Του κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Πραγματικά θλίβομαι για τις επιθέσεις που δέχονται οι πολύπαθες δημόσιες δομές Υγείας της περιοχής μας. Η πραγματικότητα είναι ότι κάποτε λειτουργούσαν με πολλαπλάσιο προσωπικό (4 ειδικούς και 5 "αγροτικούς", μαίες, νοσηλεύτριες, οδηγούς, φύλακες, διοικητικούς, καθαρίστριες, μαγείρισσες ....). Σήμερα,στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων, η Δημόσια Υγεία δοκιμάζεται και μαζί με αυτήν, οι αντοχές των δημόσιων λειτουργών και πολλές φορές των ασθενών.
Η υποστελέχωση και οι περικοπές πόρων στραγγαλίζουν πολλές φορές την εύρυθμη λειτουργία. Πάραυτα, το έτος 2018 θεωρώ ότι είναι κατάκτηση μια γυναίκα να μπορεί να απευθυνθεί στον μαιευτήρα της και σε β ´βαθμια ή γ´ βάθμια δομή για να γεννήσει με ασφάλεια και να ελαχιστοποιηθεί έτσι ο κίνδυνος περιγεννητικής θνητότητας και θνησιμότητας.
Επίσης, πληροφοριακά να ενημερώσω, ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι γιατροί των Κέντρων Υγείας του Δήμου Ξηρομέρου, χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους οχήματα για να προσφέρουν βοήθεια στους ασθενείς και πάσχοντες. Παράλληλα, οι χιλιάδες ασθενών που εξυπηρετούνται, πιστοποιούν την εμπιστοσύνη τους σε οργανωμένες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ακόμα και δεκάτης κατηγορίας) και ακόμα περισσότερο το πλήθος των ασθενών που η ζωή τους σώθηκε από την υπερπροσπάθεια του προσωπικού (τροχαία, εμφράγματα, ανακοπές, πνευμονικό οιδήματα, αλλεργικά shock, αιμορραγίες και σοβαρά τραύματα κτλ). Σαν πολίτης θα ήθελα στην περιοχή να υπήρχε και να λειτουργεί το πιο σύγχρονο Κέντρο Υγείας... σε καμιά περίπτωση όμως, δεν θα ήθελα να κλείσει ένα "κακό" Κέντρο Υγείας, όπου έστω και ένας "γιατράκος" θα προσφέρει πρώτες βοήθειες και θα είναι εκεί για εμένα, τους συγγενείς μου και γενικότερα τους πολίτες.
Όσο για ένα σχόλιο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο για κάποιον συνάδελφο μου που παρέπεμψε ένα παιδάκι για ένα ράμμα, θα του πω συγχαρητήρια. Για μένα, καλός γιατρός είναι αυτός που γνωρίζει τα όρια του και τις ανεπάρκειες του, γιατί μόνο έτσι μπορεί να βελτιωθεί. "Το μη χείρον ...βέλτιστον" έλεγε ο Ιπποκράτης. Αν ο συνάδερφος για τον οποιοδήποτε λόγο αισθάνθηκε ανασφαλής, έπραξε σωστά που παρέπεμψε τον ασθενή σε πιο έμπειρο ιατρό.
Παρόλα τα προβλήματα, κάποιοι δώσανε και δίνουν τον αγώνα τους και κάποιοι άλλοι πυροβολούν έναν "ασθενή", όπως είναι η Δημόσια Υγεία αυτές τις κρίσιμες ώρες. Βέβαια, πουθενά λόγος για ευθύνες και αυτοκριτική. Προσωπικά, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη (και πιστεύω εκφράζω και τους συναδέλφους μου) για τις φορές που μετά από 3 ή 4 ημέρες σερί εφημερίες (μεταφράζεται σε 72-96 ώρες) μπορεί κάποιες ελάχιστες φορές να είμαι κακόκεφος ή κουρασμένος. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τις φορές που δεν έχουμε τα μέσα να τρέξουμε στον ασθενή σε όποια άκρη και αν είναι. Αλλά θα εκφράσω και ένα μεγάλο κατηγορώ σε όλους αυτούς που άσκησαν και ασκούν διοίκηση, για την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας, με άγνωστους σκοπούς!!!

Με εκτίμηση

Τριανταφυλλάκης Ιωάννης
"Γιατράκος" ενός Κέντρου Υγείας δεκάτης κατηγορίας 

Υ.Γ. 1: Θα μπορούσαμε να απομονώνουμε "κακές" στιγμές, στοχευμένα για να αποδομήσουμε πρόσωπα και καταστάσεις... αλλά η ηθική μας δεν το επιτρέπει.
Υ.Γ. 2: Δηλώνω απογοητευμένος από τις εξελίξεις.
Υ.Γ. 3: Αυτό που ίσως να μείνει στην περιοχή είναι μια Δημόσια Δομή Υγείας και ότι αυτή μπορεί να προσφέρει. Τα πρόσωπα είναι περαστικά, προσωρινά και αναλώσιμα (μηδενός εξαιρουμένου).
Υ.Γ. 4: Σαν πολίτες οφείλουμε να προασπίζουμε τα κεκτημένα και να διεκδικούμε την βελτίωση τους

Πηγή:mytikaspress


Κοινή χρήση

Ανανέωσε και ο Βαγγέλης Σεραφίγγος

Ο σέντερ φορ της ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ ανανέωσε και θα αγωνίζεται την ερχομενη σεζόν στην Κατοχή.

Η ανακοίνωση.


Το ΔΣ της Ενώσεως ΑΟΚ Τρίκαρδος ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας για τον επόμενο χρόνο με τον ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Σεραφίγγο.

Η διοίκηση εύχεται στον ποδοσφαιριστή υγεία και επιτυχίες.

Κοινή χρήση

19 Ιουλίου 2018

Ανανέωσε και ο Λάμπρος Γατσώρης

Στην ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ συνεχίζει και την επόμενη σεζόν ο αμυντικός Λάμπρος Γατσώρης και η Διοίκηση του εύχεται υγεία και επιτυχίες.
Κοινή χρήση

18 Ιουλίου 2018

Ο Μακεδόνας είναι πρώτα Έλληνας και μετά Μακεδόνας – Γράφει η Ιωάννα Π.Λαχανά

«Ο Μακεδόνας είναι πρώτα Έλληνας και μετά Μακεδόνας», επιγράφεται το άρθρο της Ποινικολόγου κ. Ιωάννας Π. Λαχανά , το οποίο μας εστάλη και το δημοσιεύουμε.

Ακολουθεί το άρθρο

Το Δικηγορικό μου Γραφείο με σχετική επιστολή είχε ενημερώσει από πολλών μηνών τόσο το ΥΠΕΞ όσο και κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα για το θέμα της συμμετοχής ή μη ,Μακεδόνων στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Σε περίπτωση δηλαδή που τεκμηριώνονταν επιστημονικά και αμάχητα η συμμετοχή Μακεδόνων στους Ολυμπιακούς αγώνες, όπου συμμετείχαν μόνο Έλληνες το γένος ,τόσο από Ελλάδα ,όσο και από τις ελληνικές αποικίες , τότε αυτόματα ήταν αδιανόητος οποιοσδήποτε διαχωρισμός Μακεδόνων και Ελλήνων.

Δεν δόθηκε απάντηση και το θέμα δεν ήταν αν θα δοθεί ή όχι απάντηση , αλλά εάν ερευνάτο το συγκεκριμένο θέμα επιστημονικά.

Διότι σε καταφατική περίπτωση δεν χρειαζόταν κανένα άλλο επιχείρημα για να αποκλειστούν οι κάτοικοι οιασδήποτε χώρας ή χώρου που δεν έχουν ελληνική καταγωγή από την ονομασία Μακεδόνας , αναλογικά θα ήταν πχ σαν να διαχωρίζαμε τους Λακεδαιμόνιους από τους Έλληνες.

Αυτό και μόνο αν κατεγράφετο στην υπογραφείσα συμφωνία θα απέκλειε τη χρήση της λέξης Μακεδονία , Μακεδόνας από τρίτους που δεν είχαν ελληνική καταγωγή ,ως αβάσιμης και παντελώς ανιστόρητης.

Αυτή την επιστολή-πρόταση δεν την δημοσιοποίησα πριν λόγω της κρισιμότητας και του ζητήματος και των διαπραγματεύσεων.

Συνημμένα η Επιστολή-Πρόταση

Το 776 π.χ άρχισαν οι πανελλήνιοι Ολυμπιακοί αγώνες.
Οι αγώνες ετελούντο στην αρχαία Ολυμπία ανά 4 ετία 
Σ’ αυτούς συμμετείχαν μόνο Έλληνες την καταγωγή.
Με βάση τα παραπάνω αναμφισβήτητα ιστορικά δεδομένα, ερευνητέο αν συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες οι Μακεδόνες.
Ειδικότερα θα πρέπει να στοιχειοθετηθεί αμάχητα η συμμετοχή του Φιλίππου Β΄ η/και του Μ.Αλέξανδρου . Σε καταφατική περίπτωση ακυρώνεται η βάση της προπαγάνδας της FYROM περί Μακεδόνων με την έννοια του σαφούς διαχωρισμού των από την Ελληνική φυλή , όπως π.χ ήσαν οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες , οι Κορίνθιοι κλπ. 
Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να γίνει η όλη «επιχείρηση» με ιδιαίτερα προσεκτικό και αμάχητο επιστημονικό τρόπο.

14/09/2017

*Η Ιωάννα Π.Λαχανά είναι Ποινικολόγος

Κοινή χρήση

Χαλαζιάς-Κουκουρδέλης-Βασιλάρης-Παναγιωτόπουλος ανανέωσαν Τρίκαρδο

Ανανέωσαν και συνεχίζουν στην ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ οι: Γ. Βασιλάρης, αμυντικός, Γ. Χαλαζιάς, κεντρώος, Π. Κουκουρδέλης, επιθετικός και Β. Παναγιωτόπουλος, αμυντικός.

Η Διοίκηση της ομάδας εύχεται στους ποδοσφαιριστές μας επιτυχίες και υγεία.

Κοινή χρήση

17 Ιουλίου 2018

Ανανέωσε με Χρήστο Μπακογιάννη

Στην ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ συνεχίζει ο Χρήστος Μπακογιάννης. Ο Μπακογιάννης αγωνίζεται στη θέση της άμυνας και ως αμυντικός μέσος. 

Βιογραφικό

13-14χρονων Τρικαρδος {παιδικό)

14-16 χρονων Παναιτωλικός{παιδικό)

16-17 χρονων Παναιτωλικός {κ17 super league}

17-18Καλλιθέα {κ20 football league}{ εκπαιδευόμενος

ΠΦΚ Μποτεφ Πλοβντιβ

(Υπήρχε μια αποχή λόγω σπουδών)

 Η Διοίκηση της ομάδας εύχεται στον αθλητή υγεία και επιτυχίες.


Κοινή χρήση

Ανανέωσε και ο Οδυσσέας Ψηλός

Μία ακόμη ανανέωση με παίκτη από το περσινό ρόστερ για τον Τρίκαρδο Κατοχής.
Ο σύλλογος της Κατοχής ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασία του με τον αμυντικό Οδυσσέα Ψηλό.
Η ανακοίνωση:


Το ΔΣ της Ενώσεως ΑΟΚ Τρίκαρδος ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας για τον επόμενο χρόνο με τον ποδοσφαιριστή Οδυσσέα Ψηλό.
Η διοίκηση εύχεται στον ποδοσφαιριστή υγεία και επιτυχίες.

Κοινή χρήση

Ανανέωση και με τον Τζουλιάνο Μούτσα

Την ανανέωση της συνεργασία του με τον Τζουλιάνο Μούτσα ανακοίνωσε ο Τρίκαρδος Κατοχής.


Η ανακοίνωση:


Το ΔΣ της Ενώσεως ΑΟΚ Τρίκαρδος ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας για τον επόμενο χρόνο με τον ποδοσφαιριστή Τζουλιάνο Μούτσα.


Η διοίκηση εύχεται στον ποδοσφαιριστή υγεία και επιτυχίες.

Κοινή χρήση
‹
›
Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης ιστού
Από το Blogger.