02 Ιανουαρίου 2021

Το 16μηνο της Κατοχής

Όλοι ξέρουμε και εάν δεν ξέραμε θα έπρεπε να τα μάθουμε ,  το Τοπικό μας με τον Προεδράκο του  ενημέρωσαν τους πάντες ,  βάζοντας προτεραιότητα στα προβλήματα της Κατοχής για σταδιακή επίλυση χρόνο με το χρόνο . Πως εμείς μπορέσαμε μέσα σε ένα 16μηνο να φτιάξουμε Παγκάκια, Βιβλιοθήκη , Είσοδος χωριού καθαρισμός ,Καλαθάκια , Δενδροφυτεύσεις, Παραποτάμιος καθαρισμός , Εκκλησάκι συν μισό πεζοδρόμιο και Χριστουγεννιάτικο στολισμό( Κούλια ,Γουλιμι ,Λάκκες , Γέφυρα και Παραποτάμιο  ) και άλλες έκτακτες επεμβάσεις είναι καταγεγραμμένες μια προς μια  . Όλα αυτά έγιναν εν μέσω πανδημίας covid 19  ,όχι γιατί είχαμε το μαγικό ραβδί άλλα επειδή είχαμε στόχους και ο κάθε στόχος ήταν ένα στοίχημα για εμάς   ,  με πενιχρά μέσα  αλλά με όραμα ,προσωπική δράση ,ενθουσιασμό , μεράκι , αγάπη , Προγραμματισμό   και την συμπαράσταση - βοήθεια αρκετών Κατοχιανών  . Αυτά   έγιναν με                                                                              

  Πάγια προκαταβολή Δήμου      4000ευρω

 Μισθός Προέδρου 383,20χ16μηνες=  6131

                                     Σύνολο Έσοδα  10131 ευρώ       ……………………………    Σύνολο έξοδα 18948ευρω                                                                                                                                                                         

     διαφορά ταμείου  -8673…………31/12/2020                                          

 

 

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων όλα τα προβλήματα  της Κατοχής ,είμαστε οι μοναδικοί που ξέρουν επακριβώς τα προβλήματα του χωριού μας γιατί ζούμε εδώ , την περπατάμε και ακούμε τα κοινοτικά-Δημοτικά  προβλήματα των χωριανών μας,  καθημερινός  . Θα μπορούσαν να έχουν γίνει περισσότερα άλλα δεν έγιναν παρόλο τις προτάσεις μας , όμως δεν πτοηθήκαμε ούτε μας έβαλαν από κάτω μολονότι που δεν έχουμε το Πεπόνι και το Μαχαίρι .Προσπαθήσαμε αυτό το 16μηνο να δώσουμε λύσεις και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε γιατί δεν είμαστε ….το θα το δούμε . Τα διλλήματα και οι αγωνίες και τα χρόνια προβλήματα  της Κατοχής είναι εδώ και μας προκαλούν , χωρίς να διαγράφουμε την πραγματικότητα για να δικαιολογήσουμε η να διευκολύνουμε της απαντήσεις μας . Αυτό το 16μηνο δεν έχει γίνει τίποτε ουσιώδες, έκτος εάν θεωρηθεί έργο τα 7000ευρω για την λιγοστή πίσσα στο δρόμο για Οινιάδες -Διόνι ,  είμαστε στο θα γίνουν το πότε …άγνωστο. Εάν έχουν συσσωρευτή τα προβλήματα δεν φταίνε οι Κατοχιανοί άλλα ούτε μπορούμε να τα αφήνουμε, θέλουμε να είμαστε μαζί με τους καλύτερους αν όχι με τους κάλλιστους.  

Αγαπητοί Κατοχιανοί για ένα είμαστε αποκλειστικοί υπεύθυνοι  , όλοι ξέρουμε την έλλειψη κάδων απορριμμάτων . Ατομική ευθύνη μας το που και πότε θα πετάμε το σκουπίδια μας και ότι άλλο θέλουμε  για να έχουμε ένα χωριό κατακάθαρο καμαρώνοντας το . Δυστυχώς τα Τοπικά τα έχουν ευνουχίσει με την αλλαγή του  νομοθετικού πλαισίου 10 ημέρες πριν αναλάβουμε και μας κατάντησαν για θελήματα , επαίτες και παράπονα  . Την υπερεξουσία και  Αυτοί που αποφασίζουν για τις τύχες του χωριού μας είναι αποκλειστικότητα του  Δημάρχου με τους Δημοτικούς Συμβούλους   , μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί πιέστε τους απαιτώντας τα αυτονόητα για την πρόοδο του χωριού μας αναλαμβάνοντας ευθύνες, υποσχέσεις, εξαγγελίες  και υποχρεώσεις . Είμαστε το μοναδικό χωριό που θέλησε να συνεργαστεί με τον Δήμο μας παραχωρώντας του για δυο χρόνια το κατάλυμα για τα αδέσποτα .  

Υ Γ.. Το έγγραφο που συνυπογραφούν οι 11 Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων αντιπροσωπεύει το 80% της Τοπικής Κοινότητας του Δήμου μας φωτογραφίζοντας την καθημερινή κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Ι Π Μεσολογγίου .

Τοπικό Συμβούλιο Κατοχής

Σας ευχόμαστε  Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία το 2021 …….Δεν πτοούμεθα… εμείς συνεχίζουμε με την βοήθεια όλων.