22 Ιανουαρίου 2019

Φωνή Οργής και Αγωνίας



 2.000.000 εκ ευρώ για τον ποταμό Σελινούντα καλά έκαναν ;  Αλλά αν αυτοί φοβούνται τον Σελινούντα τι να πούμε κ εμείς με τον Αχελώο ……..
Τις πρώτες του συνεδριάσεις για το 2019 πραγματοποιεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου και ώρα 15.00 στην Πάτρα. Πρόκειται να συζητηθούν θέματα οδοποιίας, αντιπλημμυρικών έργων κλπ ...... Ειδικότερα, θα συζητηθεί η έγκριση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία στον ποταμό Σελινούντα», συνολικού προϋπολογισμού2 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων και την οριοθέτηση του συνόλου του ποταμού, με σκοπό τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας και στόχο τη μείωση των αρνητικών συνεπειών.
Εδώ έχουμε τον Αχελώο που περνά μέσα από 5 χωρία και κινδυνεύουν  καθημερινά και εμείς οι ίδιοι, ιδίως εδώ στην Κατοχή σε τρία σημεία έχει υποχώρηση η όχθη, για δε της περιουσίες μας τι να πούμε να σκεφτείτε ότι πέρυσι μάζευαν τα πορτοκάλια με της βάρκες. Το νερό μπαινοβγαίνει στον κάμπο χειμώνα καλοκαίρι και με ευθύνη της ΔΕΗ αλλά πολύ περισσότερο με  την εγκληματική ευθύνη και περιθωριοποίηση μας εκ μέρους της περιφέρειας μας και της Δημοτικής Αρχή μας που δεν κάνει τα δέοντα για τα συμφέροντα του Διαμερίσματος των Οινιαδών.  Αυτή την στιγμή ο Αχελώος είναι βόθρος ανοιχτός είναι ο ποιο βρώμικος ποταμός του κόσμου και η στάθμη του νερού  του έχει ανέβει 2-3 μέτρα από τα δένδρα που έχουν εγκλωβιστεί στον πυθμένα ,από την άμμο  που έχει συσσωρευτή και από το κλείσιμο της μπούκας…   κάποτε καθαρίζονταν μόνος του από την ορμητικότητα του… τώρα ας μας πουν αυτοί οι κύριοι πότε σκοπεύουν να πάρουν μέτρα για την  < υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων και την οριοθέτηση του συνόλου του ποταμού, με σκοπό τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας και στόχο τη μείωση των αρνητικών συνεπειών>.
Πάρτε μέτρα  σε σύντομο χρονικό διάστημα πριν  συμβεί το αναπόφευκτο γιατί  κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν , ας αναλογιστείτε της καταστροφές που κάνουν οι χείμαρροι και πόσο μάλλον ο Ασπροπόταμος … σας ικετεύουμε ξυπνήστε και κάντε κάτι γρήγορα. Γεώργιος Καλόκληρος