01 Αυγούστου 2018

Διόνι, δελτίο τύπου φεστιβάλ kitesurf 2018

Στο Διόνι της Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας, σε μία παραλία με ιδιαίτερη τοπογραφία και μοναδική ομορφιά, διεξήχθη και φέτος  το τρίτο φεστιβάλ αετοσανίδας (Kitesurf). Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν επίσημα εγγεγραμμένοι 50 αθλητές. Συνολικά στο Φεστιβάλ ήρθαν αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδος όπως από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λευκάδα, Ναύπακτο, Αίγιο, Πάτρα, Ναύπλιο, Λάρισα, Καλαμάτα αλλά και από εξωτερικό όπως Σλοβακία, Γερμανία, Ρουμανία, Γαλλία, Ισπανία και Βραζιλία υπολογίζουμε γύρω στους 100 αθλητές χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα .

Την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ ήταν μαζί μας η πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής Carlos Mario από Βραζιλία αλλά και Victor Hays από Γαλλία και Jerome Cloetens   από Βέλγιο.

Νικητές των αγωνισμάτων Freestyle άνω των δεκαοχτώ ήταν πρώτος  ο Τσάβαλος Γιώργος, δεύτερος ο Στέλιος Κοντός και τρίτος ο Γιαννάκογλου Χρήστος ενώ κάτω των 18 πρώτος  ο  Cyprien Bourdoulous, δεύτερος ο Αιμίλιος Φούντας και τρίτος ο Αλέξανδρος Πικραμένος. Στο freestyle γυναικών πρώτη βγήκε η Ανθία Χρόνη, δεύτερη η Ελισάβετ Φλοκοπούλου και τρίτη η Νέλλυ Βεργοπούλου.

Στο Διαγωνισμό BigAir πρώτος βγήκε ο Thomas Mοrtila από  με 8.8 μ από Ρουμανία, ο Μπέλεχας Ντίνος 8.4 μ και ο Στέλιος Κοντός με 4,6. Οι αθλητές μετρήθηκαν με ειδικές συσκευές PIQ.

Στο Φεστιβάλ έγιναν παράλληλες δραστηριότητες όπως διαγωνισμός Survivor  ενηλίκων και παιδιών στο οποίο κόσμος πήρε μέρος με ενθουσιασμό καθώς και Latin Show από την ομάδα της Νίκης Παξινού Bailarte την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Η ομάδα του West Coast Kitesurf θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τους μεγάλους μας χορηγούς όπως την ΘΕΡΜΟΖΕΛ, ΣΑΩ, ΑΛΑΤΙΕΡΑ, Τυροκομείο Κλαουδάτος, ΣΑΚΚΕΤΟΣ, ARIS HAIR STUDIO, DKdental DIAMANTOPOULOS, DATAHOST, GERMANOS Μεσολογγίου, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΣΙΡΚΑΣ, VODAFONE ΚΑΤΟΧΗΣ, RBPD, TOPOLINO, STIHL, ΙΟΝΙΟΝ YACHTING co.    και από τον χώρο τους SURFMARKET.GR και KITESURFGREECE.COM οι οποίοι με τα μεγάλα τους δώρα έκαναν αυτό το φεστιβάλ μια πετυχημένη διοργάνωση.

Το 3ο Φεστιβάλ Kitesurf ήταν φεστιβάλ συμμετοχής και στήριξης από την τοπική επιχειρηματική κοινότητα αλλά και μεγάλους χορηγούς από Αθήνα , έτσι έγινε εφικτό το να γίνει αυτή η διοργάνωση χωρίς την συμμετοχή κρατικών φορέων κάτι που μας συγκινεί ιδιαίτερα γνωρίζοντας την δύσκολη συγκυρία την εποχή της κρίσης για τους επιχειρηματίες που στήριξαν για τρίτη χρονιά αυτό τον θεσμό. Οι χορηγοί που στήριξαν τον θεσμό ήταν οι ETEKAgas Μπαρμπερης, Jeaneration, Topolino, Πλακίδας Παραδοσιακές Φορεσίες, Maritsis Repair Shop,Survivor Bar, Café Adonis, Μπριάνης Χρώματα, Escape Bike, Μεταλλοδομή Χουλιάρας, Φαρμακείο Καλόκληρος, Φαρμακείο Καρατζογιάννη, Ναυαγός, Ρόμπολας Ταξί, Alevras Fight club, Μάτσιγκας Καβα, ΕΚΟ Μακρής, Ταβέρνα FOODas, Ταβέρνα Μπαλκόνι Σταμνάς,  και τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου 


Τελειώνοντας πρέπει να τονίσουμε ότι η περιοχή μας προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος που είναι ένα από τα πιο ανερχόμενα τουριστικά πακέτα παγκοσμίως μιας και ήδη έχει φιλοξενήσει πάνω από δέκα αθλητές παγκοσμίου επιπέδου και ειδικά φέτος πάνω από εκατό πενήντα αθλητές ερασιτεχνικού επιπέδου από διάφορες χώρες. Το Διόνι της Κατοχής έχει μπει ήδη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη αποτέλεσμα της δράσης της τοπικής ομάδας του Kitesurf. Παρόλο που η περιοχή βρίσκεται ορθώς υπό προστασία συνθηκών Ραμσάρ και Νατούρα θα πρέπει να τονίσουμε ότι το άθλημα σε καμία περίπτωση δεν απειλεί την βιοποικιλότητα (πανίδα και χλωρίδα) της περιοχής μιας και η κυρίαρχη σεζόν διεξαγωγής του είναι εποχή που αποδημητικά πουλιά λείπουν και δεν υπάρχει επώαση. Ας ελπίσουμε ότι οι κρατικοί φορείς οι οποίοι δεν διακρίνονται για τα αντανακλαστικά τους να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν στην βελτίωση των υποδομών με σκοπό την ήπια οικοτουριστική ανάπτυξη. 

                                                                       Με εκτίμηση

                                                               Χρήστος Διαμαντόπουλος 

                                                                West Coast Kitesurf Team

                                                                    Έφορος Kitesurf N.O.M