14 Αυγούστου 2018

Ο ΚΡΑΧΤΗΣ



Φωνάζει για να διαφήμιση την ανεπαρκή  πραμάτεια του  θέλει να αισθάνεται σημαντικός στην ανυπαρξία του ,
να σκεφτείτε ότι στην Κατοχή δεν έγιναν Δημοτικές  πολιτιστικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις φέτος  και της έκαναν οι εθελοντές και ο Δήμο μας δεν τους έστησε ούτε την εξέδρα   .Διαφημίζει παιδικές χαρές , καθαρισμό και κατασκευή  γηπέδων, πλακόστρωτα, αρμοδιότητες που δεν είναι δίκες του ( δρόμους  ας κοιτάξουν  αυτούς που είναι στην αρμοδιότητα τους ) κλπ εποχή 2018 που στους άλλους Δήμους προϋπάρχουν πριν 50 χρόνια…..  είναι της υποχρέωσης τους να τα έχουμε  ….  Βεβαίως φταίνε οι Δημότες για όλες  αυτές της ελλείψεις που έχουμε  .
Δεν μας λένε μαζί με τον Κύριο Δήμαρχο τι προτάσεις έκαναν για το ΟΧΕ των προσεχών 5 ετών  η των περιφερειακών ΕΣΠΑ ( τα έχω κοινοποίηση ) και να σκεφτούμε, κάηκαν 95 άτομα  στο Μάτι, είχαν την ευκαιρία να καθαριστούν όλα τα οικόπεδα μέσα σε κατοικημένη περιοχή  και δεν το έκαναν…. για ψήφους παίζουν την ζωή μας στα ζάρια. .Δεν διαλάλησαν τι προτάσεις έκαναν για της Οινιάδες ; Δεν μας λέγουν πως μπορεί να αναπτυχτεί η περιοχή μας ; η δεν ξέρουν η βαδίζουν επί συγκεκριμένου υποβαθμισμένου σχεδίου. Μην χολοσκάμε θα τα βάλουν  στα προσεχή ΟΧΕ κ ΕΣΠΑ μετά το 2022   .
Έχουν κάνει μελέτες και  αναπτυξιακά προγράμματα για την περιοχή μας και πιέσεις  στους αρμόδιους φορείς γιατί αυτοί είναι αναρμόδιοι να τα υλοποιήσουν ; Θα μας εξαγγείλουν προσεχώς ότι θα φτιάξουν το πεζοδρόμιο από γέφυρα έως Καραπάνου ,  ότι θα κτίζουν με πέτρα την όχθη του Αχελώου από γέφυρα έως Ψαράκη , θα καθαρίσουν τον Αχελώο να γίνει πλωτός , θα γκρεμίσουν το παλιό υδραγωγείο που είναι μπροστά από την Κούλια και θα την εξωραΐσουν μαζί με τα βυζαντινά μνημεία, θα φτιάξουν δρόμο από Κατοχή προς Άγιο Πνεύμα σαν πυροπροστασία , θα φτιάξουν τον δρόμο προς Οινιάδες , Διόνι κ Λούρο με διαχωριστικό στη μέση  ,  θα αναδείξουν τα λουτρά στης Οινιάδες που κανένας δεν τα ξέρει ( ξέρουν όμως όταν είναι θέατρο να κάθονται χωρίς ντροπή στα μαρμάρινα καθίσματα ), θα αποκτήσουν τα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ βιολογικό καθαρισμό και έτσι τα λύματα δεν θα πέφτουν μπροστά από τον Λούρο και στο Κουντρί ακατέργαστα , θα γίνουν αντιπλημμυρικά και βελτιωτικά άμεσα έργα για την διάσωση του Διόνι ( λόγο που έχει μπουκώσει η μπούκα και ο ασυνείδητος που πήγε να φτιάξει λιμάνι για το καΐκι του έγινε παραπόταμος , το κανάλι που φτιάχνει μπροστά από το παλιό μαγαζί και το άλλο που ετοιμάζει από εκεί που πίνουν νερό τα γελαδια τα ψωμιά του είναι λίγα ), θα βοηθήσουμε το kitesurf , θα αξιοποιήσουμε την Παναγία Λεσινίου , θα κάνουμε φεστιβάλ ποιήσεως προς τιμή του ποιητή Ζώτου κλπ .
Αυτά κύριοι  δεν τα έκαναν οι προηγούμενοι ούτε εσείς ως οφείλατε ας ελπίσουμε στους επόμενους αν δεν τα κάνουν και οι επόμενοι θα πρέπει εμείς σαν Δημότες να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και δράσεις για την υλοποίηση τους . Αυτά  είναι που θα δώσουν την ανάπτυξη  και την ώθηση στην περιοχή μας και εσείς είστε ο μοχλός που θα τα κυνηγήσει να πάνε  μπροστά γιατί είστε εκλεγμένοι για αυτό και όχι όπως οι διάφοροι διορισμένοι από την κάθε κυβέρνηση   στον κάθε φορέα διαχείρισης που κάθετε εκεί για τον μισθό του και της δημόσιες σχέσης του χωρίς να κάνει τίποτα. Έτσι θα σταματήσουν και τα voucher , τα deliveri και η εσωτερική μετανάστευση προς  3 μήνους τουριστικούς προορισμούς μανάδων κ πατεράδων αφήνοντας τα παιδιά τους στους παππούδες και γιαγιάδες ( όπως παλιά όταν έφευγαν για Γερμανία ) με 700 ευρώ μήνα και  για 12 ώρες δουλειάς την ήμερα .. Γεώργιος Καλόκληρος