06 Ιουνίου 2018

Ενοικιάζετε η Πωλείτε



Με θέα το απέραντο γαλαζοπράσινο και ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα… Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και νέος νόμος για τον αιγιαλό από το υπουργείο Οικονομικών

 «Η ορθολογική διαχείριση και η στοχευμένη αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί σημαντική πρόκληση για την κυβέρνησή μας. Στόχος μας είναι να εξασφαλιστούν σημαντικά και σταθερά έσοδα σε μακροχρόνια βάση, ώστε να μειωθεί το ύψος του χρέους, αλλά και να δημιουργηθούν επιπρόσθετα αναπτυξιακά οφέλη». Αυτά τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Σωστά ….αλλά για να γίνουν αυτά χρειάζεται  να τα διαχειρίζεται ένας και μοναδικός ενιαίος φορέας .Έως τώρα υπάρχει ο φορέας Δημόσιας περιουσίας , Περιουσίας Αιγιαλού ,Κτηματική , Λιμενικό ,Περιβαλλοντολόγοι και αυτά που σου επιτρέπει ο ένας τα απαγορεύει ο άλλος …επίτηδες για να μην γίνετε τίποτα .Κάποτε θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την τρικλοποδιά για να αλλάξει η νοοτροπία μας προς όφελος του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας.
   Μήπως τελειώσαμε με αυτούς όχι δα ….έχουμε και τον κάθε Δήμο που τα εκμεταλλεύεται ενοικιάζοντας τα και εισπράττοντας το ενοίκιο  αυτών με το οξύμωρο να γίνετε επιλεκτικά . Το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου –Αιτωλικού  περιλαμβάνει από της εκβολές του Ευήνου έως και του Αχελώου και τώρα πως γίνετε ο Δήμος η το Λιμενικό να Δημοπρατούν από το Μεσολόγγι μέχρι τον Λούρο και στο Διόνι να απαγορεύετε όταν διέπονται όλα με την ιδία νομοθεσία  και να σκεφτούμε έχει οίκημα που  πριν μερικά χρονιά νοικιάζονταν κατ τώρα σταλίσουν τα πρόβατα για δε πρόσβαση δρόμου, όχι άσφαλτο, αν πάνε μια φορά στα 5 χρόνια αντί να ρίχνουν χώματα η χαλίκι να σηκωθεί λίγο  αυτή ξύνουν τον υπάρχοντα και τον έχουν χαμηλώσει κάτω από το επίπεδο του νερού  ….ΓΙΑΤΙ.  Ενεργώντας επιλεκτικά Παροτρύνουν την παρανομία και απαγορεύουν την νομιμότητα και χάνουν  τα έσοδα που θα έχουν από την ενοικίαση και το κράτος από την αγορά εξοπλισμού και από την δήλωση εισοδήματος του επαγγελματία  . …άντε μετά πώς να μειωθεί το χρέος και να βγούμε στις αγορές για χρήμα . Ναι είναι επαγγέλματα της αρπαχτείς για ένα τρίμηνο , μήπως έχουμε τίποτε άλλο βιομηχανίες , αλυσίδες παράγωγης κλπ όχι βέβαια , οπότε οι φορείς θα πρέπει να μην είναι τροχοπέδη στην εκμετάλλευση των μικρών αυτών πόρων  και να επιδιώκουν και το  παραμικρό έσοδο προς όφελος τους  και όχι να βάζουν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ που πότε δεν θα πληρωθούν .
Ζητάμε την νομιμότητα και την αξιοποίηση  στο Διόνι που έχει όλες της προϋποθέσεις  και τα ίδια δικαιώματα με της άλλες παράλιες του Δήμου μας σύμφωνα με της εξαγγελίες και τους ισχύοντας περιβαλλοντολογικούς νόμους Natura   και ο μόνος που οφείλει να το κάνει για τα συμφέροντα του και τα συμφέροντα των Δημοτών είναι ο νόμιμος εκπρόσωπο μας    ….Ο ΔΗΜΟ ΜΑΣ… .Άλλο ένα μελανό σημείο για την ΚΑΤΟΧΗ  ένα χωριό που δικαιούται να αναπνεύσει επιτελούς  …… Γεώργιος Καλόκληρος