11 Ιουνίου 2018

ΑΝΙΔΕΟΙ η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ


Ούτε το ένα ούτε το άλλο, απλά την έχουν διαγράψει σαν παράλια και οι σημερινοί και οι χθεσινοί και οι προχθεσινοί Δήμαρχοι,
ο τελευταίος που την  φρόντιζε ήταν ο Πρόεδρος της τότε κοινότητας Κατοχής Παν. Μπαλωμένος , παρ ότι που όλα τα δημόσια έγγραφα και φορείς την αναφέρουν σαν παράλια Διόνι .
Θεμιτό  είναι ο καθένας μας να έχει την προτίμηση του για μια παράλια και να το διαλαλεί παντού . Αθέμιτο είναι όμως να υποχρεώνεις και τους άλλους να πάνε σε αυτή την παράλια. .  Δεν μπορείτε Κύριοι , όπως το ανέφερα εν καιρώ , να επενδύετε έργα βελτιώσεως 60.000 ευρώ για κάθε μια από της άλλες παράλιες του Δήμου μας  και για το Διόνι μηδέν. Στείλατε προχθές 2 η ώρα το βράδυ το μηχάνημα  για να το καθαρίσει όπως πήγε έφυγε, πήγατε να φτιάξετε τον δρόμο τον μουντζώσατε ,  εσείς  ξύσατε το υπάρχον οδόστρωμα και το φέρατε στο ίδιο επίπεδο με τα νερά του ποταμιού και της θάλασσας που σημαίνει ότι με λίγο ανέβασμα των υδάτων σκεπάστηκε ο δρόμος από αυτά και το χειμώνα καταστράφηκε τελείως  .  Κύριοι αυτό που θα έπρεπε να κάνετε ήταν να ρίξετε χαλίκι  επάνω  και πάνω από 2.000 ευρώ  δεν θα σας κόστιζε και εάν γίνονταν κάθε χρόνο θα είχε δημιουργηθεί ένα αναχωματάκι που θα προστάτευε καλλίτερα το τσιμάρι ,αυτό είναι ένα πρόχειρο έργο του ποδαριού , για να κάνετε ένα σωστό θα πρέπει να φτιάξετε ένα ανάχωμα ( ίσως είναι μια λύση οι ειδικοί ξέρουν καλλίτερα ) δρόμος πίσω από τα σπίτια που απέχει πάνω από 500 μέτρα από την κοίτη και έτσι ζώσετε και το Διόνι και τον βιότοπο . Από την στιγμή που δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα ,προστατευτικά και περιβαλλοντολογικές βελτιώσεις, και ενδιαφέρον  από τους αρμόδιους φορείς και της αρμόδιες υπηρεσίες , θα πρέπει να αναλάβετε ευθύνες και πρωτοβουλίες για την διάσωση της παράλιας και του οικοσυστήματος  .
Το Διόνι είναι μια Διεθνής παράλια με ψαγμένους παραθεριστές και λάτρεις του  KITESURF  , όσο και να την υποτιμάτε , υπάρχουν τροχόσπιτα με πινακίδες κυκλοφορίας  Αγγλικές , Τσέχικες ,Αθηναϊκές και Θεσσαλονίκης και έπονται στης προσεχής ήμερες Αυστριακές , Γαλλικές κλπ και αντί να τους προσελκύετε προσφέροντας  μικρό ανέσεις τους διώχνετε  ακλουθώντας ένα  σχέδιο  καλομελετημένο πλήρους απαξίωσης του ….. γιατί και γιατί. Είναι περιουσία  του Δήμου και θα πρέπει να προστατευτεί  , αξιοποιηθεί και να εκμεταλλευτή και όχι να είναι στο έλεος των ανεξέλεγκτων υδάτων και της εσκεμμένης  δικιά σας  απαξίωσης όπως κάνετε για το παλιό μαγαζί που έρχονται και σας το ζητούν και εσείς μπλέκετε την Κτηματική και την ΔΕΗ και εάν ο άλλος θέλει να βάλει γεννήτρια η φωτοβολταικά ;. Εάν δεν ξέρετε πως  να την αξιοποιήστε πηγαίνετε να δείτε την Ελαφόνησο ,Ελαφονήσι , Φορμεντέρα Ισπανία, Φεράρα Ιταλία  κλπ δεν είναι ντροπή .
Κοιτάξτε της φωτογραφίες …. το αυτονόητο ζητάμε και απαιτούμε σαν Κατοχιανοί και σαν μέλη  Δημότες του Δήμου μας εκτός εάν νομίζετε ότι εκπληρώνετε το καθήκον σας αλλάζοντας μας καμία καμένη λάμπα …...  Γεώργιος Καλόκληρος    














φωτο...Γεώργιος Καλόκληρος