09 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ



Είναι χαοτικό μόνιμο και όχι χαοτικό γιατί έτσι το βλέπουμε
,… Την επίσημη ένταξη της Αμφίπολης στο ΕΣΠΑ ανακοινώνει από τη Θεσσαλονίκη ο Απόστολος Τζιτζικώστας με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου την ερχόμενη Δευτέρα. Το τεχνικό δελτίο των 200 σελίδων που κατατέθηκε πριν από μερικές ημέρες από το υπουργείο Πολιτισμού, εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή του ΕΣΠΑ. Επομένως, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα ξεκινήσουν οι εργασίες, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Κάτι απολύτως απαραίτητο, καθώς το ταφικό μνημείο έχει παραμείνει εντελώς χωρίς φροντίδα και η κατάστασή του επιβαρύνεται.,… έχει δημιουργηθεί στον Δήμο μας  για το παρόν και το μέλλον του.
Αποτελούν ένα εντυπωσιακό πιόσχημο μνημείο (λιμάνι Οινιαδών ) ,,,έτσι μου είχε απαντήσει η Κυρία Βικάτου Αρχαιολόγος προϊσταμένη εφορίας αρχαιοτήτων Αιτ/νιας κ Λευκάδος  στην επιστολή μου απάντησης 15/06/2017 και μην ξεχνάμε ότι του Γουλιμή έπεσε η δε Κούλια σιγά σιγά καταρρέει και τόσα άλλα αρχαία μνημεία στην ευρύτερη περιοχή μας έχουν την ίδια μοίρα. Η προστασία και ανάδειξης τους θα ήταν η εξυπνότερη επένδυση , συνδυαζόταν την με τις παραλίες μας και το Εθνικό πάρκο λιμνοθάλασσας, δίνοντας πολλαπλά ερεθίσματα στους κατοίκους για μια καλλίτερη οικονομική πορεία .

Εμείς θέλαμε για τον τόπο μας Πολιτικούς, Εργατικούς ,Σοβαρούς μιας άλλης κουλτούρας και άλλης εποχής που να υπερασπίζονται αξίες και συμφέροντα του τόπου μας και όχι δίγλωσσους ,υποκριτές και με κυνισμό που τα έχουν κάνει καθεστώς και να αλληλοσυγχαίροντε χωρίς να τους νοιάζει για την περιοχή τους .Ξέχασαν ότι οι ανάγκες της περιοχή μας δεν είναι αμελητέες και η στρατηγική των εκλεγμένων πρέπει να δοκιμάζετε και όχι να αυτοσχεδιάζετε πετώντας σλόγκαν που ανακατεύουν αλήθειες με ψέματα και ψευδαισθήσεις. Τα αρχαία μνημεία  είναι φύλακες της μνήμης ταξιδεύοντας στο παρόν και το μέλλον και όχι σαρκασμός της Ιστορίας……. Γεώργιος Καλόκληρος