04 Μαΐου 2017

Επίσκεψη του προεδρείου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Παιδικών Αγώνων στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου

 
   Την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου επισκέφθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Απριλίου, τα μέλη του προεδρείου της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Παιδικών Αγώνων
   Στην Πινακοθήκη του Δήμου,  τους εκπροσώπους της I.C.G. υποδέχθηκαν η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου Άντζελα Καζαντζή, οι
αντιδήμαρχοι Σπ. Καρβέλης και Γ. Καραπαπάς καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δημ. Μπουσμπουρέλης.
   Καλωσορίζοντας τον πρόεδρο της Οργάνωσης Torsten Rasch και τους κ.κ. David Gilbert,  Richard Smith, Wolfgang Glenz, Chul Won Shin και Fen-Fen Chang, ο αντιδήμαρχος Σπ. Καρβέλης αναφέρθηκε στη σημασία αλλά και την ιδιαιτερότητα ενασχόλησης των παιδιών με τον αθλητισμό και μάλιστα σε μια διοργάνωση παγκόσμιου επιπέδου. Όπως είπε, η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου βίωσε όπως και ο εμπνευστής των παγκόσμιων παιδικών αγώνων Μεθόδιος Κλέμενς, τη φρίκη του πολέμου, της καταστροφής και της ανθρώπινης απώλειας. Σε μια εποχή όπου οι ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις, η ανάγκη ενότητας των λαών είναι πάντα επίκαιρη. Ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ένα αποφασιστικό και λειτουργικό ρόλο στην συναδέλφωσή τους, ειδικά δε όταν απευθύνεται στην ευαισθησία των νεώτερων γενεών.
   Ο πρόεδρος Torsten Rasch, ευχαρίστησε  θερμά τους εκπροσώπους του Δήμου για το καλωσόρισμα στην ιστορική πόλη, αναφερόμενος ταυτόχρονα στους σκοπούς και τους στόχους της Οργάνωσης. Όπως είπε, θα ήταν ιδιαίτερα θετικό το γεγονός της μελλοντικής συμμετοχής παιδιών από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.
   Η επίσκεψη του προεδρείου της ICG συνεχίσθηκε με ξενάγηση στους χώρους της Πινακοθήκης του Δήμου από τον κ. Γ. Αποστολάκο, ενώ ακολούθησαν ξεναγήσεις στο οικοσύστημα της Λιμνοθάλασσας, στον Κήπο των Ηρώων, τον αρχαιολογικό χώρο της Πλευρώνας, αλλά και την έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων που λειτουργεί στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης – Μουσείο «Διέξοδος».
   Η επίσκεψη των εκπροσώπων της I.C.G. ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, με συνάντησή τους με το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνου, όπου συζητήθηκαν θέματα μελλοντικής συνεργασίας.