08 Απριλίου 2017

Υποδοχή Πρεσβευτών και Μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου (photo)



Συνεχίζονται σήμερα και αύριο Κυριακή 9 Απριλίου στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου οι τελετές και οι εκδηλώσεις για τα 191 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Το πρωί  στην Πινακοθήκη του Δήμου, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος υποδέχθηκε τους Πρεσβευτές και εκπροσώπους Πρεσβειών από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πολωνία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ελβετία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ρωσία και η Αυστρία, τον Δήμαρχο και
εκπροσώπους του Δήμου Schofflisdorf, τους εκπροσώπους των Δήμων Μόρφου και Αμμοχώστου, καθώς επίσης εκπροσώπους δήμων της χώρας.

Μετά την επίσημη υποδοχή, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Φιλελλήνων και στον Τύμβο του Κήπου των Ηρώων. Αμέσως μετά, η Εικόνα της Εξόδου, το Ιερό Λάβαρο και ο Τίμιος Σταυρός Αγιασμού του Επισκόπου Ιωσήφ Ρωγών,  μεταφέρθηκαν με τιμές στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ ακολούθησαν επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στα Μνημεία Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ,  Λόρδου Βύρωνα και Επισκόπου Ιωσήφ Ρωγών.