08 Απριλίου 2017

Π. Στάικος: Θανατος 38χρονου γιατί δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου

Αγαπητό Blog
Θα ήθελα να ήξερα .
Ο πολύς κύριος Ποσονίδης και τα άλλα τα παιδιά θα αισθανόντουσαν όμορφα, αν ένας νέος άνθρωπος μόλις 38 χρονών πέθανε μπροστά στα μάτια του γιατί δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου.!!!
Είναι σίγουρο πως αν ο Στάικος ήταν εκεί αυτό το παλληκάρι πολύ πιθανά  θα ζούσε.!!!!
Πόσο δικαιωμένος αισθάνομαι .!!!!!

πηγή:
http://www.protothema.gr

Ξεσπά στο protothema.gr η θεία του άτυχου νέου που καθώς το ασθενοφόρο έκανε να φτάσει στην Ουρανούπολη από τη Χαλκιδική δύο ώρες - «Μας είπαν ότι έχουν δύο ασθενοφόρα αλλά δεν υπάρχουν οδηγοί» καταγγέλλει η θεία του 38χρονου

Το τραγικό περιστατικό με τον άδικο θάνατο του Γιώργου Κεραμιτσήστην Ουρανούπολη  Χαλκιδικής έρχεται να αναδείξει ακόμη ένα τεράστιο πρόβλημα στο ΕΣΥ. Πιο συγκεκριμένα, με τη χθεσινή απώλεια του 38χρονου, αναδεικνύεται η ανεπάρκεια ασθενοφόρων και πληρωμάτων στη Χαλκιδική, τη στιγμή που η θερινή σεζόν βρίσκεται προ των πυλών. Συγγενείς του άτυχου Γιώργου ξεσπούν στο protothema.gr υποστηρίζοντας ότι το ασθενοφόρο άργησε σχεδόν δύο ολόκληρες ώρες.

«O  Γιώργος ένιωσε μία δυσφορία και μάλλον έπαθε ανακοπή. Ήταν καλά στην υγεία του, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Μόλις τον είδε ο πατέρας του ότι δεν αισθάνεται καλά, κάλεσε αμέσως το ασθενοφόρο, νομίζοντας ότι θα έρθει γρήγορα για να σώσουν το παιδί. Περιμέναμε να έρθει το ασθενοφόρο από το Παλαιοχώρι που είναι κοντά αλλά μας είπαν ότι έχουν δύο ασθενοφόρα αλλά δεν υπάρχουν οδηγοί. Δυστυχώς αυτό είναι το κράτος μας και έκαναν να φτάσουν στο σπίτι του παιδιού δύο ώρες σχεδόν. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ο ανιψιός μου έφυγε άδικα από τη ζωή. Εμείς εδώ στην Ουρανούπολη δεν έχουμε ούτε ασθενοφόρα, ούτε γιατρούς, δυστυχώς» λέει η κυρία Κατερίνα, θεία του άτυχου Γιώργου.

«Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια των γονιών του που προσπαθούσαν να συνεφέρουν το παιδί τους κα δεν μπορούσαν οι άνθρωποι. Μόλις έφτασε το ΕΚΑΒ του έκαναν σαράντα μαλάξεις αλλά ήταν ήδη αργά. Ο Γιώργος είχε πεθάνει. Και τώρα οι γονείς του περιμένουν να έρθει η Μ. Δευτέρα για να γίνει νεκροψία στο παιδί τους και να μπορέσουν να το κηδέψουν»
 προσθέτει η κυρία Κατερίνα.

Ο άτυχος 38χρονος 



«Εξ’ αιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρα και προσωπικό, άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους» κατήγγειλε ο πρόεδρος του εργασιακού σωματείου ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Γιαννιτσών και Έδεσσας) Γιώργος Παλαιολόγου.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι βάσεις των ασθενοφόρων συνδέονται με την έδρα των μονάδων υγείας. Συγκεκριμένα, στον Πολύγυρο, όπου βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής καθώς και σε Νέα Καλλικράτεια, Νέα Μουδανιά, Κασσάνδρεια και Άγιο Νικόλαο, όπου λειτουργούν Κέντρα Υγείας. Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παλαιολόγου «το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για περισσότερα ασθενοφόρα, έχει περάσει δεύτερο πλέον, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού είναι το σημαντικότερο, καθώς δεν επαρκούν τα πληρώματα για τις βάρδιες», επισημαίνοντας ότι η κατάσταση επιδεινώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες που η Χαλκιδική «βουλιάζει» από τουρίστες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των διασωστών να μην επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες. Όπως ανέφερε κάθε χρόνο διασώστες από τη Θεσσαλονίκη, μεταβαίνουν την περίοδο των αδειών τους στη Χαλκιδική για να βοηθήσουν την κατάσταση, ωστόσο το πρόβλημα δεν εξαλείφεται.

Μάλιστα ο κ. Παλαιολόγου ανέφερε ότι το Σωματείο το επόμενο διάστημα θα υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Αστακός 8/4/2017

Ελπίζω αυτό να δημοσιευθεί
Με  εκτίμηση
Παναγιώτης Στάικος