01 Απριλίου 2017

Νικήτρια η ΑΕΜ στο ντέρμπι επί του Παναμβρακικού Μπούκας (2-1)





















Νίκη με σκορ 2-1 για την ΑΕΜ το απόγευμα του Σαββάτου στο δημοτικό στάδιο Μεσολογγίου επί του Παναμβρακικού Μπούκας στο πλαίσιο της 29η αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας.
Κακό και νευρικό παιχνίδι με πολλά ατομικά λάθη ειδικά από τους γηπεδούχους στην τελική προσπάθεια, δυο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες μια για κάθε ομάδα, στο 21΄ο Μιχαλόπουλος από θέση τετ τα τετ θα νικηθεί από τον Φωτόπουλο που θα μαζέψει με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 33΄ ο Αποστόλης Τσιούνης  θα βγει μονός του απέναντι από τον Δημήτρη Ζέρβα που θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΜ θα πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 43΄ με ένα εκπληκτικό ψαλιδάκι του Βαγγέλη Βασιλάρη μετά από σέντρα του Τραγουλιά.
Ο Μιχαλόπουλος στο 53΄ θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να δώσει αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του, για να έρθει ο Αποστόλης Τσιούνης στο 64΄από θέση τετ τα τετ με σουτ να κάνει το 1-1.
Νέα χαμένη ευκαιρία με τον Μιχαλόπουλο για την ΑΕΜ στο 68΄ μετά από λάθος του Μακρή θα στείλει την μπάλα άουτ. Για να φτάσουμε στο 73΄όταν από ατομική προσπάθεια από δεξιά του Κράνη θα βρει με παράλληλη σέντρα τον Μιχαλόπουλο στην μικρή περιοχή με κεφαλιά θα κάνει το 2-1.
Στο 86΄και στο 88΄ο Φωτόπουλος θα πει όχι σε Ζαρκάδα και Κράνη, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν δυο μεγάλες ευκαιρίες να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στο 92΄και στο 93΄ σε φάση διαρκείας, με τον Τζουλιάνο Μούτσα να νικιέται από τον Δημήτρη Ζέρβα και τον Αποστόλη Τσιούνη να στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιάννη Κυράστα που σαν σήμερα 1 Απριλίου συμπληρώνονται 13 χρόνια από την ήμερα που έφυγε από κοντά μας, με την ΑΕ Μεσολογγίου να θέλει με αυτό τον τρόπο να τιμησει έναν άνθρωπο που κάθισε στα πρώτα του προπονητικά βηματα της καριέρας του στο πάγκο των "κανονιέρηδων".

Το φιλμ του αγώνα:

10΄ κλέψιμο της μπάλας από τον Αποστόλη Τσιούνη με ψηλοκρεμαστό σουτ θα προσπαθήσει να κρεμάσει τον Δημήτρη Ζέρβα που θα μαζέψει.
16΄ εκτέλεση φάουλ σε καλό σημείο για τον Παναμβρακικό με τον Τζουλιάνο Μούτσα, με την μπάλα να περνάει άουτ.
17΄ στην κόντρα οι φιλοξενούμενοι με τον Λαγοπάτη να κάνει το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει άουτ.
21΄ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Μιχαλόπουλο να βγαίνει απέναντι από τον Φωτόπουλο μετά από πάσα του Δενδρινού και να κάνει το πλασέ, με τον τερματοφύλακα της Μπούκας να βρίσκει όσο πρέπει τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και να μαζεύει με διπλή προσπάθεια.
23΄ σουτ του Κράνη άουτ.
26΄ σουτ του Κράνη μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.
33΄ μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων με αποδέκτη τον Αποστόλη Τσιούνη, από θέση τετ τα τετ θα νικηθεί από τον Δημήτρη Ζέρβα που θα παραχωρήσει το κόρνερ.
43΄ ΓΚΟΛ, σέντρα του Τραγουλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, με ανάποδο ψαλιδάκι ο Βασιλάρης θα σημειώσει ένα φανταστικό γκολ που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα 1-0.
53΄ στην κόντρα η ΑΕΜ με τον Μιχαλόπουλο να σπαταλάει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 με την μπάλα να περνάει άουτ.
58΄ κόρνερ του Τζουλιάνο Μούτσα, κεφαλιά Κοκώνη νέο κόρνερ για την Μπούκα.
62΄ σουτ του Αποστόλη Τσιούνη ψηλά άουτ.
64΄ ΓΚΟΛ, νέα μπαλιά στην πλάτη της άμυνας με αποδέκτη τον Αποστόλη Τσιούνη, απέναντι από τον Ζέρβα δεν θα αστοχήσει αυτή την φορά και θα κάνει το 1-1.
68΄ λάθος του Μακρή με τον Μιχαλόπουλο να κλέβει την μπάλα και να βγαίνει απέναντι από τον Φωτόπουλο, σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ.
73΄ ΓΚΟΛ, γύρισμα στην μικρή περιοχή από δεξιά του Κράνη, με κεφαλιά αυτή την φορά ο Μιχαλόπουλος δεν θα δυσκολευτεί να κάνει το 2-1.
86΄ εκτέλεση φάουλ σε καλό σημείο για την ΑΕΜ με τον Ζαρκάδα, με τον Φωτόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.
88΄ σουτ από πλάγια θέση του Κράνη, εκ νέου σε κόρνερ ο Φωτόπουλος.
92΄ σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια του Τζουλιάνο Μούτσα, με τον Δημήτρη Ζέρβα να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ με τα πόδια.
93΄ εκτέλεση του κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, πλασέ του Αποστόλη Τσιούνη με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Διαιτητές της αναμέτρησης οι κ.κ. Ματσούκας, Κολοσιώνης και Χουλιάρας.

Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Χρήστος Ζαρκαβέλης): Ζέρβας Δ., Χαλαζιάς, Κοντομήτσος, Τραγουλιάς, Πασπαλιάρης (66΄ λ.τ. Ζαρκάδας), Δενδρινός, Μιχαλόπουλος, Ζαχαράκης, Κράνης (89΄ Σακελαρόπουλος), Ζέρβας Ν. (80΄ Κάκκος), Βασιλάρης.

ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ (Βασίλης Ξανθόπουλος): Φωτόπουλος, Βασιλάρης (84΄ Καβαλλάρης Κ.), Μακρής, Κοκώνης Ε., Κάκκος, Σαμψώνας (78΄ Δράκος), Τσιούνης Α., Λαγοπάτης, Τζουλιάνο Μούτσα, Καβαλλάρης, Κοκώνης Σ. (59΄ Τσιούνης Π.).

πηγή: aitosports.gr/olatagoal