08 Μαρτίου 2017

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ: Βουλιάζει στην ανυποληψία το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο – 40.000 ευρώ τεχνικό πρόγραμμα για το 2017! – Ανυπαρξία βούλησης είσπραξης των οφειλόμενων


Στο τελευταίο – προ δημαιρεσιών Δημοτικό Συμβούλιο – ήρθε ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ διάταξης προς ψήφιση ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για το έτος 2017. Σε σχετική ερώτησή μας για τους απολογισμούς των ετών 2015 και 2016 δε δόθηκε καμία απάντηση, διότι προφανώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Σήμερα δύο (2) και πλέον χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο του Δήμου βουλιάζει κυριολεκτικά στην ανυποληψία. Του λόγου το αληθές καταδεικνύουν τα παρακάτω:
1)        Η τοποθέτηση τεσσάρων (4) προέδρων σε δύο (2) χρόνια (!), δείγμα γραφής πως αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή το Λιμενικό Ταμείο.
2)        Η έγκριση του τεχνικού προγράμματος 2017 με το αστρονομικό (!) ποσό των 40.000 ευρώ (αριθ. απόφασης 131/2016 ΑΔΑ: 714Ω465ΙΩ6-ΜΡΛ).
3)        Η αδυναμία υλοποίησης Master Plan για το λιμάνι.
4)        Το απόλυτο τέλμα στην υπόθεση της Μαρίνας Μεσολογγίου – της οποίας προεδρεύει εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου – και η μη είσπραξη οφειλόμενων από την εταιρεία προς το Λιμενικό Ταμείο.
5)        Η ανυπαρξία βούλησης είσπραξης των οφειλόμενων από τις επιχειρήσεις του Λιμανιού, την στιγμή κατά την οποία υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο βεβαίωσης των οφειλετών. Τι σας εμποδίζει άραγε; Υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουν οι δημότες και δεν θέλετε να βγουν στο φως; Απλό ερώτημα καταθέτουμε.
6)        Η μη ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής από την Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δύο (2) χρόνια τώρα.
Με βάση τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή συζήτηση για το δέον γενέσθαι στις χερσαίες ζώνες Μεσολογγίου και Αιτωλικού καθώς και στο χώρο ευθύνης διαχείρισης ακινήτων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου γιατί η ανυποληψία που περιέρχεται καθημερινά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα είναι μη αναστρέψιμη με καταστροφικές συνέπειες για τη συγκεκριμένη περιοχή που διαχειρίζεται το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.  

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»