01 Φεβρουαρίου 2017

Υποβολή μελέτης για αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης

Υποβολή μελέτης για αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης-
Επίσκεψη του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Υδραυλικών Υποδομών.

   Ώριμη μελέτη για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Μεσολογγίου υπέβαλλε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος  προς   την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Κατασκευής και Συντήρησης Υδραυλικών Υποδομών, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην παραπάνω υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών.

   Όπως επισημάνθηκε από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, το έργο της αντικατάστασης είναι ιδιαίτερα σημαντικό και απαραίτητο για  τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στην εξοικονόμηση πολύτιμων υδάτινων πόρων.
   Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου 2016, αποτέλεσαν την αφορμή διαπίστωσης σοβαρότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υποδομές ύδρευσης. Οι ανάγκες των πολιτών, σήμερα εξυπηρετούνται από ένα μη λειτουργικό αλλά κυρίως πεπαλαιωμένο δίκτυο, το οποίο  δεν δύναται ν’ αντιμετωπίζει επαρκώς τις ανάγκες.
   Το έργο επίσης χαρακτηρίζεται ως υψηλής σημασίας για την προστασία του οικοσυστήματος της Λιμνοθάλασσας, καθώς η παλαιότητα των υλικών του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης προκαλεί σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

   Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 7.998.000  ευρώ.