07 Φεβρουαρίου 2017

Δήλωση του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενόψει της επίσκεψης του Υφυπουργού Παιδείας



   Σε δήλωσή του ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφέρει:
   «Οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έτσι όπως προβλεπόταν μέσα από το σχέδιο «Αθηνά», είχαν σοβαρότατες συνέπειες στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Το άλλοτε κορυφαίο στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας ΤΕΙ Μεσολογγίου το οποίο διέθετε ελκυστικά γνωστικά αντικείμενα και διαθέτει ακόμη σήμερα άρτιες κτηριακές εγκαταστάσεις,  έχει χάσει δυστυχώς την αυτονομία του και πλέον αποτελεί ένα υποβαθμισμένο παράρτημα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στην  Πάτρα.  

   Στο πλαίσιο αυτό, για τον Δήμο το ζήτημα επανίδρυσης και επαναλειτουργίας αυτόνομου ΤΕΙ Μεσολογγίου, χωρίς οποιεσδήποτε «παραλλαγές» ή πλάγιες χωροθετήσεις,  αποτελεί πάγια διεκδίκηση του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
   Ωστόσο, ως ένδειξη αναγνώρισης του δίκαιου αιτήματός μας, αποτελεί η  άμεση επιστροφή  της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας Τ.Ε. (πρώην ΘΕΚΑ) στο Μεσολόγγι όπου οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν εξυπηρετούν πλήρως το γνωστικό της αντικείμενο.  Η εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των ίδιων των φοιτητών είναι αδιανόητη. 
   Επισημαίνεται δε  πως η θέση του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για τυχόν πρόθεση μετακίνησης οιουδήποτε υφιστάμενου τμήματος ή σχολής εκτός Μεσολογγίου είναι αδιαπραγμάτευτη». 

   Οι ανωτέρω θέσεις του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, θα παραδοθούν στον κ. Υφυπουργό υπό μορφή υπομνήματος κατά την αυριανή του επίσκεψη στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο.