22 Φεβρουαρίου 2017

Υπογράφηκε η 1η Τροποποίηση του έργου «Αποχέτευση λυμάτων οικισμών Κατοχής – Νεοχωρίου και ολοκλήρωση αποχετευτικών δικτύων Αιτωλικού Κεφαλοβρύσου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου».


   Υπογράφηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης η 1η Τροποποίηση του έργου «Αποχέτευση λυμάτων οικισμών Κατοχής – Νεοχωρίου και ολοκλήρωση αποχετευτικών δικτύων Αιτωλικού Κεφαλοβρύσου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου».
   Η πράξη αφορΣΑά την οικονομική τακτοποίηση των εκτελούμενων έργων καθώς και την υποβολή τεχνικών δελτίων από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου έως την 30η Μαρτίου 2017 για την χρηματοδότηση νέων έργων ως ακολούθως:

Α) Ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης λυμάτων Κατοχής
Β) Αποχέτευση λυμάτων Νεοχωρίου
Γ) Ηλεκτροδότηση αντλιοστασίων  
Δ) Αγορά εδαφικών εκτάσεων.
Ε) Ολοκλήρωση δικτύων ακαθάρτων Κεφαλοβρύσου και σύνδεση με ΕΕΛ Αιτωλικού

   Σε δήλωσή του για το θέμα, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σημειώνει ότι «Μετά από διαρκή συνεννόηση και προσωπική συνεργασία με τους υπηρεσιακούς εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπεγράφη η 1η Τροποποίηση η οποία διευκολύνει και επιταχύνει τη διαδικασία ολοκλήρωσης των έργων που αφορούν βασικές υποδομές στις περιοχές Οινιάδων και Αιτωλικού. Ταυτόχρονα, παρέχεται η δυνατότητα ένταξης και χρηματοδότησης νέων έργων προϋπολογισμού άνω των 5.000.000 ευρώ,  τα οποία είναι απαραίτητα και αναγκαία για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών».