15 Δεκεμβρίου 2016

Ακόμη και η συκοφαντία έχει όρια


   Στην  επιχειρούμενη δια ανακοινώσεων δημαγωγία, τη λαϊκίστικη προσέγγιση σοβαρών θεμάτων που άπτονται της ασφάλειας των δημοτών και την ατυχή προσπάθεια ακύρωσης άμεσων έργων αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών του δήμου μας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Οκτωβρίου γνωστοποιούνται στους συνδημότες μας τα παρακάτω, τα οποία αφορούν την πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου, περί «απίστευτης πρόκλησης» :

   Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται - όπως ο ίδιος επαναλαμβάνει ψευδώς – για «απευθείας ανάθεση» έργου, αλλά για διαδικασία απολύτως σύμφωνη με το νόμο 4412/2016 (λόγω του οποίου ανεστάλησαν αρκετά – αν όχι όλα – τα δημόσια έργα στην επικράτεια) που ονομάζεται Διαπραγμάτευση των προσφορών (συμφερότερη οικονομική προσφορά).
   Ο κ. Παπαδόπουλος αν και γνωρίζει τις διαδικασίες της δημοσιοποίησης των προσκλήσεων, τεχνηέντως δεν αναφέρεται στην ανάρτηση της πρόσκλησης στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ). Φαίνεται πως ο τεχνικός του σύμβουλος  (προφανώς τοπικός εργολάβος) δεν τον ενημέρωσε για το εργοληπτικό ενδιαφέρον που προέκυψε για το έργο, ακόμη και από περιοχές  εκτός Μεσολογγίου όπως η Πάτρα και η Ναυπακτία, σε μια ανοικτή και δημόσια διαδικασία.
   Ο επικεφαλής του συνδυασμού «η Κοινωνία μπροστά» σκόπιμα στην ανακοίνωσή του υποκρύπτει ότι τα έργα αποκατάστασης λόγω εκτάκτων αναγκών εκτελούνται άμεσα και όχι αναμένοντας το πότε θα εκδοθούν οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι του Ν. 4412/16, κάτι που σημαίνει πρακτικά καθυστερήσεις σε βάρος των χρηματοδοτικών ροών αλλά και της σύντομης αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας του δήμου και της καθημερινότητας των δημοτών.

   Τέλος, να θυμίσουμε στον κ. Παπαδόπουλο πως τη διαδικασία εκτέλεσης έργων, την επικύρωσε και ο ίδιος με την  ψήφο του στο δημοτικό συμβούλιο (απόφαση 326/2016), οπότε καλό θα ήταν να μην ξεπερνά τον εαυτό του εγκαλώντας τον…