18 Οκτωβρίου 2016

«Το Αλκοόλ και η Οδήγηση δεν πάνε μαζί» - Ενημερωτικές δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας



Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι δράσεις που διοργανώθηκαν για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Με κεντρικό μήνυμα «Το Αλκοόλ και η Οδήγηση δεν πάνε μαζί», στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα» πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι, δράσεις από την Περιφέρεια Δυτική Ελλάδα και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και την Τροχαία.

Πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια ευαισθητοποίησης ιδίως των νέων ανθρώπων, όσον αφορά την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων σε συνδυασμό με κατανάλωση αλκοόλ. Μία προσπάθεια που εντάσσεται στη συνολική που κάνει η Περιφέρεια με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στους δρόμους μας και την μείωση των ατυχημάτων.

Στις δράσεις παρέστησαν ο Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Παυσανίας Παπαγεωργίου, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, ο Βοηθός Περιφερειάρχη και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα της Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, στελέχη των Διευθύνσεων Υγείας της ΠΔΕ.

Η δράση αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με σκοπό την ενημέρωση των νέων ανθρώπων για τη σχέση αλκοόλ και οδήγησης. Φέτος πραγματοποιήθηκε σε 27 πόλεις σε πανελλαδικό επίπεδο και έξω από 29 νυχτερινά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Οι νέοι επιλέγουν τον «Οδηγό της Παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο, δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ για το υπόλοιπο βράδυ, προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.