26 Οκτωβρίου 2016

Νεα εκθεση ΔΙΕΞΟΔΟΣ: «Η Γλυπτική βλέπει τη Ζωγραφική»

«Η Γλυπτική βλέπει τη Ζωγραφική»

Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες,
ο Σπύρος Κουρσάρης & ο  Βασίλης Παπασάϊκας
εκθέτουν στη «Διέξοδο»



Εγκαίνια: 29 Οκτωβρίου 2016 στις 7.30 το απόγευμα


Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος»  στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου  παρουσιάζει δυο καταξιωμένους Έλληνες Εικαστικούς: τον Σπύρο Κουρσάρη και τον Βασίλη Παπασάϊκα, ένα ζωγράφο και ένα γλύπτη.
Με την κοινή τους έκθεση,  η «Διέξοδος»  επιχειρεί να αναδείξει τη συνομιλία του ζωγραφικού με το πλαστικό έργο.

Η επικοινωνία του τρισδιάστατου με το δισδιάστατο αποδίδεται στο θεατή σαν σε σκηνογραφία, όπου τα αγάλματα σκηνοθετούνται ως επισκέπτες μιας έκθεσης ζωγραφικής.

Οι δύο καλλιτέχνες καταθέτουν συνδυαστικά, μέσω του έργου τους, τις ψυχικές τους αποτυπώσεις που παράγει η κοινή τους καταγωγή από τη Δυτική Ελλάδα δεδομένου ότι ο ένας είναι από την Κέρκυρα και ο άλλος από το Αγρίνιο. Θεωρούν ότι έχοντας γεννηθεί και αναπτυχθεί μέσα στο δυτικό φως, είναι πολλά τα κοινά στην αντιληπτική τους ικανότητα και ως εκ τούτου στην απόδοση των εικόνων τους.



Η έκθεση με τίτλο «Η Γλυπτική βλέπει τη Ζωγραφική» εγκαινιάζεται το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 στις 7.30 το απόγευμα στο ανώγειο του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» (Πεζόδρομος  Αθανασίου Ραζή -Κότσικα  - Μεσολόγγι) και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2016 με καθημερινή λειτουργία (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι  και από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.


Ο Σπύρος Κουρσάρης γεννήθηκε το 1950 στην Κέρκυρα. Σπούδασε Ζωγραφική και Σκηνογραφία στην ΑΣΚΤ (1969-1974). Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η έκθεσή του στη «Διέξοδο»  είναι η 22η ατομική.
 Έργα του βρίσκονται στην  Εθνική Πινακοθήκη, στο Υπουργείο Πολιτισμού, σε ιδιωτικά μουσεία και πολλές  συλλογές.

Ο Βασίλης Παπασάικας γεννήθηκε το έτος 1956 στο χωριό Καινούργιο Τριχωνίδος Αιτωλοακαρνανίας, από γονείς αγρότες, τον Γιώργο και την Θεοφανώ Παπασάϊκα.
Σπούδασε σχέδιο στο προπαρασκευαστικό εργαστήριο του Βρασίδα Βλαχόπουλου και γλυπτική στο Α’ εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών.
Έχει κάνει έντεκα ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.
 Έργα του μνημειακά και προσωπικά ευρίσκονται σε πολλούς δημοσίους χώρους και ιδιωτικές συλλογές.