03 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με την δημοτική αρχή

   Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, συνάντηση με θέμα την βούληση της δημοτικής αρχής να προβεί σε ιδιωτικοποίηση ή όχι στον χώρο της καθαριότητας και όχι μόνο. Στην συνάντηση παρευρέθησαν εκ μέρους των εργαζομένων: το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου μας, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Τσούνης, το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Αιτ/νίας κ. Κομματάς, το μέλος του ίδιου σωματείου κ. Θώμος , καθώς και τα μέλη του Προεδρείου του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτία και Δωρίδας, κ.Πλούμης και κ. Πανουριάς. Στην Συνάντηση εκ μέρους του Δήμου, καθώς ο Δήμαρχος απουσίαζε παρευρέθησαν ο αναπληρωτής δημάρχου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Καρβέλης και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας ζωής και αισθητικής αναβάθμισης κ. Καραπαπάς.  

   Η συνάθροιση εκπροσώπων όλων των σωματείων του Νομού μας, μαζί και θεσμικών εκπροσώπων της ΠΟΕ – ΟΤΑ, δείχνει την σοβαρότητα του θέματος, που επιχειρήθηκε να ανοιχτεί με άκομψο τρόπο. Η συνάντηση ζητήθηκε από τους εργαζομένους και πραγματοποιήθηκε άμεσα, καθώς το θέμα έπρεπε να αποσαφηνιστεί μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου σε τοπική εφημερίδα και υπήρχε αναβρασμός στις τάξεις των εργαζομένων.
    Οι δύο αντιδήμαρχοι ενημερώθηκαν για τις θέσεις των εργαζομένων και για τις ενδεχόμενες παρενέργειες που θα δημιουργούσε μια τέτοια κίνηση στην λειτουργία συνολικά του δήμου, αλλά και για τις επιπτώσεις που θα είχε στις σχέσεις της δημοτικής αρχής με τους εργαζομένους. Επίσης ενημερώθηκαν  και τους ζητήθηκε όπως μεταφερθεί και στον δήμαρχο, ότι ένα τέτοιο εγχείρημα, θα ήταν αιτία πολέμου για τους εργαζομένους και θα είχε σοβαρές συνέπειες βραχυχρόνια, αλλά και μακροχρόνια στην ομαλή λειτουργία του Δήμου και παροχή από μέρους του ποιοτικών υπηρεσιών στον ευαίσθητο αυτό τομέα της καθαριότητας. Μεταφέρθηκαν στους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής τα προβλήματα που συνάντησαν αναλόγου είδους εγχειρήματα στο παρελθόν, καθώς υπάρχει πληθώρα προβλημάτων τα οποία προέκυψαν, με την εμπλοκή των ιδιωτών στην διαχείριση των απορριμμάτων. Επίσης τέθηκε από την πλευρά της ομοσπονδίας, προς την δημοτική αρχή, η αρωγή της ομοσπονδίας σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει, όπως είναι οι καθυστερήσεις στην πρόσληψη εποχιακού προσωπικού, αλλά και η παροχή οποιουδήποτε είδους τεχνικής βοήθειας χρειαστεί, για να επιλύσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν σε όποιον τομέα του δήμου, απαιτείται.
   Από την πλευρά των δύο αντιδημάρχων ειπώθηκε ότι, δεν γνώριζαν τίποτε για τις προθέσεις τους δημάρχου επ΄αυτού του ζητήματος και ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο σε επίπεδο δημοτικής ομάδας ή δημοτικού σχεδιασμού, στο βαθμό τουλάχιστον που αυτοί γνωρίζουν. Δεσμευτήκαν ότι θα μεταφέρουν τα της συνάντησης στο Δήμαρχο και ειπώθηκε ότι είναι αρωγοί στους εργαζομένους και πιστεύουν στην συνεργασία μαζί τους. Μάλιστα έδωσαν τα εύσημα στους εργαζομένους της υπηρεσίας καθαριότητας, καθώς αναγνώρισαν ότι πολλές φορές υπερβάλλουν εαυτόν.
   Μετά όλα τα παραπάνω που ειπώθηκαν στην προαναφερόμενη συνάντηση, θέλουμε να πιστεύουμε, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δελτίο τύπου μας, ότι  απλά ήταν μια ατυχής δήλωση, η οποία τελικά κάτι άλλο ήθελε να καταδείξει. Δράττοντας πάντως την ευκαιρία, κλείνοντας, θέλουμε να επισημάνουμε, όπως έγινε και στην συνάντηση ότι, μόνο μαζί με τους εργαζομένους μπορούν να καλυτερέψουν οι δημοτικές υπηρεσίες και όχι έχοντας τους εργαζομένους απέναντι τους. Γιατί απέναντι θα μας βρει, η όποια δημοτική αρχή προβεί σε μονομερείς ενέργειες. Επιφυλασσόμενοι για επόμενες ενέργειες μας επί του θέματος
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
    

- Ο -

-Ο-
 ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΠΑΡΜΠΕΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Υ.Γ. Επιφυλασσόμαστε σε επόμενη παρέμβασή μας να καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την ορθή, αποτελεσματική και ποιοτική διαχείριση των απορριμμάτων.