01 Οκτωβρίου 2016

Το ΚΑΠΗ Μεσολογγίου τίμησε τη Διεθνή Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

 
Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Τρίτης Ηλικίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ)  Μεσολογγίου, που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και το Γραφείο Διακονίας της Ιερής Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΔΚΕΚΑΠ Αν. Σκαρμούτσοςμετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, ενώ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεισφορά των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, ειδικά δεστην αρμονική λειτουργία της οικογένειας.
  Ωστόσο, όπως επεσήμανε , στην σημερινή εποχή οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που βιώνουν περισσότερο μια σκληρή πραγματικότητα, απόρροια των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που πλήττει την  πλειοψηφία των πολιτών.
   Σε ότι αφορά τις δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου για την στήριξη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, ο Αν. Σκαρμούτσος σημείωσε πως οι υπάρχουσες κοινωνικές δομές παρέχουν την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και υποστήριξη, ενώ μέχρι το τέλος του έτους προετοιμάζεται αναβάθμιση του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων και μετατροπή του πλέον σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας. Επιπρόσθετα, στο σχεδιασμό της δομής για το 2016-2017, περιλαμβάνονται ενημερωτικές συναντήσεις και ημερίδες.
Ακολούθως, προς τα μέλη του ΚΑΠΗ απευθύνθηκαν με ομιλίες τους ο Πατήρ Κωνσταντίνος Δημητρίου-ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό και τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, η υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΑΠΗ Μεσολογγίου Μαρία Κάκου, η Κοινωνική Λειτουργός Ιωάννα Παπαχρήστου καθώς επίσης ο ιατρός των κοινωνικών δομών του Δήμου Ηλίας Κορδάτος.
   Παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Σπ. Ψυλογγιάννης, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Γραφείου Διακονίας της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας Γεράσιμος Ρεπάσος, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας Πέτρος Πετρόπουλος, η υπεύθυνη Πρόνοιας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου  Ε. Χαρέλου και η διευθύντρια του Σελίβειου Γηροκομείου Θεοδώρα Κουτσαγγέλη.