25 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ η ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ



 ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ η ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ
Μα για ηλίθιους μας περνάνε ;
Πεζόδρομος που προορίζεται για την κυκλοφορία πεζών 
κατάλληλα διαμορφωμένος και καλλωπισμένος με γλάστρες και πράσινο και απαγορεύει την κυκλοφορία οχημάτων.
Πεζοδρόμιο ορίζεται ο χώρος που προορίζεται για να περπατάνε οι πεζοί. Διεθνείς οργανισμοί ορίζουν το πλάτος διέλευσης πεζοδρομίου τουλάχιστον στα 1,80 ως 2,00 m στους μη εμπορικούς δρόμους και στα 3,00 ως 3,50 m στους εμπορικούς και στα σημεία συγκέντρωσης του κοινού (π.χ. στάσεις λεωφορείων). Το αντίστοιχο όριο της ελληνικής νομοθεσίας προβλέπει όριο τα 1,50 μέτρα, που αντιστοιχεί σε συνολικό πλάτος πεζοδρομίου τα 2 μέτρα. Σε περίπτωση επαρκούς πλάτους, μπορεί να συνδυαστεί & να συνυπάρξει με ποδηλατόδρομο. Οι Κύριοι έπαθαν βραχυκύκλωμα η λόγο αντανάκλασης γενεών και αντίληψης και ερμήνευσαν λάθος  τις λέξεις .
Η Δημοπράτηση έγινε (αποφάσεις  105/2016 , 157/2016 ) για 30.000 ευρώ  συν ΦΠΑ και έκπτωση από την ανάδοχο  41% δηλαδή για τον  Δήμο 15.000 ευρώ για Διαμόρφωση του παραλιακού δρόμου και διαπλάτυνση πεζοδρομίου Κατοχής .  Αυτή την επέκταση διαπλάτυνση οι Κύριοι  μας την βάφτισαν  και την διαλαλούσαν σαν ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ και αυτό το πεζοδρόμιο δεν διευκολύνει κανένα παρά μόνον τους γύρο επαγγελματίες γιατί έτσι γίνετε συνήθως και δεν φταίνε αυτοί . Δεν θα έπρεπε να διαμορφωθεί όλο αυτό το τμήμα που ψήφισαν  από Συγγρού έως Καρπούζη και από την μεριά του ποταμού όπως είναι πρέπον; θα άλλαζε όλο το τοπίο .Σε ένα απλόχερο χώρο που θα μπορούσαν να ζωγραφίσουν και να βάλουν την σφραγίδα τους διαμορφώνοντας και τον χώρο των φραγκιάτων σε ένα φανταστικό Πεζόδρομο, πήγαν και έβαλαν την σφραγίδα τους ,την φαντασίας τους και τις ιδέες τους στο αφτιασίδωτο και για αυτό το λόγο ψήφιζαν τόσα λίγα για φέτος ,άλλα  εάν  ψήφιζαν  άλλα τόσα του χρόνου σε 2-3 χρόνια θα τον έφτιαχναν όπως θα έπρεπε. Αλλά η όλη ενέργεια υποδηλώνει μια σπασμωδική κίνηση για κάποια διέξοδο , επικαιροποιεί όμως  την ανθεκτικότητα και το δράμα του χωριού μας,  ότι κάτι κάνουμε και σε εσάς .
Με συγχωρείτε ανήκουμε και εμείς στην Ευρώπη και στον  Ευρωπαίο Δήμο Ι Π Μεσολογγίου. Όταν πέρυσι σε Δημόσια τοποθέτηση στο Δημοτικό κατάστημα  Κατοχής το ανέφερε ο Κύριος Δήμαρχος, στην ερώτηση πως θα είναι ,είπε ότι έχει ιδικούς για αυτές τις μελέτες το επιβεβαίωσαν και ο Κύριος  Τοπικός Πρόεδρος και ο Κύριος Αντιδήμαρχος Οινιάδων  ….το βλέπουμε Κύριοι  και τρίβουμε τα μάτια μας μην τους χάσετε και  χάσουμε και  εμείς την ομορφιά του .Λίγη Αξιοπιστία , σοβαρότητα και μεγαλοστομίες δεν θα έβλαπτε κανένα.  Ο Πεζόδρομος Κύριοι χρησιμεύει για να αναβάθμιση ,ομορφύνει και να αξιοποίηση έναν χώρο εγκαταλειμμένο η παραμελημένο . . Μήπως έχετε την καλοσύνη να μας πείτε το κόστος αυτών των 100 μέτρων διαπλάτυνσης  …..Γεώργιος Καλόκληρος