13 Σεπτεμβρίου 2016

Απάντηση του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου Κων/νου Γιαννόπουλου για το πρόγραμμα «Άθληση για όλους»

Απάντηση του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου Κων/νου Γιαννόπουλου για το πρόγραμμα «Άθληση για όλους»

Με αφορμή ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Κοινωνία Μπροστά» για την έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στο πρόγραμμα «Άθληση για όλους», ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κων/νος Γιαννόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Διάβασα με έκπληξη την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Κοινωνία Μπροστά» με θέμα το πρόγραμμα «Άθληση για όλους». Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα της ανακοίνωσης. Ο συντάκτης του κειμένου μιλά ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και εκτός των άλλων παραπληροφορεί τον κόσμο ότι τα
προγράμματα είναι δωρεάν. Στο ΦΕΚ τεύχος Β' αριθμός 2863 και ημ/νία 8-9-2016 και στην αρχή αυτού φαίνονται τα στοιχεία που έλαβαν υπόψη οι υπουργοί για την απόφαση. Το στοιχείο αριθμός 18 λέει ότι το κόστος της δαπάνης που θα προκύψει, θα καλυφθεί από το αντίτιμο(χαμηλό μεν αλλά υπαρκτό), από τα έσοδα δηλαδή που θα προκύψουν από τους Δημότες.
Να ενημερώσω δε, τους Δημότες ότι αυτή είναι μια διαδικασία που το Πνευματικό Κέντρο παρακολουθεί από κοντά, υποβάλλοντας και τα σχετικά αιτήματα εδώ και αρκετούς μήνες. Άρα το Πνευματικό Κέντρο είχε το λόγο εξ αρχής, δε τον παίρνει τώρα όπως μας «πληροφορεί» και πάλι ο συντάκτης της ανακοίνωσης.
Και είναι πραγματικά ευτυχές το γεγονός που εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου μας στο πρόγραμμα. Τώρα αν αυτή η έγκριση είναι αποτέλεσμα πολιτικής παρέμβασης αυτό δεν το γνωρίζω. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα ευχαριστήσω τη Γ.Γ.Α. Αθλητισμού για την έγκριση αυτή και το Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου που αγκάλιασε τη δική μου πρόταση να επιχειρήσουμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα.
Κλείνοντας να πω ότι δεν γνωρίζω ποιος έγραψε την παραπάνω ανακοίνωση αλλά χρειάζεται προσοχή και αυτοσυγκράτηση όταν ενημερώνουμε την κοινή γνώμη».