13 Σεπτεμβρίου 2016

Στον Κάλαμο η «χρυσή» Έλεν Μαρούλις – Μετονομασία της πλατείας ζητούν οι κάτοικοι

Για χαλάρωση στον πανέμορφο Κάλαμο βρέθηκε η Ολυμπιονίκης Έλεν Μαρούλις που γνώρισε την αγάπη από όλους τους ντόπιους οι οποίοι ζητούν τη μετονομασία της πλατείας με το όνομα της αθλήτριας.


Στον τόπο καταγωγής της, το νησί του Καλάμου, απέναντι από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, βρέθηκε από τις 6 Σεπτεμβρίου και για λίγες ημέρες η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Έλεν Μαρούλις.

Η Έλεν αγαπά το Ιόνιο Πέλαγος, και θεωρεί τον Κάλαμο «παράδεισό» της, επισκέπτεται τακτικά το μικρό νησάκι για να δει την αγαπημένη της γιαγιά. Έτσι, και φέτος, μετά την μεγάλη πίεση των Ολυμπιακών Αγώνων και την τεράστια επιτυχία αποφάσισε να πάει διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα της, να απολαύσει τις παραλίες και τα τοπικά εδέσματα στα ταβερνάκια του νησιού.
Η Έλεν Μαρούλις για μπανάκι σε παραλία του Καλάμου
Η αγάπη των κατοίκων του Καλάμου για τη νεαρή αθλήτρια είναι απερίγραπτη, γεγονός που βίωσε και η ίδια κατά την παρουσία τους στο νησί. Μάλιστα, ομόφωνα όλοι τους επιθυμούν η πλατεία μώλου να μετονομαστεί σε πλατεία Ελένης Μαρούλη.
Συγκεκριμένα, οι κάτοικι του Καλάμου με ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Λευκάδας κ. Δρακονταειδή και τον Αντιδήμαρχο Καλάμου κ. Γιαννιώτη, ζήτησαν να γίνει επίσημη υποδοχή της «χρυσής» Ελένης Μαρούλη, καθώς και να δοθεί το όνομά της, στην πλατεία του λιμανιού του Καλάμου.
Η επιστολή 
«Πριν λίγες μόνο μέρες μια πατριώτισσά μας καταγόμενη από τον Κάλαμο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο αγωνιζόμενη στην πάλη και νικώντας την τρις ολυμπιονίκη γιαπωνέζα αντίπαλό της.
Μας γέμισε όλους με ανείπωτη χαρά και περηφάνια. Η ίδια φρόντισε να τονίσει την Ελληνική καταγωγή της.
Στις 6 του Σεπτέμβρη αυτή η κοπέλα η δική μας Ελένη Μαρούλη θα βρίσκεται στον Κάλαμο, τον παράδεισό της όπως η ίδια λέει, για λίγες μέρες.
Ερωτώ κύριε δήμαρχε, κύριε αντιδήμαρχε,
Προτίθεστε να τιμήσετε αυτό το κορίτσι; Έχετε προετοιμάσει κάτι για την υποδοχή της;
Στο νησί της τον Κάλαμο μια μεγάλη ομάδα πολιτών πρότεινε όπως ονομαστεί η πλατεία του λιμανιού, η οποία στερείται στην ουσία ονόματος εφόσον ονομάζεται πλατεία μώλου, σε πλατεία Ελένης Μαρούλη χρυσής ολυμπιονίκου.
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι γκρέμιζαν τα τείχη, δεν σας ζητάμε κάτι τέτοιο μια και δεν προβλέπεται από το ΕΣΠΑ, σας ζητάμε όμως να οργανώσετε μια πρέπουσα υποδοχή στην ολυμπιονίκη.
Νομιζω πως δεν ζητάμε πολλά αλλά τα δίκαια.
Βαβάτης Κ. Γεώργιος»
                                                      


http://iaitoloakarnania.gr/