26 Ιουλίου 2016

Απατεωνιά η Μαγκιά

 Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης

Οργανισμός Οικονομικής
Συνεργασίας και Ανάπτυξης
  Ιδρυτικά μέλη
  Άλλα κράτη μέλη
Γραμματεία:   Παρίσι, Γαλλία
Επίσημες γλώσσες: Αγγλικά
Επίσημες γλώσσες: Γαλλικά
Μέλη: 35 κράτη
Ηγέτες
- Γενικός Γραμματέας:
   Χοσέ Άνχελ Γκουρία
Ίδρυση
- ως ΟΕΟΣα:
 16 Απριλίου 1948
- αναμορφωμένη ως ΟΟΣΑ:30 Σεπτεμβρίου 1961
Ιστοσελίδα
oecd.org
α. Οργανισμός Ευρωπαϊκής Οικονομικής Συνεργασίας
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) είναι διεθνής οργανισμός εκείνων των αναπτυγμένων χωρών που υποστηρίζουν τις αρχές της
αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς. Δημιουργήθηκε το 1948 ως Οργανισμός Ευρωπαϊκής Οικονομικής Συνεργασίας (Organisation for European Economic Co-operation - OEEC), με πρώτο γενικό γραμματέα τον Γάλλο Robert Marjolin, με σκοπό να διαχειριστεί το σχέδιο Μάρσαλ (Marshall) για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αργότερα η ιδιότητα μέλους της επεκτάθηκε και σε μη ευρωπαϊκά κράτη, και το 1960 μετασχηματίστηκε στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Βασικά Όργανα και Διαδικασία Εργασιών στον ΟΟΣΑ 
Το Συμβούλιο Υπουργών καθορίζει τη στρατηγική κατεύθυνση των εργασιών του Οργανισμού. Συμμετέχουν Εκπρόσωποι των Χωρών Μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επιτροπές. Συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από πολλά διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Ρόλος των Επιτροπών (Γεωργίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, κ.α.) είναι η ανταλλαγή απόψεων για τη διεξαγωγή των εργασιών σύμφωνα με τις Στρατηγικές Κατευθύνσεις που έχει καθορίσει το Συμβούλιο και τη διάθεση πόρων.
Οι περισσότεροι ΞΕΡΟΥΜΕ ότι ο ΟΟΣΑ είναι ένας  ανεξάρτητος και άδολος Οργανισμός για τα συμφέροντα του Λαού  …. μα να ΠΟΥ Είναι ένας οργανισμός κατά παραγγελία ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ μελών, ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  . Οι ειδήμονες  ( έτσι θεωρούνται ) διορισθέντες από την εκάστοτε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ   γνωμοδοτούν με βάση το τι τους  προτείνει ο εργοδότης τους  ( ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ )  κα  βγάζουν μέτρα που πρέπει να εφαρμόσουν για το συμφέρον του Λαού δηλ  κατά παραγγελία  .  Με άλλα λόγια προτείνουν ότι τους προτείνει η κάθε Κυβέρνηση και μας το  παρουσιάσουν σαν μπαμπούλα. Η κάθε Κυβέρνηση τα παρουσιάζει στους πολίτες τους  με το δήθεν ότι το λέει ο ΟΟΣΑ  εφαρμόζουν τα συμφέροντα του κάθε  συμφεροντολόγου προτείνοντος  . . Επειδή δεν έχουν το θάρρος να πουν ότι τους είπαν να κάνουν αυτό , μας  το πετούν στην μούρη ότι το λέγει  ο ΟΟΣΑ και  τα τελευταία 5 χρόνια συμπληρώνουν ότι το υποχρεώνει και η Τρόικα…   και ας ξεβρακώνονται μετά διαψεύδοντας τους. Το πρότεινε ο ΟΟΣΑ  δηλαδή οι ίδιοι …..α ρε απατεωνιά.  Η υποχρέωση τους για δίκαια μέτρα απέναντι στους πολίτες  την βαφτίσουν δικαίωμα του ΟΟΣΑ   ….ΝΑΙ  η Ελλαδίτσα μας ανήκει από το 1961 ως ιδρυτικό μέλος .
 Μέλη
Υπάρχουν αυτήν την στιγμή 35 πλήρη μέλη..
Ιδρυτικά μέλη (1961):
Κράτη-μέλη που προσχώρησαν αργότερα (ταξινομημένα σύμφωνα με την χρονολογία προσχώρησης):
·          Αυστρία
·          Βέλγιο
·          Γαλλία
·          Γερμανία
·          Δανία
·          Ελλάδα
·          Ελβετία
·          ΗΠΑ
·          Ιρλανδία
·          Ισλανδία
·          Ισπανία
·          Ιταλία
·          Λουξεμβούργο
·          Νορβηγία
·          Ολλανδία
·          Πορτογαλία
·          Σουηδία
·          Τουρκία *
·          Ιαπωνία (1964)
·          Φινλανδία (1969)
·          Αυστραλία (1971)
·          Νέα Ζηλανδία (1973)
·          Μεξικό * (1994)
·          Τσεχία (1995)
·          Ουγγαρία (1996)
·          Νότια Κορέα (1996)
·          Πολωνία (1996)
·          Σλοβακία (2000)
·          Χιλή (2010)
·          Σλοβενία (2010)
·          Ισραήλ (2010)
·          Εσθονία (2011)
·          Λετονία (2016)

……...Γεώργιος Καλόκληρος