12 Ιουνίου 2016

Γήπεδα beach volley ζήτησε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου από τον γ.γ.Γραμματέα Αθλητισμού!

Δ. ΚΟΚΟΤΟΣ
Πηγή: http://www.onairnews.gr/

Κατά την επίσκεψη του γ.γ.Γραμματέα Αθλητισμού κ.Συναδινού στο Μεσολόγγι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ.Καραπάνο.
Ο Δήμαρχος του Μεσολογγίου αφού καλωσόρισε τον κ.Συναδινό τον ενημέρωσε για τις αθλητικές υποδομές του δήμου.

Για το θέμα του κολυμβητηρίου σε μια πόλη που έχει 2 αθλητικούς συλλόγους με πάρα πολλούς μικρούς αθλητές οι οποίοι προπονούνται σε πισίνα καταστήματος είπε ο δήμαρχος ότι ο δήμος είναι κοντά σε συμφωνία ,δύσκολα μεν αλλά θα προσπαθήσει ,να βρεθεί λύση για ένα παλιό εγκαταλελειμμένο  ιδιωτικό κολυμβητήριο στο οποίο όμως εμπλέκεται τράπεζα .Αίτημα για κατασκευή κολυμβητηρίου στον φάκελο που κατέθεσε ο δήμαρχος στον γ.γ.γραμματέα δεν υπάρχει.Από όσο ξέρουμε από ιδιώτη που έχει προσπαθήσει να το αγοράσει είναι δύσκολο έως απίθανο η εξαγορά.
Για τις υπόλοιπες ελλείψεις και προβλήματα στις αθλητικές υποδομές αναφέρθηκε επιφανειακά και αν δεν ήταν ο κ.Διαμαντόπουλος που πήρε μόνος του τον λόγο δεν θα είχε αναφερθεί το γεγονός ότι το τερέν του στίβου είναι από καρβουνίδι. Μάλιστα ο κ.Συναδινός όπως είπε χαρακτηριστικά είχε την εντύπωση ότι το γήπεδο του Μεσολογγίου έχει ταρτάν απλά ότι χρειάζεται αλλαγή.
Εντύπωση όμως προκάλεσε το γεγονός ότι ο δήμαρχος κ.Καραπάνος ζήτησε από τον γ.γ.γραμματέα κ.Συναδινό την κατασκευή 2 γηπέδων Beach volley!Μάλιστα όπως είπε έχει έτοιμους τους χώρους όπου θα κατασκευαστούν με κόστος περίπου 180.000 ευρώ!Φρονούμε ότι επιβάλλεται η κατασκευή 2 γηπέδων για την καλλιέργεια του συγκεκριμένου Ολυμπιακού αθλήματος αναφέρεται χαρακτηριστικά στο αίτημα!
Συνήθως τα γήπεδα beach volley όπως έχουμε δει σε άλλες πόλεις , κατασκευάζονται δίπλα σε παραλίες ενώ η πρόταση  του δημάρχου είναι για το λιμάνι Μεσολογγίου και για τα 2 γήπεδα.
Με τις αθλητικές υποδομές στον δήμο να βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση ,κάτι το οποίο όλοι το παραδέχονται,με την έλλειψη κολυμβητηρίου , με τερέν στίβου από κάρβουνο ,με ένα κλειστό γήπεδο σε άθλια κατάσταση και με αθλητικές εγκαταστάσεις δίχως άδεια λειτουργίας δεν πιστεύουμε ότι το αίτημα  για κατασκευή γηπέδων beach volley είναι αυτό που λείπει και χρειάζεται ο κάτοικος του Μεσολογγίου.Εξάλλου μια χρονιά που διοργανώθηκε τουρνουά beach volley στο Μεσολόγγι από την ομάδα volley Γ.Ε.Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Τουρλίδας με μικρό χρηματικό κόστος και είχε μεγάλη επιτυχία.

Σε συνομιλία που είχαμε με τον γ.γ.γραμματέα κ.Συναδινό όπως μας είπε θα προσπαθήσει για το τερέν του στίβου ώστε να μπεί ταρτάν ,να τοποθετηθούν πυλώνες φωτισμού στο γήπεδο και να γίνουν παρεμβάσεις στο κλειστό γήπεδο του οποίου η κατάσταση χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις.Η λύση είναι να υπάρξει μια άμεση συνεργασία με τον υπεύθυνο του δήμου κ.Γιαννόπουλο ο οποίος με τις προτάσεις του σε συνδυασμό με την εικόνα που έχει ο ίδιος ο γ.γ.γραμματέας από τις αθλητικές υποδομές να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές στον δήμο Μεσολογγίου.
Δείτε παρακάτω τον φάκελο με τα αιτήματα του δήμου Μεσολογγίου για τις αθλητικές υποδομές που παραδόθηκε στον γ.γ.γραμματέα κ.Συναδινό όπου πρώτο αίτημα είναι η κατασκευή των γηπέδων beach volley.
Είναι βέβαιο ότι θα μπορούσε τα προτεινόμενα έργα να είναι πολύ περισσότερα ,ωστόσο προτιμήσαμε να παρουσιάσουμε όλα αυτά που αφορούν άμεσες προτεραιότητες για τον δήμο μας είναι ο επίλογος.
12345

6
7